chono Sterlok uzevsi tu analogiju, Unreal 4 je isto imao probleme na pocetku, ali i na samom kraju zivotnog vijeka zbog promjene zahtjeva i trendova u igrama. Ne ocekujem nesto posebno drugacije za UE5, cak mislim da ce biti gore i da je UE5 problematicniji od prethodnika uz vece hw zahtjeve
Brijac Jedno pitanje, ako imam monitor od 120Hz, a GeForce Experience mi pokazuje da imam 250FPS-a, to nije stvarnih 250FPS-a jer ovaj monitor može prikazati do 120 ili?
stitrek Brijac Maximalni broj fps-a je onaj koji ti monitor može prikazati, ako imas 250fps stavi se na ultra da iskoristis max detalje.
prayer Brijac To je stvarnih 250 sličica koje ti monitor ne može prikazati. Možeš imati i 1000 FPS-a ako igras na 60hz monitoru vidjet ćeš samo 60
prayer FYI jako rijetko ima monitora sa 120Hz tako da si vjerojatno stavio neki stari kabel ili ne kotistiš DP pa baci oko na to.
Sterlok Ak monitor ima freesync ograničiš max fps na jedan niže od max monitora. ..nema potrebe da grafa ispucava fpse koje ne možeš vidjeti, plus dobiješ trganje ekrana kad si izvan freesync raspona. Svskako na monitoru koristi display port kabel, na tvu hdmi naravno
stitrek Uz najavljene snažnije Nvidia Super modele, Amd najavljuje malo slabije non XT modele da upotpuni medium segment, jedino entry model Rx 7600 dobija snažniju XT verziju. https://videocardz.com/newz/regulatory-filing-hints-radeon-rx-7600-xt-rx-7700-and-rx-7800-cards-might-be-coming
fensisuperstar stitrek koji će kurac slabije kartice. Samo nek dadnu skono na ove i prodavat ce se ko kifle
stitrek fensisuperstar To je isto kao da kažes sta ce Nvidiji snažnije Super kartice neka daju popust na postojece, mozda omjer cijene/dobiveno na non XT karicama bude jos bolji, isto vazi i za Nvidiju sa Super karticama. Vidjet cemo cim budu cijene i specifikacije izlistane.
somethingwrong stitrek ma mene najviše nervira što je svaka grafička 200eura skuplja nego u ostatku svijeta. $300 preporučene cijene je kod nas 500€. 4090 recimo je 2000dolara 1800€) a kod nas i 3000€(edit sad su je spustili na 2250-2450) EDIT2: PS5 je bio 500€, a kod nas dugo 700eura. Je nas jebu na max
stitrek somethingwrong Da, malo su skuplje ove u vecem rangu i zato ih treba kupiti vani, entry modeli imaju solidne cijene u RH.
fensisuperstar somethingwrong gledaj kod švaba. https://www.caseking.de/en/sapphire-pulse-radeon-rx-7900-xtx-24g-24576-mb-gddr6-gcsp-249.html recimo do prije par dan je najjeftinija 7900 xtx bila jedno 700 i nešto eura 😃 treba pogodit. ali onda https://www.caseking.de/en/inno3d-geforce-rtx-4080-x3-16384-mb-gddr6x-gci3-231.html pazi sad. Sad kad gledaš ovakvu cijenu, ne isplati se NIKAKO amd.
Heat Nekad se debile ubijalo za počinjenu štetu, vjerujem da u modernom dobu grafičkih kartica , to bi bilo streljanje idiota koji su kupili 2080Ti. EDIT: Odgovor na fensijev post kako je 4080 od €1150+ odjednom dobar deal, normalizacija suludih cijena.
Genesis Heat ja sam 1080ti platio 825 eura a 2 tjedna kasnije je dosla 20xx serija….tak da ne znam dal je normalno ili nenormalno sto se tice dobrog deala od 1150 eura
stitrek Genesis Neka Jacketman stavi 5090 za 1999€ tako da 1499€ ne zvuci puno za 5080, cijena prava poslastica, cak 500€ niza od top kartice🙃😁
prayer Uz FG mod mislim da je ipak best buy neki 3080 ili 3090. 40XX serija je jača nekih 10% u prosjeku i jedino što ju je opravdavalo jest što su toliko dugo držali taj FG pod ključem.
Sterlok prayer Uz FG mod mislim da je ipak best buy neki 3080 ili 3090. 40XX serija je jača nekih 10% u prosjeku i jedino što ju je opravdavalo jest što su toliko dugo držali taj FG pod ključem. Drže ga i dalje, FG je omogućio AMD za sve kartice, nvidija i dalje blokira svoje prethodne korisnike.