Da, radio sam par puta i preko CMD-a ali ne da mi se sada. Rufus mi je inače radio tip top, samo što sada nisam bio siguran koje opcije izabrati, pa ne znam je li ok default sve ili ne.
Matična je zapravo Asrockova B150M-PRO4.
Još me samo zanima instaliranje drivera jer se s vječnim laptopima nisam s tim zezao osim u par navrata prošle godine, mogu li samo instalirati novi preko staroga ili je preporučeno izbrisati stare - zato me zanimalo ako slučajno postoji neki program da to riješi.
Eto, tih par stvari da sam siguran da nešto ne ubananim.
Btw, onaj osjećaj kada neprestano i dalje čitam po netu usporedbe i recenzije i stalno lomim glavu, "hmm, a što da sam za ovo dodao još 200kn, pa za ovo, pa za ovo" - i onda završio s par tisuća iznad budžeta.
Nego, zaboravio sam javiti oko onoga SSD-a, ma skoro sam uzeo OCZ Triona, a kada sam pročitao recenzije na netu mrak mi je pao na oči. I idem mijenjati za Kingstona Fury i lik kaže da su oni li-la (malo mi je sumnjivo jer je OCZ bio popljuvan od 100% ljudi, a Fury imao prosjeke od 4.5+/5 posvuda - ALI, jučer pak gledam neke bencheve i Fury je zapravo neočekivano nisko, 535 negdje sredina, znam da nije blizu Samsungu kojega sam planirao ali mi je preskup bio). Uglavnom, završio sam sa 100kn skupljim Intelom 535 120GB. Opet ne mogu reći kakav je, ali recenzije su dobre, nema ih toliko puno kao od 530, ali ovaj bi trebao biti i malo bolji te je noviji.
Sada baš gledam B150M vs H170, dakle B150 ima nešto manje featurea za koja nemam pojma hoće li mi trebati, ali ok.
Uglavnom, konfa je sljedeća (izletjelo preko budžeta, ali na kraju sam uspio ugurati i dodatne RAMe i SSD:
i5 6500
Gigabyte GTX 960 OC 4GB - ovo je najveći bottleneck, ali tu znam da trenutno nisam mogao dati 1000kn više za 970.
16GB Kingston Savage 2133MHz
Asrock B150M PRO4
SSD Intel 535 120GB
Zalman Z3+ (fensi bijeli, šta ću)
WD 1TB Blue 5400RPM - e tu mi je lik rekao da je ovaj noviji i bolji od 7200RPM-a, meme ili ne? Prosudite sami. No znam da bi zapravo ovaj i mogao biti brži ako prenosi više podataka odjednom itd...