dobra je ta grafa, nema tech koji ima nvidija ali budimo realni, taj njihov smart kurac ne radi uopće kako treba, a ima par igara koji supporta njihov Ray Tracing
mislim odrat će to nvidija dok samsung riješi mass printanje, bit će bolji chipovi, ali realno Radeon Vega 2 nije loša, osim što su im driveri kriminalno loši pa im grafa niti ne radi. Linus je testirao i generalno je kao 2080 ponekad mrvicu jača ponekad mrvicu slabija ali to su driveri u pitanju. Zanima me dal driveri drkaju potencijal, ako je to to onda je Chono7 generalno bio u pravu što se tiče toga da su izbacili čisti powerhouse kao 2080. Po ovome što je sad trenutno grafa se ne može klokati (blokirani limit nakon kojeg se Ruši nebitno kakvo hlađenje stavio ili voltažu) isto kao ni RTX modeli. To je postala čudna praksa danas.

FensiSuperstar  - https://www.youtube.com/watch?v=i4S2KMYLlLk

Štedimo za 8K monitor, right? :$$ 

Lol, dobro da se još uvijek igram na 1080p rezi.

11 dana kasnije

RTX fail. nemozes upalit DLSS bez da imas RTX upaljeno. Testirano na BF5. Kakav bullshit. A na 1060Ti verziji od RTXa ( da sad ne trazim model ) imas DLSS kao opciju a RTX je removana sa grafe

Pošto želim ovo malo čudo,RX2060 nije opcija.

http://www.adm.hr/product.asp?product=zvucnici-logitech-z623-thx-certified-2-satelita-subwoofer-200-watts-rms&code=19400

Sapphire RX580 Nitro+ will have to do.
Jesi li siguran da ćeš moći uživati u 1440p gamingu na toj kartici?
Forza Horizon 4 Demo Benchmark Mode na 1440p@75Hz@High Preset (isključim Motion Blur u osnovnim postavkama)izgleda ovako:
GPU:
Average 81
Minimum 72
Maximum 83(Edit sam ovo krivo napisao.Vjerojatno je bilo 93 il nešto...).

S uključenim Motion Blurom(Short,High kvolity),framerate je niži za "čak"3.

Izgleda prekrasno i vrlo fluidno.

1080p@75Hz na High+MSAA 8x(umjesto 2x),uključenim FXAA(umjesto isključenog)i SSAQ na Ultra(umjesto off):
Još uvijek daje blizu 70fps-a u prosjeku.

Auto Detect u toj igri,odnosno demou, preporuča 1080p@75Hz,na High(MSAA 2x,FXAA & SSAO isključeni).
U tom slučaju framerate ide gore za 8 - 10.

Iskreno ja ne vidim neku razliku između toga i 50 i nešto framevo na 2560x1440p@75Hz Ultra preset.
Bar ne kad gledam ugrađeni Benchmark.

Možda tijekom igranja bi primijetio razliku.

No temperatura svega raste 15 stupnjeva u prosjeku i ventilatori su puno glasniji,pa kad budem igrao FH4 jednom,vjerojatno neće biti na 1440p Ultra,nego High.

2 mjeseci kasnije
4 mjeseci kasnije

https://www.pcgamer.com/uk/fretting-over-high-gpu-temps-amd-says-110c-is-expected-and-within-spec-on-navi/

Novi standardi u AMD-u ? 

Ma joj, sigurno je njima ok dok traje garancija i dok štede na izradi. To što je u kućištu pećnica koja pojačava buku i zamor komponenti nije vrijedno brige. I onda neka kažu da je leaf blower hladnjak adekvatan na grafičkima s ovakvim TDP-om. Sva sreća pa su se već pojavili nereferentni modeli.

Pričaju nebuloze. Više ne znaju kako bi konkurirali NVIDIA-i pa izmišljaju novi kotač s hlađenjem.

16 dana kasnije

Uzeo 5700

Od nove tehnologije sam impresioniran Radeon Image Sharpeningom; Control sa tom opcijom izgleda fantastično!

Radeon Image Sharpening isn’t simply a sharpening filter, it uses a contrast adaptive sharpening or CAS algorithm that AMD recently introduced in their FidelityFX suite.

Radeon Image Sharpening is genuinely impressive. It doesn’t require any developer implementation and it works well by sharpening the image which can be useful in a variety of situations.

After spending more time with the feature, we feel the best use case is for image downsampling with high resolution displays. A sharpened 1800p image was typically as good as a native 4K image in our testing, which means you can happily use this configuration with Navi GPUs to gain ~30% more performance for a minimal quality loss.

Najbolja grafička u tom cijenovnom rangu, bitno samo da nije ono stock smeće od coolera. ? 

Napram RX 480 performanse su odlične!
Max postavke:

RX 480 / RX 5700

Mislim da je AMD postigao što je htio sa ulaznim Navijem.

5700xt je poprilično popularna u tom cijenovnom segmentu i meni je jedna od opcija jer trenutno slažem PC.

AMD-u su svakako bitnije konzole, a uskoro dolazi nova generacija te je ovo samo početak priče.

Za svih nas je dobro da konkurencija postoji kakva takva jer će cijene morati padati.

9 mjeseci kasnije

U nizem segmentu navodno. Citao sam to jucer bas

2 mjeseci kasnije
10 dana kasnije

Good way to think about it is that a 3070 is faster than 2080 Ti. Whereas a 3080 has 2x the throughput of the 2080. If you're on 1440p you're good with 3070. If you want to go 4K with RTX ON then 3080.

Jebemu sve sad me vuce da uzmem 3070 i ubodem novu maticnu sa cpuom.

Hm, 200 eura razlike i nije malo. Spominju rezu, ali dodajmo tome da možda netko ima high refresh monitor, onda već i 3080 ne djeluje kao promašena investicija za 1440p ili 1080p, pogotovo kad dignu zahtjeve s novim igrama. Ali možda i najveći mamac je što 3080 stiže već 17. ovog mjeseca.🤣

ja ove godine nemrem uzeti 3080. imam previše financijskih obaveza. Registracija, vrtić, računi

@chono7 ma uzet ce se ali ono ne zuri mi se nigdje. ovako i onako imam 1080p monitor. 1070 je i dalje mašina za tu rezu. trebao uzeti novi proc matičnu ssd i grafičku. jbga to je investicija. i da ne zaboravimo jedan dobar 4k 60 fps monitor ili 2k 144 herza

fensisuperstar ma znam, pricekat ce se cijela godina da se sve to pokrene. Mozda i ubodem uskoro Ampere grafu, ali svakako ide PCIe 4.0 maticna kasnije i novi CPU sa PCIe 4 SSDom

tbh ja ne vidim smisao uzimati ampere bez pcie4.0
        zato mi je žao woodija koji je uzeo super proc ali je na pcie3.0 matičnoj

fensisuperstar zasto? Pa sama Nvidia je rekla u Q&A da je ta razlika u vrlo malom postotku i da je bitnije imati dobar cpu.

PCI 4.0 je doslovno nebitan. Ampere ima tehnologiju koja praktički dupla performanse SSD-a a razlika u samim performansama u odnosu na PCI 3.0 je u najboljem slučaju par postotaka. Najbitnija komponenta za gamerski komp je grafička, potom procesor i sve ostalo nakon toga. Ništa se ne mijenja u poretku.

@chono7 ma jebeš to. print smaller stack higher. novi amdovi procesori će biti brutalni. vjerujem i novi intelovi. mislim vidit ćemo sve no ugl. ja ću pričekati jer nema smisla ništa radit sad. Već smo u govnima što trebam uložit "znaš već koliko" u kuću. za renovaciju. Mislim 3-5 soma kuna će u toj računici napravit apsolutno nikakvu razliku ali zašto pogoršati situaciju ako ne treba 😃

fensisuperstar

Krivo.
          Ploča je PCIe 4.0 - to je jedan od razloga zašto sam ju uzeo.

Samo glupi Intel se nije sjetio da to postoji kad je izdavao 10. generaciju.

Sreća pa je dosta puno rumora da će 11. generacija ić na ove ploče.

Tko god bude igrao na 1080p, bit će bottleneck city zbog procesora, eventualno neće na 10700(k), 10900k i stariji ekvivalenti.

Znaš kak me briga za bottleneck kad dobivam 240 FPSa na 1080p i grafa mi radi na 30%.

Gledao sam prije neki dan razliku između PCIe 2 i 3 i razlika je zbilja samo 1-2% stime da 2080 Ti još uvijek komotno radi na X8 te graniči sa X16. Dakle najjače grafička trenutno ove generacije nije uspjela taxati PCIe 3 na max.

Buduca 3060 savrsena zamjena za moju 1060, mozda 3070 za neke vece reze iako vec imam 2 4K TVa igram na 1080p na PC. preskakanje nebitne turing generacije. 1060 sam kupio 2016. po izlasku i cudo kako se drzi dan danas na 1080p, maksimalno sta moram je rusit je high u ponekim igrama.

Prvo PS5 po izlasku, viper nije gamer