Isprike na glupom pitanju ali sam zadnje 2 godine totalno izvan svega i nemam pojma gotovo nista vezano uz PC svijet dijelova.
Znaci, danas sam si instalirao BF1 da probam Betu, i do sada sam svaku igru koju bih povremeno instalirao da probam, koliko god bila nova normalno pokrenuo, a kod BF-a izbacilo poruku da se trebaju updateati driveri na barem 16.20.1025
Isao sam malo proguglati, usput radi se o AMD Radeon 6950 1gb (od Gigabytea), i koliko sam uspio pohvatati ona je usla u Legacy model od AMD-a, odnosno vise nece biti podrzana sa novim driverima, nego su izbacena 2 konacna drivera. Jedan je na Catalystu (koji je koliko sam isto pohvatao stari program za drivere) i on podrzava 15.7.1 driver, a druga opcija je Crimson (koji je valjda novi program koji je zamjenio Catalyst) i on podrzava do 16.2.1 (sto bi pretpostavljam odgovaralo za BF1) ali Beta verziju, pa me zanima jel pametno updateati na Crimson s obzirom da se radi o Beta driveru (a koliko citam stabilan je za 6950 korisnike)?
I takoder jedno pitanje malo opcenitije, ako bih hipotetski u iducu godinu dana kupovao neku mid range grafu, s kojom bi mogao pogoniti igre na 1080p na medium-high iduce 2 godine (ne mora biti 60fpsa), koliko bi se para otprilike trebalo izdvojiti?