Ima li itko iskustva s backlight bleedom? Primjećujete li ga?
Upravo mi je stigao novi Dell-ov ultrasharp, monitor izgleda fantastično i to je sve 5, ali očekivao sam određenu količinu bleeda kod njih. E sad, teško mi je procijeniti koja je količina prihvatljiva. Definitivno ga vidim na 3 kuta pod crnom pozadinom, no meni se ne čine toliko uočljivi kada uspoređujem sa slikama na internetu. Želim sada to testirati da vratim ako bude problema. Dolazim sa one stare Sonyeve Bravie i ona je imala mat ekran kao i ovaj, kontrast je bio daleko veći od normale tako da mi je trenutno sve sivo jer sam se navikao na takvu sliku (a isto tako sada ne mogu reći je li to zbog mene ili zbog već spomenutog IPS glowa), no Sony je imao potpuno crne ekrane, nikakav bleed. Tako da nemam s čime uživo uspoređivati pa sam sad u nedoumici.
Evo odmah slika kada već testiram, možda ćete vi znati bolje:
Sada vidim da kamere to značajno uvećaju, no svejedno. Usput, ova treća je doduše vjerojatno normalna pojava (tj. ja se nadam ).
UPDATE: Uočen je 1 bijeli (dead) pixel, koliko čitam, to bi trebalo biti u granicama prihvatljivosti (do 4). To u kombinaciji s prethodnime (koliko je loše ne znam) me dovodi u dilemu. Nemam volje mijenjati monitore i čekati da dobijem na lutriji, niti je ovo toliko strašno, ali opet, ne znam za bolje. Ali da za 2000kn ne možeš dobiti besprijekoran proizvod, za to nemam riječi...