fensisuperstar
e vidis ovo je post koji spada ovdje i napokon jedan.
Za CPU nema spora i sad je vrlo lako izabrati kad je cijela ponuda dobra, cak mislim da su AMD CPU bolji za video edit nego Intel(bar je tako prije bilo) za one koji nemaju 4xxx generaciju Nvidie. Naravno CPU mora pratiti i dobra maticna sto je vec sira rasprava.
Sta se tice SSD, imam Samsung 980 Pro m.2 i super sam zadovoljan i na PS5 i na PC vec duze. Mozda uzmem 990 sa vise memorije kad dodje vrijeme za to.
Evo za primjer moj stari PC osobno slozen i montiran 2012.
i5 2500K overclockan na 4,5 GHz prvi dan
GTX 680 Gainward overclockan i GPU i VRAM prvi dan
Neki stari SATA 3 64GB SSD za sistem 550MB/s
Maticna ASrock ( neka Pro ATX velicine, ne mogu se sjetit koja tocno )
Zalman hladnjak velik ko cigla
uglavnom poanta je da taj PC i dalje radi nakon 12 godina, iako ga sad ne koristim. jedino na njemu sta sam morao promijeniti je G.Skill RAM.
I to iskustvo me i potaknulo da opet kupim Intel i Nvidiu, pogotovo kad sam vidio da 4xxx serija ima ugradjen NVENC HEVC AV1 encoder koji enormno pomaze kod snimanja gameplaya bez gubitka performansi jer ima poseban chip i poodrzava ga i OBS i Shadowplay.
Sto se tice slusalica promijenio sam ih tone u zadnjih 10god i dobio sam sad za rodjendan od zene Sony WH -1000XM4 active noise cancelling i moram reci da sam ostao frapiran kad su zvukovi u kuci nestali(glasovi, klime, ventilatori i sl. i jos vise frapiran kad sam ih skinuo i sve se vratilo)
Sta htjedoh reci: Ovakve price iz osobnog iskustva i vrijede i ne vrijede. Kad sam kupovao taj Gainward GTX 680 na internetu su testovi bili losi naspram ASUS verzija, u stvarnosti se ispostavilo da to uopce nije istina. Mozda sam imao srece i ubo dobar chip, mozda su testovi povrsni.
Tako i sad kad me netko uvjerava da je nesto lose ili dobro pomocu testova sa nekih stranica u nerealnim uvjetima ne vjerujem niti sekunde,