TITANXIS koju bitku tocno? 😁 Nvidia drzi gotovo 82% trzista diskretnih grafickih kartica. Ogroman udio

chono7 U lovi svakako. Kvaliteta, performanse idu na stranu Nvidije, zato sam i napisao da kupujem samo Nvidiju. AMD je pristupačniji po cijeni, zato i stavljaju u PS AMD-ovu grafu i procesor jer u protivnom malo tko bi si ga mogao priuštiti. Bok!

TITANXIS "Znam da AMD dobiva bitku protiv Nvidije u gejmingu što se samih grafičkih tiče ali nisam ti neki gejmer na kompu tako da je to stvar preferencije."

Ovaj dio mi nije jasan. Srdacan pozdrav!

chono7 Evo opet će mi netko spomenut da pišem lektiru ali tražiš da ti pojasnim, Ok?. Pošto kod nas većina ljudi imaju računalo samo za videoigre a logično onda da je grafička najprodavaniji hardware jer igre gutaju sve više resursa i primoran si da kupuješ i mijenjaš konfu svakih par godina ako želiš igrat nove igre. Naveo sam "kod nas" a znaš i sam zašto, da je novac u pitanju, tad se vjerovatnije kupuju više Radeonove, nego Nvidijine grafičke i dobivaju sa te strane bitku a ja nisam gejmer na kompu (konzole imaju prednost) tako da nemam potrebe za bildanjem kompa. Kupiš jednom kvalitetno i miran si dok neki dio ne krepa i onda opet Nvidija i Intel i tako u krug.

TITANXIS nisi napisao kod nas nego opcenito, a i kod nas je Nvidia najprodavaniji komad HWa sto se tice grafickih kartica. Mogu ti potvrditi i na mikro iskustvu, jer sam radio u prodaji HWa i jako jako velika vecina su bile Nvidije. Sto se tice buildanja kompa, to uopce nije tema ovdje, jer komp slazes generacijski, OSIM ako lovis maximume i brijes na elitizam

chono7 Zaboravih spomenuti kod nas ali podsjetio me wooddiebone. Ako kažeš da je Nvidia prodavanija jer si radio u prodaji onda ti moram vjerovati, eto i ja sam povremeni kupac Nvidije. Jesmo završili?

TITANXIS samo sam dao primjer iz iskustva. Mogu i potvrditi da su mi i sve faulty grafe bile AMD.

chono7 Vjerujem ti, ponavljam da ću kupovati Nvidijine grafičke i to od Asusa ili Gigabyte jer sam se uvjerio u njihovu kvalitetu. Daš malo više i miran si, pogotovo za mene koji igram na kompu samo flash igre online ili neke starijeg datuma i ne treba mi snaga grafičke, više durabilnost da mi potraje što dulje.

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-3060-ti-will-be-announced-on-november-17th/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29

AMD just recently launched its Navi 22 series on October 28 and that could be one reason why NVIDIA has decided to launch the Ti-based variant first. With 3080 and 3090 cards still out of stock, gamers are clearly hungry to get their hands on a next-generation GPU. Oh and if you are wondering with what is happening over at NVIDIA then I have some juicy details for you.

See, yields for the initial few batches of the Samsung 8nm node are lower than expected and expensive. The company expects the yields (and therefore prices for wafers) to significantly improve in the coming months. To protect its shareholders, the company has been cautious about its orders of the first few batches and has placed significantly higher volume orders for later batches. This problem was further exacerbated by bots scraping up the entire volume from the get-go. We expect the bulk orders to start hitting before the holiday season (assuming, once again, that miners don't gobble it all up of course).

Zero could be one reason why NVIDIA has decided to launch the Ti-based variant first

bullshit. to se znalo i prije ove najave.

fensisuperstar Pisalo je prošli-pretprošli tjedan da su ih otkazali. Navodno "stara" 3080 Ti je trebala biti 3080 sa 20GB VRAM-a, a nova će biti 3090 sa 12GB.

Well, leaked znaci gotovo pa istina ovu generaciju grafi i konzola. Medutim, ne od strane Kineza. Iako vjerujem da ce DLSS raditi razliku u sadasnjim, a jos vise u buducim naslovima.

3:00, oplakao 🤣 🤣🤣

Take all the remaining cards and bundle them with Cyberpunk 2077. 🤣

Može mi netko pojasniti što je s RT na AMD grafama? Vidim da nešto tek najavljuju da će objaviti detalje. Osim toga, šuška li se nešto da AMD priprema nešto nalik DLSS-u?

Trenutno gledam da ako se cijena Nvidije koliko toliko spusti u slučaju dobre prodaje AMD-a, i dalje bi naginjao na zelenu stranu zbog DLSS-a i odlične podrške za RT. Čisto mi se čini kao opcija koja je više future-proof. Puno se promijeni do proljeća kad ću slagati konfu, no volio bih već sada planirati u kojem smjeru bacam oko.