znači intel je trenutno jači apsolutno
ali amd sa seriom 4000 ima jos manje procesore i bolji tech.
2023 skakat će na 2 nm od tscma vjerojatno. To ce biti ludilo stari. ako intel se ne pokrene dobit ćemo retardirano snazne procesore sa više jezgri nego prstiiju

A U VEZI OVIH 150 EURA.

jedna se zove Brigita a drugoj je mnogo tvrda kita.
AHJAHAHAHHAA

Fun fact: Nvidia 3080 je custom ploča, a Zotac Trinity (mislim i Asus TUF) su referentni modeli.

Najveci problem od svega je sto cu imati lovu za grafu, ali je necu imati gdje kupiti do izlaska Cyberpunka 🙈

Igra će se reprizirati barem 2-3 puta, nema straha za čari ray tracinga 🙂))

Ma kroz dva mjeseca će nabavit ko je mislio pa ostaje vremena za nas jadnike.

wooddiebone Mislim, kad Audi najavi novi A8, nitko ne kaže daj strpi se, novi Passat će ga otpuhat.

Passat je u razredu sa A4, ovo je skorz drugačija vrsta životinje

munja
        Samo sam fulao za razred. A8 bi bio 3090, 3080 je A6, 3070 je A4.
        AMD najavljuje A6 sa ful opremom, a na kraju izađe Passat Trendline sa ratkapama i infotainmentom iz Golfa 5.

Najavljuju grafu u rangu 3080 i onda izbace grafu u rangu 3070 bez Nvidia middlewarea i driverima koji ne rade.

chono7 fensisuperstar jesu, ali bilo je i hrpa non gamera u pitanju. Dobro, ljudi su, ali nisu kupovali radi gaminga

da ne trujemo onaj post. Kako možeš reći da je hrpa non gamera u pitanju? to je čista pretpostavka.

fensisuperstar s obzirom na situaciju gdje se preprodaju za nesto ili puno vecu cijenu, mislim da takvi ljudi nisu gameri, nego trgovci. Ubaci ponesto profica koji su uzeli ove grafe za rad i mining groznicare i misljenja sam da je to poveci broj ljudi koji su uboli prvi val i ne spadaju u kategoriju ljudi koji samo igraju.

Kao što sam rekao sve ovo gore je čista pretpostavka.
            flipanje grafičkih je trend koji postoji ovisno o tome koliko je popularan launch
            ali ako maknemo botove, ti fakat ne mozes ni brojcano ni u postotku imati nekakvu ideju o tome koliko gamera zapravo želi kupiti ovu grafičku. Ja cu ti samo reći tko god je od mojih imao 2080 ili 2080ti prodali su i sad su kao i ti bez grafičke, i traže načina kako da ju kupe. Tko god je prodao grafičku treba novu. Ja svoju nisam prodao samo zato što ja bez grafičke trenutno ne mogu, a i novac koji bi dobio je toliko mizeran sa time koliko ona meni i dalje služi.

broj 2. tko god se bavio ozbiljnim poslom koji zahtjeva jaku grafičku vjerojatno već posjeduje Quadro. A onome koji se bavi poslom iz semiprofesionalnog razloga ne treba takvu grafičku jer mu ne nudi nikakav značajan upgrade.

fensisuperstar pa da, napisao sam moje misljenje. Nema ni broja shipanih primjeraka, to ce tek doci na izvjescu kvartala.
              Sto se tice grafe, morao sam sada, da ne padne cijena jos. A trenutno mogu bez, jer zaista ne igram nista. Mozda prodem Stronghold jos jednom na Intelovoj 😂
              Jesi mi nasao i7 7700k?