Pokušavam ugurati sljedeće komponente u budžet od 5-5.5k kuna, ali mi ne ide. Već sam ostavio monitor, dodatnu RAM memoriju i SSD po strani, ali pokušavam zadržati procesor i grafičku jer mi se stvarno ne da mijenjati sljedećih par godina, a ovo ostalo lagano dodam. Gledano po cijenama iz ADM-a, u gotovini, ova konfiguracija iznosi ~ 6300kn:
i5 4690
MSI GTX 960 4GB
WD 1TB Blue
DDR3 8GB Kingston HyperX Fury
Corsair 500W CX500 80+ Bronze
ASUS H97-PLUS, s1150
Ima li tko kakvu preporuku? Gdje mogu još malo uštedjeti te postoji li koji jeftiniji dućan (volio bih kupiti komplet kod nekoga, a usput da mi i slože sve).
Matična je poprilično skupa, tako da me također zanima postoji li što jeftinije, a da je i dalje solidno. Isto tako, ne znam postoji li sada već i što bolje od ovoga procesora (njega planiram kupiti već valjda pola godine pa se možda promijenila situacija na tržištu).
P.S. - Znam... 4GB GTX960 skoro uopće nema smisla, makar je i razlika u cijeni jako mala, a koliko sam čitao ipak bi mi koristilo još malo toga boosta kod videa. No i to mogu zamijeniti za 2GB na kraju.
Uzmi jaču grafičku, ako ne misliš mijenjati za par godina. Ja sam uzeo gtx 960 4Gb, grafa je dobra za neki Highish 1080p gaming, ako ti je 60fps bitno, ali ako mislis igrat na Ultra, ili u 2K/4K, forget about it.
Ja imam i5-6500 cpu klokan na 4.4Ghz, 8Gb DDR4 ram, i 960ku.
Igre idu stvarno u High bez problema u nekih 45-60fps ali Very High tj Ultra pada na 30 i tu se već gubi fluidnost koju 60fps donosi. Meni je faktor, tebi možda nije :)
Nije loša, naprotiv, iznenađen sam kako neke scene odrađuje s lakoćom, može se i klokat malo, da dobiješ 4-5fpsova boost, ali neke jače, ne toliko skuplje grafičke kartice daju dosta bolje rezultate. Razumljivo, ne?
Vidi jel ti R9 380X upada u budžet. Jača je malo, a mislim da nije mnogo skuplja.
Ja svoju gtx960 planiram mijenjati kad izađu nove Pascal i Polaris grafičke aBd, ali za neki Budget 1080p PC je stvarno dobra. Predobra. Ne znam samo koliko je futureproof. Šteta pa nema 960Ti. :/
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk