f_i_c_o Zbog jebenog VAT-a. Njemačka ima samo 16%.

Behold!!!

Glasine da se sprema 3080 Ti sa 20 GB. Znao sam da je 10GB premalo na toj kartici. Tu je AMD odradio bolji posao sto se tice RAM-a. 16 GB mi zvuci taman.

PS2MASTER

1) to je stara glasina.
    2) 10 gb nije premalo za 4k60 isto kao što 24 gb nije premalo za 8k60
    3) uspoređuješ AMDov ram sa Nvidiom koji imaju potpuno strukturalnu razliku u tehnologiji
    4) dal si uzeo u obzir veličinu sabirnice?

Upravo tako.

PS2MASTER Pitaj devove Godfalla zasto je 10GB premalo za 4k

Zato što su nesposobni? Objasni mi kako je 24 gigabajta dovoljno za 8k a 10 nije dovoljno za 4k.
      Kad mi to objasniš možemo dalje. 3090 je samo 10-15% jača od 3080 u raw snazi. Ram je tu samo da može progutati količinu podataka koji 8k treba.
      3080 sa više rama znači da će moći PUNO više od 4k 60 fps gurati.
      to što je igra loše optimizirana ne znači da je grafička loša.
      Vidit ćeš da će 3080 gurati 4k60 cyberpunk bez problema isto kao što gura 4k60 doom eternal.
      i 3090 čak ne treba DLSS da bi vukao 8k60 u doom eternalu.

kazem ti. đabe što ekipa piše na reseteri kad ne mogu matematiku izračunati. 8k je 4 puta veća rezolucija od 4k. Razmisli malo.

fensisuperstar Zato što su nesposobni?

Sigurno je onda Ubisoft vise nesposobniji od njih.

kazem ti. đabe što ekipa piše na reseteri kad ne mogu matematiku izračunati.

A ti si bolji?

Nvidia uvijek izračuna koliko im je dovoljno za svaku generaciju. Problem nastaje u budućnosti za 3-4 godine kao s GTX 1060 3GB koja je još uvijek ok grafička, ali je ubija VRAM.

PS2MASTER Sigurno je onda Ubisoft vise nesposobniji od njih.

Vrlo vjerojatno? Sve ubisoft igre postanu dobre tak nakon 250 updejtova. Evo ga igram watchdogs od drugog dana, svaki dan malo manje broken igra. Sad se barem mogu voziti po gradu. Prvi dan što sam igrao imao sam migrene i bol u očima. Razlika između high i ultra par posto fps duplo. Nema tu kaj više pričati.

PS2MASTER A ti si bolji?

vidim rezultate. 24 gb gddr6x je dovoljno za 8k60, 10 gb je dovoljno za 4k60. To što je godfall tehnički krš od igre kao i watch dogs legion ne znači da je nvidia u krivu. Oni su VRLO dobro izračunali potrebe za next gen igre.

fensisuperstar

Kolko vidim, ekipa Godfalla je radila na zbilja dobrim naslovima u proslosti. A Godfall vec na "slabasnom" PS5 bi trebao ic u 4k/60 po njihovom. Pa ak su rekli tako za PS5, onda im bas vjerujem da za 4k teksture u 4k rezi ce trebat minimalno 12 GB RAM-a na PC-u, naravno, sa RT-em

10GB gddr6x je dovoljno za nadolazece naslove. Samo ih treba pricekati. Kao i ostatak techa koji je spreman.
              Molio bi da ne idemo u ocjenjivanje devova u ovoj temi.

PS2MASTER bravo, a sad brzo na google po IO i pcie4.0. Pa nakon toga zbroji 2 i 2

PS2MASTER
              pa ti si editirao svoje i dodao Raytracing 🙂 ako ima podršku za raytracing vjerojato ima podršku za DLSS. količina podataka za output je ista.

PS2MASTER sa time da je dokazano da rtx 3000 grafičke imaju bolji raytracing od nove amd serije (tj manje resursa oduzima) itekako će moći vrtit 4k60 ako to može i amd^^