stitrek nemoj se ljutiti ali cini mi se da ne citas sta pisem. ukratko: ako 4060ti moze gurat full ultra CP na 3440x1440 u stabilnih preko 60, onda 4070ti moze sigurno gurati 4k
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
- Uređivano
Ma kakva ljutnja, volim konstruktivne i kulturne rasprave
Testovi u slucaju 4070Ti govore drugacije za nativnih 4K u CP.
- Uređivano
stitrek da, to je ako iz nekog razloga ideš ignorirati sve prednosti koje donosi RTX 4000 serija i ideš na silu gurati pixele u najintenzivnijim scenarijima za potrebe testa. U stvarnom svijetu te brojke nisu takve i DLSS i FG, Ray reconstruction i Reflex su tu da se koriste. I iz tog screenshota nije jasno o kojoj verziji CPa je riječ
Testovi snage kartica se uvijek rade u nativnim rezolucijama da se dobije realna slika te laksa usporedba sa drugim karticama. Koja god bila verzija CP-a, tesko je da ce ici preko 50-ak fps na Ultra native 4K, takvi rezultati su ocekivani od 192 bit 12gb kartice, sa 4070Ti Super ce biti druga prica.
- Uređivano
somethingwrong ti ak nemaš barem, barem 60 pravih fpsa minimalno FG je loše iskustvo igranja. FG ne može zamjeniti prave fpse ni pod razno nego služi za izglađivanje igre pr visokim fpsima na HRR monitorima, npr. da bi iskoristio 165 hz monitor u single player igrama. Ak ti imaš 30 pravih fpsa pa sa FG dobiješ 60 to je luk i voda
- Uređivano
Gleda se cijeli paket, zato su izdane takve grafe sa FGom, da uz sto manje troskove, zarade cim vise, uz odlicne performanse korisnika. Zato i imaju toliku trzisnu prednost.
Doba klasicne rasterizacije je proslost, doba AIa je sadasnjost i bliska buducnost
- Uređivano
chono Doba klasicne rasterizacije je proslost, doba AIa je sadasnjost i bliska buducnost
Slažem se, evo uz RT i FG meni tipa Hogwarts Legacy sa 1440p vrti 90+ FPS-a, bez RT mogu bez problema ići na 4K sa grafom od prije 2 godine sa sigurnih 60 sličica. Jednostavno je glupo zanemariti takve stvari kad u stvarnom životu i gameplayu daju toliko prednosti. Dobar primjer su konzole tipa Sony i njihovi zadnji PC portovi, pa čovječe njihove igre nisu vidjele nativnu rezoluciju još od PS4 a reklamira se kao 4K konzola, no uz upscale điđe miđe nitko nije zucnuo riječ jer ih boli uho za takve stvari. Eto sada PS5 Pro se isključivo vrti oko AI-a. Mislin jest da je NVIDIA slabija u nativnoj izvedbi ali trebaš biti lud ne upaliti sve te stvari što nude. Meni je jasno zašto se konstantno vrte svi ti isti slajdovi ali to je custo hvatanje za slamke, ništa drugo.
Meni je nobrainer zaobiči nvidiju, osim kad ponude dobru grafu po dobroj cijeni. A nove konzole će biti nobrainer u svakom smislu, gotovo je sa nvidijom i amd-om
I tako ista priča iz generacije u generaciju. Da, konzole će uvijek biti slabije od PC- i sasvim je ok uvažiti i to kao činjenicu. Sam "form factor" i projektna namjena ih čini takvima i nema ništa loše u tome. RT, FG i AI nisu kratkoročni ni trenutni game changer (i dalje ćemo na konzolama imati hrpu igara na 30 fpsa), a da PC gaming umire slušamo valjda od od devedesetih i pojave prvih diskretnih grafičkih.
Sterlok Nije ista priča, konzole su postale jako dobar komad hardvera, tihe su dobro ohlađene brze i po odličnoj cijeni.
Pa uz par iznimki, to si i prije uvijek dobivao s konzolama. Uzmi recimo prvi Xbox, hardverski malo preinačen PC, iznimno lak devovima za portanje DirectX igara, kvalitetno složen i gabaritima pozamašnog kućišta (ali zato iznimno tih i pouzdan). Nije da imamo kvalitetne konzole od jučer.
Zero Pa uz par iznimki, to si i prije uvijek dobivao s konzolama. Uzmi recimo prvi Xbox, hardverski malo preinačen PC, iznimno lak devovima za portanje DirectX igara, kvalitetno složen i gabaritima pozamašnog kućišta (ali zato iznimno tih i pouzdan). Nije da imamo kvalitetne konzole od jučer.
Prije nije srednji rang grafa koštao 1000 eura, i prije nisu na game pass dolazile igre day one. Kaj se samih konzola tiče nisu nikad nudile ovo što nude danas, od mogućnosti povezivanja miša i tipkovnice nativno, do omjera snage i tišine te cijene u odnosu na PC.
Gtx 660 na release date MSRP - 229$
Gtx 1060 na release date MSRP - 299$
Rtx 3060 na release date MSRP - 329$
Rtx 4060 MSRP - 299$
Sterlok To je tvoja percepcija, ali novac nije isto vrijedio prije 20 godina i danas, a osim inflacije tu se dogodila i globalna pandemija i kripto groznica, nešto što je iznimno poremetilo tržište i samu ponudu. Srednji rang početkom stoljeća nije koštao 1000 eura, ne košta ni sada. Konzole su i tada nudile mnogo i praktički isto što i danas, minus razvijeno online igranje i kupnja digitalnih igara. A ovo što izvodi MS s Gamepasom ili Epic s davanjem igara su proračunate strategije povlačenja novih korisnika. Gledajući samo hardverski, konzole su u okviru onoga što je bilo realno i izvodivo uvijek nudile odličan omjer uloženo-dobiveno i to je čitava poanta.
Ekipa 1440p na 165 fpsa
I to sam doživio
Jebo sve. Nikad više monitor koji ima refresh rate ispod tri znamenke.
fensisuperstar je, preporod je, ja ovaj Dell ne mijenjam dok ne crkne
fensisuperstar Sjećam se prije par godina kad sam frendu slagao komp i uzeo mu 144Hz monitor, tip se na njemu jedno igrao jedno tjedan dana i pitam ja njega kakav mu je, kaže odličan sve leti, samo da bi mi nakon tjedan dana rekao da se cijelo vrijeme igrao na 60Hz
Probao sam i 60 i 120 i 144 sada i 240 Hz, znaci sve ispod 90-100 FPS-a jebeno šteka, nema šanse da se na ista drugo možeš vratiti kad si to iskusio.