Inicijalni ray tracing test sa neprilagodenim driverima na obje strane. Grubi pokazatelj sto ocekivati u buducnosti i zato sam rekao da treba biti oprezan sa rezultatima AMDa na prezentaciji. Nvidija je varirala 1 do 2 frejma ako se ne varam u odnosu na najavljeno i realne testove. Vidjet cemo kako AMD stoji i koliko ce zapravo max out sa RTom i hoce li zaista razlika biti 34% sto u prijevodu znaci da nema 60fpsa, vec 40. To ce biti upravo ovih 50 dolara razlike i kompromis s obzirom sto Nvidia nudi.

This data reveals that the AMD Radeon RX 6800 XT achieved a performance of 471 FPS in this RayTracing test. For reference, an Asus TUF GeForce RTX 3080 reaches 630 FPS (+33.8 percent extra) with 6% fewer cores dedicated to the acceleration of RayTracing, while an Nvidia GeForce RTX 3090 reaches 749 FPS, that is to say, It is 59% faster, although it is not its rival for the price, of course.

Ako nema 60 FPSa sa Ray-tracingom meni je ovo bliže RTX20 nego RTX30.

Mislim nije, ali ako uzmemo u obzir da RTX30 vrti RTX kao da je već generacijama standard, onda znamo zapravo di smo.

Svejedno. Nadam se da će im srušiti cijenu. Trebao sam kupiti dionice AMDa negdje na proljeće. Fuck.

wooddiebone rusit ce im cijenu sugurno, vec sada vidim da je scalpanje manje, a i lokalni shopovi spustili cijenu 3080 do 1000kn.
    Jako dobra situacija za kupce i stvarno ne razumijem ove morone po netu koji ne kuze i kenjaju po AMDu.

Ja samo znam da se veselim ko malo dijete sto na proljece slazem komp. Zelim AMD-u uspjeh jer time povlace rusenje cijena i sa zelene strane sto pak znaci da necu morati toliko o financijskom aspektu razmisljati koliko o tome koja graficka ima bolju izvedbu. Odlicno vrijeme za slagati masinu.

Fico očekujem da ju zaista sam slažeš. I da streamaš slaganje!
      Ako može Henry Cavill, može i Fićo Cavill.

Ja stizem kod Fice i slazem. On snima. Moramo bice pokazat na videu i znojni muski torzo

Od prvog dana samo Nvidijine kartice i to od Gigabyte ili Asus. U toj formi simbioze i savršene kompatibilnosti hardwera NVIDIA i INTEL.

Zotac je čudovište.
          Kao ekskluzivni partner dobivaju prvi nove čipove i pošto su prvi na redu vjerojatno poberu i najkvalitetnije.

chono7 Moramo bice pokazat na videu i znojni muski torzo

Za držati tu mrcinu od grafičke će i trebati bice.

Za plejku mi treba parcela.

Sve se bojim da će mi za Xbox trebati pumpica za astmatičare ili neki poseban alat.

Tzereen Ah, gledaj, kad se čovjek navikne na određene brendove i zadovoljan sa istima tada kupuješ konstantno dok se sam ne uvjeriš da je nešto bolje. Nemam ništa protiv ostalih proizvođača ali glavno da se grafa bazira na Nvidiji a proc. na Intelu, Znam da AMD dobiva bitku protiv Nvidije u gejmingu što se samih grafičkih tiče ali nisam ti neki gejmer na kompu tako da je to stvar preferencije. Pozz!

wooddiebone E' hvala što si me podsjetio! Da, to je prvo i najvažnije kod nas, zaboravio napomenuti.

TITANXIS koju bitku tocno? 😁 Nvidia drzi gotovo 82% trzista diskretnih grafickih kartica. Ogroman udio

chono7 U lovi svakako. Kvaliteta, performanse idu na stranu Nvidije, zato sam i napisao da kupujem samo Nvidiju. AMD je pristupačniji po cijeni, zato i stavljaju u PS AMD-ovu grafu i procesor jer u protivnom malo tko bi si ga mogao priuštiti. Bok!

TITANXIS "Znam da AMD dobiva bitku protiv Nvidije u gejmingu što se samih grafičkih tiče ali nisam ti neki gejmer na kompu tako da je to stvar preferencije."

Ovaj dio mi nije jasan. Srdacan pozdrav!