somethingwrong smiješno. Sad maloprije si rekao da je rx6800 1440p kartica, a u istom dahu govoriš da je 4700Super isto iako je bar 30% jača. Pa i obična 4070 je jsča od rx 6800

Ne citaš detaljno moje postove, naveo sam da je RX 6800 best-buy (fps per $) 3A native 1440p kartica a 4070 Super ultimativna 3A native 1440p kartica, rijec ultimativna u toj klasi podrazumjeva da je jaca od RX 6800🙂

Kad izađu testovi za 3A native 4K igre, stavi grafove, možda bude imala 60+ u svim 3A native 4K naslovima i time postane entry 4K kartica, za sada je ultimativna 3A native 1440p kartica😁

chono ne znam ja šta on ima doma, može reći ako hoće, baš i mene zanima sad

stitrek moraš biti precizan, ultimativno, 1440p i 3A igre su izrazi koji ništa ne znače u usporedbama. Ti doista misliš da te kartice be mogu pokrenuti 4K igre? Ako da, koje? Ako kažeš 3A, koje ?

Koja je to 4k kartica po tebi, jer očito nisu ni 3080, ni 3090(jer je po tim istim testovima 4070Super jača od 3090), jel 4070Ti, 4080, 4090? Ima li je

somethingwrong Čekaj ko je sad u pravu? @Sterlok igra i 4K na 6800, @stitrek kaže da je za 1440p, i da čak ni dosta jača 4070 Super nije za 4K, ja s treće strane igram native 4K na PS5 sa rx 6700 unutra i na PC sa 4060Ti. Ne može sve biti istina

Dolaskom upscalera klasično klasificiranje grafa više nije isto kao prije upotrebe istih. Postao sam sliku u cyberpunk temi gdje imam cc 90 fpsa na 4k high detalji…naravno bez FSRa nemam ni približno toliko, a uz frejm generator imam 180 fpsa na 4k high detalji. ..samo kaj to nisu pravi fpsi… niti je to pravih 4k.

Ali možeš probati pravih 4K ako imaš 4K Tv ili monitor. Bez FSRa/DLSSa. Meni je jasno da svi vole zalijepiti FPS koliko god ide, ali nerealno je očekivati da ćeš gurati igru na istim postavkama na 60 i na120 i na 180. Ovisno šta ti je prihvatljivo u određenoj igri.

somethingwrong

U mom prethodnom odgovoru sam sve rekao oko RX 6800 i 4070 Super, kad izađu grafovi sa 3A native 4K igrama za 4070 Super stavi ovdje pa cemo diskutirati o 4K native gaming sposobnostima iste.

Rijec ultimativna 3A native 1440p kartica znaci da sve 3A igre pokrece perfektno bez problema sa 60+ fps u native 1440p rezoluciji sa high postavkama, to je cinjenicna istina te je bez rasprave snažnija od RX 6800 koja ima titulu best-buy (fps per $) 3A native 1440p kartice🙂

somethingwrong Ali možeš probati pravih 4K ako imaš 4K Tv ili monitor. Bez FSRa/DLSSa. Meni je jasno da svi vole zalijepiti FPS koliko god ide, ali nerealno je očekivati da ćeš gurati igru na istim postavkama na 60 i na120 i na 180. Ovisno šta ti je prihvatljivo u određenoj igri.

Ništa te nisam razumio.

stitrek zanima me zašto si ti zapeo za 1440p i ni milimetra naprid. I ne, tek nskon šta sam srao si stavio Ultimativna,3A , fps za dolar i slične maglovitosti.

Nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje, nego uvijek iznova proširuješ već rečeno, samo sa više puta Ultimativno, 3A i value.

@Sterlok di ćeš razumit, počeo sam pisat jedan post, odgovorio tebi, ugl nebitno 😂

somethingwrong evo ajmo ozbiljno. Zainteresiran sam za 4K gaming bez upscale na 144Hz. Koja bi bila optimalna kartica za što manju cijenu?

Za tako visoki standard optimalni izbor je RTX 4090 jer je jedina sposobna za tako nešto i ne u svakoj igri. Npr. cyberpiuunk bez upscalera će vrtiti na možda 30+ fpsa na max detaljima nativno 4K, tak da slaba korist od 144 hz na 4K ekranu čak i sa takvom karticom nativno i max detaljima.

Rekoh najeftiniju opciju, on meni 4090 predlaže. Ok a 4k60?

somethingwrong ok ovo je sa path tracingom izgleda

To ti je realnost, ili režeš detalje na najskupljoj kartici ili koristiš upscaler.

Generalno se svi slažu koji su testirali da za AMD od RX 6800 nadalje, ako nije RT u igri, 4k60 nije problem. Naravno, pojedine lošije optimizirane igre neće imati smooth 60.

Sa Nvidia strane će to raditi i sa RT zbog HW akceleratora( Ne Path Tracing i SSR na Psycho u cp2077 jer je SSR potpuno nepotreban kad je PT upaljen i to je baš presmiješno da netko upsli oboje i ide testirati).

SSR na Psycho ima odlično ime u CP2077 jer doslovce mirrora render i obara FPS za pola čak i na 4090 a lošiji je od RT reflections, a daleko lošiji od PT.

Općenito 4070S bi morao easy gurati 4k60 u najzahtjevnijim igrama(nema ih puno. I ne govorimo o neoptimoziranim igrama)

Zašto pišem ovo sve evo zašto:

Svaku generaciju prodaju priču da su xx60 i 70 1440p kartice, a xx80 i 90 4k kartice. 😂😂😂

somethingwrong

PC definiranje kartica je u native rezoluciji i 3A igrama na minimalno 60fps, 4070 Super nema 60fps u dosta 3A naslova u native 4K i sa time nije 4K kartica vec 1440p.

3A igre su zahtjevnije i tebamo nove grafove da vidimo selekciju, 4070Ti Super izgleda da prelazi iz 1440p u 4K karticu👍

stitrek

stitrek PC definiranje kartica je u native rezoluciji i 3A igrama na minimalno 60fps, 4070 Super nema 60fps u dosta 3A naslova u native 4K i sa time nije 4K kartica vec 1440p.

Onda po tvojoj logici, rx 6800 je samo 70% 1440p kartica. Odnosno to je 1080p kartica. Ako i to. Znači logika ti je danas preloša.

Please ostavi se definiranja PC kartica i 3A igara jer nisi ništa definirao ni nakon 20 postova. Niti jednu igru nisi spomenuo.

somethingwrong

Ti si zapoceo te definicije, meni su nebitne. RX 6800 je solidna 3A native 1440p kartica. RX 6800 ima u više 3A 1440p igara 60fps nego što 4070 Super ima 60fps u 3A native 4K igrama.

Pomiri se da 4070 Super nije 3A native 4K kartica, sva obrazloženja zašto, imaš u prethodnim postovima🙂

stitrek mucko lazes ovaj napaceni narod, nisi nista obrazlozio, niti na jedno pitanje nisi odgovorio. Logika ti je suplja i cista fanbojevska jer ti je u tvojoj glavi 6800 ista ili jaca od 4700. a ja ti pokusavam objasniti kako su vec 8 generacija 1440p i 4k marketinski trik, al nema ni milimetar naprijed.

chono i care. ne znam zasto, ali eto Ha-Ha-Haha