Sterlok Ako im je cijena tu negdje onda RTX 4070 Ti, samo kaj im nije tu negdje jer je RX 7900XT barem 100 eura jeftinija. Po meni su obje debelo precijenjene. Također super verzije samo što nisu.
stitrek pravednik Krenimo sa samo 12gb vrama naspram 20gb i boljem rasteru do 10%. za 7900Xt. 12gb Vrama ce u 2024. biti malo a 4070Ti nije bas jeftina kartica, bolje je sacekati Super model ako barem podignu na 16gb. Primjer rasterizacije u Cyberpunku.
pravednik stitrek Jebala vas rasterizacija i 16GB RAM-a kad je čovek napisal za 1440p igranje. Tu je 4070ti mnogo bolja radi epskog DLSS-a i jebačkog ray tracinga. Manje troši i manje se grije. Ako ih može dobiti po skoro istoj cifri onda je Nvidia logičan izbor. Cyberpunk je baš zajeban primjer, nema takve razlike u drugim igrama.
prayer stitrek Lijepi rezultati, no upališ FG i igra leti na 100+ sličica. Za 1440p Ultra postavke ne treba više ništa od 4070Ti. Možda da se malo pričeka još koji mjesec da izađu Super varijante i AMD je u još dubljoj jami nego sada.
Sterlok pravednik Cyberpunk je baš zajeban primjer, nema takve razlike u drugim igrama. Ima, jača je u rasteru, slabija u RT-u i veći TDP, jeftinija je i za kraj DLSS je kvalitetniji od FSR-a, i naravno ima više vrama. Frejm genrator sad imaju obje, za multi igre nije iskoristiv naravno.
Brijac prayer navodno nije, ako je leak točan 4070Ti Super bi trebala doći sa 20GB VRAM-a Čudno, nikad nismo imali Ti Super, nego samo Super koja je po snazi bila između obične i Ti verzije.
prayer Sterlok Frejm genrator sad imaju obje Samo što FG možeš nabrojati na prva dva prsta desne ruke koliko igara podržava sa FSR 3. Evo prošlo je već 3 mjeseca i dalje FG nema na Cyberpunk 2077. Jebeš sav taj VRAM kada driveri i općenito tehnologija konstantno kasni i tako već zadnjih 15 godina.
Sterlok Istina, ali FSR 3 je tek sad praktički izašao i igre će izlaziti masovno…sve je na devovima , čak i moderima sobzirom da je open source. Ttakođer izlazi uskoro driverski FG, podrška za se igre, pališ kak ti paše u driverima.
stitrek Sterlok Da, ekipa cesto zanemaruje Afmf Frame Generator za sve igre, pogotovo koji je u zadnjih par mjeseci poboljšan (preview drivers) te izlazi u official driverima u pocetku 2024. 12gb Vram za 4070Ti je komedija, možda ekipa skuži kako zalemit još 4gb😁, tada ce cijena bit opravdana.
prayer Brijac Tako sam pročitao 🤷♂️ Sačekaj još mjesec dana pa vidi ako ti nije strka, u suprotnom sa 4070Ti nećeš nikad imati problema na Max detaljima pri toj rezoluciji. Samo uzmi u obzir da trebaš malo jači CPU za tu grafu.
Deadwalker Ja ne znam o kakvoj vi nestašici VRAM-a pričate na 1440p rezoluciji lol. Još nisam vidio igru koja traži vise od 10, a naigrao sam se ove godine neoptimiziranih smeća. 4070Ti je no-brainer jer ima bolju RT izvedbu, bolji DLSS i bolju FM izvedbu. Spomenuti Cyberpunk ima generalno veći problem s procesorom nego grafičkom, a “obična” 4070 gura jedan Alan Wake 2 s path tracingom na 80+ framerateu nakon par patcheva i zadnjih drivera.
stitrek Deadwalker Problem je što 12gb Vrama je vec sada knap u nekim igrama na 1440p a u 2024-2025 ce biti još gore sa zahtjevnim AAA igrama. Tako skupa graficka se kupuje za 3-6 godina korištenja a 12gb Vrama je malo za taj novcani iznos, 7900Xt sa 20gb ce se bolje održati kroz slijedece godine, uz to 4070Ti 192-bit sabirnicu vs 7900 Xt 320-bit ne treba puno spominjati, 4070Ti je kastrirana kartica za tu cijenu.
Deadwalker stitrek upravo sam ti napisao da nije. Pričam iz svojeg iskustva jer imam 4070 grafičku s 12 GB VRAM-a i znam kakvo iskustvo imam s njom na 1440p rezoluciji. Štoviše, smatram da je i 8 GB VRAM-a skroz dovoljno na RTX 3070, neka me @chono ispravi ako je u bilo kojoj igri imao problem s VRAM-om.
stitrek Deadwalker Pricamo o 4070Ti 12gb 192-bit bus vs 7900Xt 20gb 320-bit bus. Za tako skupu karticu 12gb Vram je vec knap u nekoliko AAA naslova u 1440p, taj trend zahtjevnih AAA igara ce biti još izraženiji u 2024-2025. to su cinjenice. 3070 8gb je vec 2023. ušla u probleme sa malom kolocinom Vrama, 8gb Vram ce od 2024. doslovno biti entry gaming kartice.
chono Deadwalker niti jedna do sada, 8gb vrama roka 1440 i danas. Jedi Survivor na dropovima i najzahtjevnijim dionicama cucla max 6 i pol