Deadwalker Ne znam jesu stavili recenzije za obje, ali MSI je globalno jači brend od Gainwarda (i proizvode puno više toga od grafičkih, kao što imaju i tisuće zaposlenih u odnosu na jedan mali Gainward). Kao što je Asus po tom pitanju jači od oba i samim tim i njihove grafičke će biti još skuplje. Vjerojatno i kvalitetnije, što bih očekivao i za MSI u odnosu na Gainward (makar ne mora nužno biti slučaj). Druga stvar je moguća razlika u bundleu i softveru s kojim grafička dolazi.

Ovo sto Zero pise i s time da je MSIov OC relevantniji od oc biosa na GS verziji Gainwarda. Ali da, u konacnici brand igra jako veliku ulogu

Btw. ja sam imao dvije Gainwardove kartice (i jednu sad MSI-jevu). Prva je bila Geforce3 Ti 200 (malo netipičan model s 128 MB) GS i ATI HD 4850 s 512 MB. Za obje mogu reći da su me služile i više nego dobro, makar je ATI-jeva Radeonka bila nestabilna ponekad, posebno s bilo kakvim OC i u usporedbi sa svim prijašnjim i budućim karticama - bučnija, ali to bih pripisao izdanju sa samo jednim ventilatorom i u nekim slučajevima "kvalitetnim" ATI driverima.

Ako ikako možete, ciljajte isključivo na GS iliti Golden Sample kartice kod Gainwarda. Nije u pitanju samo bolja memorija, te kartice su detaljnije testirane i kvaliteta izrade, napajanje i ventilatori su bolji, barem na osnovu onoga što sam prije vidio. Razlika u cijeni je opravdana IMO.

Zero mislim da su tu samo "oc" u pitanju, a ne toliko materijali, jer je razlika u cijeni 200kn odnosno cca 25eura

chono7 Pa, ja se sjećam promo materijala za svoju. Rekli su da ne prolaze sve za GS i da ručno testiraju mogu li biti stabilne s višim frekvencijama. Ali točno se sjećam da je ustvari bilo razlike u heatsinku kod GS i non GS modela na HD 4850. To je bilo davno, moguće da su stvari drugačije sada.

Smart Access Memory uskoro i na Nvidijinim karticama - https://wccftech.com/nvidia-confirms-ampere-geforce-rtx-30-gpus-to-get-its-own-smart-access-memory-sam-tech/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29

Ono bitno:

The technology will not require you to invest in a PCIe Gen 4 platform as it will be supported by PCIe Gen 3 too. Based on what we know so far, BAR essentially defines how much discrete GPU memory space can be mapped and today's PCs are typically limited to 256 MB of mapped memory. AMD claims that with SAM, they can access all of the GPU memory, removing any bottlenecks to allow for faster performance.

Zero ono jos bitnije:

"NVIDIA has stated that they will be adding support for the feature through future software updates but and it will be compatible with both Intel and AMD CPU based systems. Having support on both AMD and Intel platforms might give NVIDIA an edge since AMD's solution only works with its Ryzen 5000 lineup and compatible X570 motherboards."

Znaci ako ovo naprave za pcie 3 i za oba branda procesora, fino su ovo opet okrenuli u svoju korist.

True, ako im to uspije, izgledat će kao da AMD gura ekskluzivnost tehnologije da dodatno pogura svoje CPU-e i platformu. Ne treba im igranje na tu kartu...

Genesis sve na max ukljucujuci i ray tracing 🙈
          Sad za ozbiljno, nisam napravio pravi test, jer nisam pokrenuo igre koje sam igrao na staroj grafi, nisam jos pokrenuo nativni 4k i dlss.
          Probam ovaj vikend napraviti direktne usporedbe.
          Ono sto znam je da shadow of tomb raider leti, to je tako ugodno za igrati i lijepo za oko da sam vec napisao kako me pere onaj osjecaj kada kupis nesto novo i jako.
          Sto se tice same grafe, ja ljepsi i kompaktniji komad hardwara nisam imao. Znaci Gaimward kapa do poda. Materijali top, dimenzije, izgled, izvedba, ma zakon! I istaknuo bi jos jednu stvar, ova grafa je TIHA! Ja je ne cujem pod opterecenjem, nista, nesto poput onoga sto je @Fenix istaknuo kod PS5.

Ne razumijem se bas u graficke kartice. Pa da vas ovdje pitam, kakva je rtx 2060, dali bi solidno gurala next gen igre?

milicevic87
              Obična 2060 i ne baš, ali RTX 2060 SUPER, bi već mogla proći za 1080p gaming i s visokim fps-om.

Mislim da bi “solidno” gurala, no treba vidjeti što kolega misli pod solidno.

milicevic87 U ovom trenutku 2060 je dobar deal ako je ugrabiš za 50% ili više popusta sad za BF (ili rabljenu). Inače bih ti preporučio da se još malo strpiš do 3060. Što se tiče next gen igara, za 1080p bi 2060 trebala služiti još koju godinu. To je samo procjena, jel. Pravih AAA next gen igara nemamo, jedino bi Cyberpunk s RT bio u tom rangu, a kako će se RTX 2060 nositi s njim, ostaje za vidjeti. Trebalo bi biti i više nego solidno iskustvo.

@meeshmorp ima 2060 super tak da bu testiral nove igre dok posudim account jer smo se dogovorili već

tak da @milicevic87 budemo javili kako radi recimo valhalla kroz par dana