Sterlok ima tu malo vise dropova. Neznam kako je sada, ali kada je izasao Cyber dropalo je u gradu meni, ali i frendu s kojim sam testirao. On ima 3080 i Ryzen 5900X.
Igru sam zavrsio davno i nemam je namjeru paliti dok ne izade ekspanzija.
Sa ovim i5 i 3070 bez RTa igra se izvodila u 60fpsa. U prosjeku, jer drop here and there je tada bio normalna pojava u ovom tehnickom krsu. Kako je sada i je li popeglano, neznam, nisam probao.
Računalne komponente i problemi
- Uređivano
Prosjek i lock su kao vatra i voda, dvije različite stvari. Prosjek je drek na šibici.
- Uređivano
Sa tim starim 4/4 procom za moje standarde igra ima parkinsona. I ne samo ta igra, puno njih.
Ja ne vidim poantu koristit benchmark strgane igre
witcher 3, Doom Eternal, Doom, Metro Exodus/Metro Exodus RTX
eto ti benhcmarka
doslovno Legion je shit igra, sa shit enginom i shit optimizacijom.
Sterlok Kroz DLSS se i dalje interno koristi ta rezolucija
mislim da tebi nije jasno. Što više smanjuješ detalje i rezoluciju skidaš gas sa grafičke. Nemoj gurati DLSS, sa DLSSom je nvidija automatski pobjedila u bilo kojoj igri. Točka. Pričamo o nativno 1080p. Ne mozes mi reći da ima smisla koristit 1080p rezoluciju 3090 3070 na medium detalje kad su to grafe kojima su native playground 1440p/4k/8k. I da 3090 vrti doom u 8k 60. Boli me kurac što druge igre nisu imale developera koji mogu tako nešto napraviti.
moja frendica igra sa 2060 sve igre u 1440p. o čemu pričamo?
pogledaj sa koje reze DLSS interno dize na 4k, upali igru sa nativne reze i na upscale dlssom i skuzit ćeš da nećeš imati isti fps iako se igra dize sa iste reze.
Ako kupis 3070, igraš na 1080p rezi i onda još igraš watchdogs na medium detaljima trebaš uzeti palicu i sam sebi razbit facu.
fensisuperstar ako imaš dovoljno jak procesor i dalje će tjerati grafu na max ako skidaš detalje i rezoluciju. Za to poszoje 144 hz monitori i ljudi kupuju full hd 144 hz monitore i rtx 3070. Također visok fps možeš potjerati uz dlss na 144p rezi i opet ti treba jak procesor, naravno uz nvidiju jači nego uz amd grafu zbog driver overheada. Vidljivo kroz više testiranih igara, gdje rx 5700 xt radi u više fpsa nego rtx 3070. Žalosno od nvidije.
Sterlok ja ne igram 144hz igre na low detaljima niti se natjecem i zivim od toga. Sumnjam da i @Brijac radi to.
Ja igram prvenstveno sp igre na nativnoj 1440p rezoluciji, pri visokim detaljima i jos uvijek ne vidim potrebe za promjenom cpua. Cpu je ocan na 4.2 do 4.5ghz, prozvace vecinu toga sto mu dam, a Brijac ima jos i bolji. Zato sam mu i rekao ako zeli novu grafu, neka si uzme novu grafu.
- Uređivano
Sigurno da će mu nova grafa jako podignuti igrače iskustvo, ali sobzirom na cijenu šteta da rtx 3070 hladi jaja slabo iskorištena u nekim naslovima. Da su jeftinije OK, ali nisu, skupe su. Za taj cpu ne bi išao preko rtx 3060 obične osim ak se ne igra u 4k.
- Uređivano
Spomenuti Watch Dogs: Legion nema stabilni framerate niti s Intelom i7 12700K. Ta igra je baš žešće tehničko smeće.
Prije sam bio na 6700K, nisam imao problema s framerateom na RTX 3070 niti u jednoj SP igri (barem one koje su ok portane s konzola).
Spomenuti Cyberpunk je također ne radi kako treba - testirao sam ga na 12700K, u centru grada su i dalje dropovi frameratea kao što su bili s 6700K (iako framerate naravno je nešto u prosjeku bolji s jačim procesorom). S druge strane, jedan BF 2042 je totalno prodisao s novim procesorom gdje mi se framerate de facto udvostručio. Također bila koja masovka radi bolje / fluidnije, posebice u PvP modovima. U procesor ima smisla investirati veću lovu ako se intezivnije igraju MP igre.
Poanta - slažem se s @chono što se tiče investiranja u grafičku.
Koja bi RTX-ica 30** bila u rangu RX 5600 XT grafe?
Ok, znači obična 3060 bi definitivno bila upgrade. Super.
- Uređivano
RTX 3060ti uzimaj.
Iako 3060 ima 12GB nije da joj koristi na premalo jezgri.
Moja 3060 u laptopu je jača od desktop verzije ali ima samo 6GB.
Mada sam i sa tim 6GB igrao sve solidno i to na 4k dinamičnom ili uz DLSS.
Okvirno je razlika između 3060 i 3060ti dosta velika, dovoljna da opravda malo veću cijenu.
Zapravo je RTX 3060ti best buy kao i svi XX60 modeli prije.
Zlatna sredina i najmanje gubiš prodajom.
Btw. bila je dostupna EVGA verzija na njihovoj službenoj stranici za 418 eura ali na to ide i naš PDV.
https://eu.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P5-3663-KR
Nedostupno opet.
@Brijac ja bi pričekao još malo.
1TB 980 Pro ili 860 EVO 2TB? Već imam 980 pro, ali 512 GB