Jučer sam imao pravi horor sa zamjenom paste na Ryzenu 2700. Prvo sam skinuo cooler, pa odšarafio heatsink i idem ga podignuti... kad čujem nekakvo krckanje. Nisam se mogao zaustaviti, podignem to i vidim procesor zalijepljen za heatsink. Iščupao se zajedno s hladnjakom i to dok je ladica bila zatvorena. I onda pogledam pinove ispod... 10-ak ih kompletno bendano na rubu otpadanja i još toliko blago savijeno.
Sad imam polomljene pinove i zaljepljeni heatsink. I nikako odlijepit. S alkoholom ne ide. Pokušavam na silu okretat, ne ide. Pokušavam zubnim koncem od ispod rezat - opet ne ide. Kao krajnju soluciju odlucim se s fenom za kosu zagrijat dok ne omeksa pasta. Sad vec riskiram da totalno ne unistim proc... i zagrijem ja to sve, ali ne popusta.
Tko god da je to slagao (a slagali u trgovini prije 2,5 godine) lijepo je nanio pastu i ona je dobra bila, tu nema greške, ali je zašarafio heatsing kao konj do maksimuma i stvoio vakum.
Na kraju sam vec ocajno uzeo plosnati odvijac i na silu ga odvojio. Ako se nađete u situaciji poput mene pripazite i črvsto držite procesor da ne odleti u 3PM nakon tolike sile.
Dalje sam jedno dva sata pipavo namjestao pinove. Ocistim staru termalnu, stavim novu, spojim sve natrag i PC se ne pali. O jebemu mater. Otkopam sve natrag i vidim da je jedan pin jos ostao kompletno savijen. Uopce ne znam kako nije puknuo. Nekako i njega ispravim, opet ocistim sve, opet stavim novu termalnu pastu i srecom sad sve radi.
Ne znam koga bi poslao u kurac. AMD, trgovinu ili nekog trećeg? Ruke mi otpadaju od kopanja po pinovima, a oci jedva otvaram.