doktor1 Nije iznenađenje, a ni provokacija, nego AMD jednostavno nema luksuz da zaključa bilo što samo za svoje kartice. Oni u ovom slučaju ovise o developerima, a ne sebi jer ako ne bude dovoljno ili uopće implementirano u igre onda su u opasnom zaostatku za nvidijom. FSR mora postati standard kao i Freesync. Zamisli situaciju u kojoj studio odlučuje hoće li se zajebavati s nečim što radi za samo 20% tržišta (i manje ako računamo integrirane) ili 100%, u prvom slučaju većina će preskočiti i doviđenja bilo kakvoj konkurentnosti i prodaji AMD-ovih grafičkih kartica u budućnosti.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Zero ovo je velik iskorak za primjenu AMD kartica na monitorima/TV-ima visoke rezolucije.
Zapravo nije.
Ako tehnologija radi i na AMD karticama i na Nvidia karticama, onda ne postoji razlog zbog kojeg bi netko odabrao AMD.
Postoje razlozi zbog kojih će netko odabrat AMD, ali ovo nije to.
A i ne vjerujem da je imalo blizu DLSS 2.0
Probao sam orginalni FidelityFX i ne vjerujem da AMD ima sredstva da parira Nvidiji u AI tehnologiji.
Na kraju, ipak je najbitnije to kaj će bit dostupno na širem spektru hardvera nego DLSS, a to je odlična stvar.
wooddiebone Ne kažem da je razlog za kupnju AMD-a ili da to sada čini AMD-ove kartice boljima od Nvidijinih, već samo da da će sada biti ugodnije igrati na 4K i monitorima/TV-ima slične rezolucije, obično u paru s Freesyncom.
Ma super stvar.
Nema uopće dvojbe.
Najviše me veseli zbog konzola koje će najviše profitirat od ovoga.
Svejedno prevelika cijena usporedno sa RTX 3080.
Sve je to tu negdje i nedostupno također.
5 mjeseci kupujem RTX 3080 i nigdje po ok cijeni, na kraju TV kupio i reko ko ih jebe.
Treba to prodati dok još ima padobranaca koji bi majnali, lulz.
- Uređivano
Samo sekund 3999 za 3090 je zapravo pljačka
?
pravednik pa kad zapravo platiš samo ram plus mali upgrade bez vrama nema 8k kako treba jbga
Ma ispravili su već. Po običaju i da netko stigne naručiti opet bi ga odj...
Zero ne znam druže da naručim i odjebu me screenshotao bi im taj odjeb i poslao nvidiji
fensisuperstar Ne znam koliko bi NVIDIA bila sretna što prodaju 3090 za €550.
Heat Nvidiju boli kurac ta koliko ljudi prodaju oni su svoje dobili
fensisuperstar Kvare im ugled, ko Ferrari što neda auto fejk jutuberima.
fensisuperstar
Nije nikad bila cijena 3999 za 3090... već su stavili "nVidia i AMD kartice već OD 3999KN" a prekrižili su 29400 kn i stavili 3090 u opisu, uđeš u stranicu i piše 3090 za 27k kn.
Presmiješno.
Da, treba trenutak da uopće probaviš kako cijene kreću "već" od 4000 kn za grafičke.
fensisuperstar Strix 3090 za 4000 kn?????? Kupujem ja odmah, evo i koristim priliku da stavim svoj 3080 strix na prodaju za 4500