stitrek Ali nije više ni 8 GB za 1080p ako podebljas detalje, uključiš FG i RT (koji u novijim AAA naslovima ne možeš ni isključiti). U tome je čitava poanta, ne u cijeni. Naravno, nisu svi naslovi kao Indiana Jones, ali su dobar prediktor što dolazi, pogotovo s UE5 naslovima. Nitko od medija više ne preporučuje ovakav paket grafičke s 8 GB za gamere u 2025. i to je valjda s razlogom, dovoljno je vidjeti koliko se igre muče s manje memorije.

Zero

Da, 0060 sa 8gb postepeno postaju entry kartice, trebali su ih nazvati 5050 8gb, 5050Ti 8gb i 9050XT 8gb ali marketinški je broj 60 standard te cijena može biti veca…za uštediti u tom segmentu, treba kupovati prethodnu generaciju sa što više Vrama i to je to.

stitrek Je, napokon x16 slot. Baš je iritantno kad stave x8, a to su počeli raditi i NVIDIA i AMD za sve ispod xx70.

Pinkiller dobio upgrade:

18 dana kasnije
    14 dana kasnije

herc 5070ti za 800injak eura nasao tu, reko bi da se to isplati bome

• Uređivano

DarkPunisher

Apsolutno! Osobno mislim da je Caseking najbolji izbor za IT opremu. Naravno, još bolji ako imaš nekoga u Njemačkoj. Kod nas isti proizvodi znaju biti i do +600 € skuplji.

• prayer

•  
        •  
        •  
      • Uređivano

Nebi bas išao za tim divljim Inno brendovima iskreno, uvijek si uzmem Asus i miran sam iako mi i Gigabyte nije loš ali su u prosjeku glasniji i topliji. Kad smo već kod 5070Ti, frend sastavio prije par mjeseci 9800X3D konfu i samo za grafičku je u HR dao 1300€ lol. Iako se sada niti ne isplati vise toliko uzimati običnu seriju posto uskoro izlaze Super varijante.

Galaxus isto zna biti uvijek jeftin i pouzdan što se grafičkih tiče, tu sam svoju 4070Ti Super Pro Art uzeo za 900€

https://www.galaxus.at/en/search?q=5070%20ti

prayer Da nebi ni ja nikad inno uzimao, ja sam gledao ovu od Gainwarda bas.

Ja mislim da mi je najpametnije pricekat 60 seriju i onda piknut 6070ti ili nesto u tom rangu.

DarkPunisher pricekat 60 seriju i onda piknut 6070ti

Ukoliko dođe do toga, naoružaj se strpljenjem prvih 6-7 mj. Kako zbog scalpera, tako zbog cijena.

• prayer

•  
            •  
            •  
          • Uređivano

DarkPunisher Ja mislim da mi je najpametnije pricekat 60 seriju i onda piknut 6070ti ili nesto u tom rangu.

Apsolutno, razlika između 40XX serije i 50XX serije je nekih 15-20% a sve ostalo obavlja taj multi frame generator koji Btw možeš sam sastavio sa Lossless Scaling programom kojeg kupiš na Steam. Dobiješ duple performanse za 6-7€ a latencija je neprimjetna u 2x modu. Ako nisi imao prilike testirati probaj jer 30XX seriju praktički pretvara u 40XX za bagatelu.

prayer Nemoj zezat, znaci mogu izvuc s tim jos vise iz 3090ti?

Komp ce mi pocetkom slijedeceg tjedna bit gotov, isprobat cu definitivno! 😃

DarkPunisher

Duplo više 😎 Ako ti igra sa ili bez DLSS udre 60 FPS-a možeš očekivati doslovno duplo bolje performanse uz neke grafičke artefakte tu i tamo, ali za performanse koje dobiješ je to u potpunosti zanemarivo

DarkPunisher

ja se izvlačim sa 3080 10GB u 4k…. DLSS 2 majka. Ostalo je frame-gen smeće di nabija latenciju u nebesa. Dobar si sa ovom, vjeruj mi.

Zero i dalje sam mal skeptican oko 9070xt, gledao sam te neke video detalje i po mome dosta lose izgledaju detalji na likovima u usporedbi s zelenima i dlss…sve vise razmisljam o promjeni grafe pa cak mozda i 5070ti umjesto 5080…

Genesis Dobri su i FSR 4 i njihova nova kartica, al da, velika većina gamera (kao i ti) je već u zelenom taboru: Ekskluzivne tehnologije, podrška Nvidije i proizvođača igara je sveukupno bolji i primamljiviji paket da te zadrže. Čak i uz veću cijenu teško je ne ostati vjeran brandu, posebno ako već nisi imao nekih problema s istim.

Makar općenito, čini mi se da će serija 5000 ostati upamćena po dosta problema, inkrementalnom pomaku i naglasku na frame gen. I nastavku prakse visokih cijena za one bolje modele neovisno o preporučenoj cijeni.