Sviđa mi se 7950x, nije za gamere definitivno, hladio bih ga čak i vodeno, ali za workstation i moje potrebe mi ne treba, iako nije isključeno da ću godinu dana nakon izlaska ovoga i 13th gen intela sastaviti nešto sa time. Period za prelazak na nove platforme/rame/GPU-e i nije neki, dapače užasan je. Sve od CPU-a, GPU.a, RAMa , napajanja je u fazi gdje im se moraju ispeglati tehnički detalji samog hardwarea.
Da se razumijemo, 7000 serija je pandan 12 generaciji intela, ali kao radni procesori rezultati su im vrh, sviđa mi se 5,7 GHz preko svih jezgri. I opet koliko vidim troši skoro isto struje kao 12900K. Tko spominje temperature neka pričeka test sa kvalitetnim AIO jedinicama i nek pogleda usporedbu sa 12900K koju će sigurno napraviti. A "novo normalno" kod napajanja je 1000W izgleda, ali nije to neki novi trend.
Šta ste očekivali? Da će trošiti manje i biti jači od prošle generacije? Cijene zaboravite i ne uzimajte u obzir s obzirom na izlazak novih grafa, 13gen intela i sve oko AM5 platforme trebat će jedno godina da se i one smire.
Uostalom za gaming imate onaj 5800X3D ili kako već, proc rastura za igranje. DDR5 vam ne daje neki skok u performansma, pogotovo na 1440p gdje većina vas igra.
Uglavnom, uživam gledajući testove i vjerojatno me to čeka sad do proljeća.