NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
- Uređivano
ma kaj je to?
Nije mi jasno zašto nabiju cijenu toliko grafičkim karticama. Evo gledam 3900XT i i9 10850k na amazon.de sa shippingom i porezom ispadne skoro isto kao kod nas. Zotac Trinity je €766 s hrvatskim VATom i shippingom na Amazonu, a kod nas bog pravio proizvod - €1000 minimum.
Ja sam radio u Instaru pa mi opet nije jasno.
Mislim da su dobavljači najveći krivci tu.
Eto, dosao je kraj, danas pakiram grafu i sutra ide kod novog vlasnika. Popodne stavim sliku, pa mozete svi press F to pay respect
Tugica. Fali neki sad emoticon. Kad stiže nova igračka?
- Uređivano
Btw. kad smo kod Nvidijine ponude, izgleda da neće trebati dugo do kartica s više GB - https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-3080-20-gb-rtx-3070-16-gb-rtx-3060-8-gb-graphics-cards-confirmed/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29
To mi se čini i kao bolja investicija za budućnost. Koliko brzo će to stići na tržište ovisit će i o ponudi AMD-a. Izgleda da je broj gigabajta ipak značajna prodajna stavka, ako zbog ničeg drugog, onda zbog marketinga.
kad vidim sta izvode ove konzole ipak se premisljam novi pc slagati. realno 700€ nije puno za 3080, a sto da ne cekati i 3060 i dotad mrljati sa starom grafuljom. tako i tako ima 1440 p ekran tako da nisam siguran dali mi treba 3080.
@maverick ne kupuj ništa. čekaj da prođe nova godina. slušaj brata svoga debeloga
- Uređivano
Zero pa i 3070 moze da. jedino sto mislim da mi je 3080 overkill, a ne kupuje mi se novi 4k monitor kad ni ovaj nemam ni punih godinu dana
fensisuperstar da znas da te budem poslusao. sve sto mi se ove godine igra biti ce i na ps4, a iduce cu biti pametniji, valjda.
maverick Pa da, ako si vidio onaj Nvidijin slajd, 3070 i predstavljaju kao karticu za 1440p. Naravno da je više bolje, pogotovo kad imaš high refresh monitor, ali kontam da 3080 ipak ne bi iskoristio u potpunosti na toj rezi čak i uz 144 Hz (opet, ovisi od igre do igre i procesoru koji imaš). Uskoro će i 3070 van pa će se vidjeti konkretnije.
Zero ma kontao sam bas novi pc sloziti. proc vjerojatno Intel® Core™ i5-10600K. to i 3070 bi trebalo biti dovoljno za vecinu igara igrati u 100+fps-a. ne mora biti nuzno 144fps koliki je i refreshrate. nisam ni najveci sucker za raytracing pa bih po potrebi gasio ako bi uzrokovao vece padove.
brat slusaj me jos jednom. ne kupuj nista prije nego amd izbaci ryzen 4000. skok će biti otprilike kao na grafičkim za istu jebenu cijenu.
nova serija imat će hrpu coreova sa 5+ na svim jezgrama pa gledaj to kao dobru investiciju za čekanje.
to će sa novim grafama radit čudo na lower resu.
kliker mi počeo radit ko da sam u jebenom matrixu počeo sam vidit jebenu budućnost u kurac (vidim usput dvije plavuše kako ti uzimaju 150 eura tho)