Deadwalker A kužim to, i meni je namjera složiti novi komp za zahtjevnije nove naslove, naravno da radije igram FPS, RTS ili cRPG na PC-u. Samo u ovom trenutku ne želim ni za 2-3 000 kuna preplatiti PC kad ionako jedva stižem igrati i na PS5. Čak i na starom PC-u imam igara koje nisam stigao odigrati, tako da mi je računica jasna.

chono - taj checkbiard je praktički neprimjetan kad igraš na velikom 4K TV-u udaljen par metara. Stvarno je kompromis s kojim možeš živjeti kad je praktički u pitanju lockanih 60 fpsa uz detalje koji su još poboljšani. Ali eto, meni to nije dovoljan razlog da se vratim igri koju sam već platinirao na običnom PS4, samo kažem da je super opcija za one koji ju već nisu odigrali.

herc the card just 5% to 10% faster than GeForce RTX 3090 at 4K resolution.
    Neisplativa katrtica uz 3080Ti ili Adu koja dolazi krajem godine IMO.

RTX 3090 i 3090 Ti ni nisu gamerske kartice, nego za rendanje, obradu, radne zadatke...to što ju netko kupi da bi se na njoj igral je drugi par čarapa.

Sterlok Taj ko je kupi samo za gaming(osim ako ne ganja 8k rezu uz DLSS na Ultra Performance) je bedak ili mu lova nije problem, nema treće 😉

4mal 3090 Ti je paper launch zauvijek.

Zero

Taj checkerboard se skuži na TV-u od 65" pa na više.

Skužim ga na svom QN95A i na bratovom LG G1.

U Forbbiden Westu.
        Onaj koji govori drugačije laže ili je fenboj razine emilija. Osim ako nije dioptrija u pitanju.

Checkerboard rendering cijelo vrijeme miče piksele lijevo desno, laički da se izrazimo, slika treperi uz mnoge artefakte.
        Prolazi u Days Gone i God of Waru donekle radi dizajna geometrije i okoline ali u Horizonu sa extra puno vegetacije nikako. Sve treperi.

Moderni paneli koji imaju visok odaziv piksela i malo do ništa motion blura sve prikazuju.
        Vostalom, potvrdio je kolega @Miro u temi.

Toliko je loše da igram u favor resolution na 30 frejma, mod koji su sjebali nakon patcha 1.06 jer sad imam sttuter.
        Šteta jer je igra top i zaista grafički nešto neviđeno do sada.

@Heat
        3090ti je nabijen Ampere čip do pucanja.
        Ništa drugo, zato velika potrošnja i grijanje.
        To su uzeli batch od možda 1000 extra odličnih čipova koji imaju full jezgre otključane.

Naravno da će ga kupiti oni youtuberi koji žele best of the best, makar 10 frejma više.

Slažem se sa kolegom jer imam G1 te isto cheker vidim bez problema., igram sa 1.5m udaljenosti i 55incha

Zero skoro je i dlss neprimjetan, skoro... 😁
        Nativno je nativno, zahtjeva resurse, pogotovo pri high detaljima. Sve ostalo su cakule i storije.

chono Ok ali ima igri di je DLSS jako dobro implementrian jos nam je za vdijet FSR 2.0, ceka nas novo doba SS algoritama.

4mal ima, prosao sam ih vecinu, ako ne i sve, ali i dalje vidis razliku, ili je mutnije sa ili nedostaje koji detalj. Od FSRa ne ocekujem da tehnicki nadmasi dlss, jer njemu je jedina prednost "free" epitet, nista drugo

Sterlok do sada smo citali o sastavljanju PCa mjesecima, sada kada je sastavljen citat cemo o tome koliko je opravdano ulupat tolike novce u njega u usporedbi sa PS5, pa kad to prode, onda krecu postovi iskljucivo o ps5, pa onda opet o PCu i tako u krug.
            @pravednik dobronamjeran savjet, instaliraj nesto i pocni konacno igrat. Iscijedi neku igru, daj sebe u nju i vrati si onaj osjecaj da igru igras zbog nje same, a ne zbog XY videa analize sa YTa

Još malo i MSRP 700 eure.

https://www.caseking.de/asus-geforce-rtx-3080-tuf-v2-o10g-lhr-10240-mb-gddr6x-gcas-493.html?sPartner=117&utm_source=idealo&utm_medium=cpc&utm_campaign=idealo&wt_mc=preisvergleich.idealo.feed

Sad je na 975 eura.
            Predviđanja su bila dobra.

Njuškalo gori od izmorenih mining kartica, kako ću se smijati sada kad ovima ostane hrpa čipova.

Zadnji vlak je otišao, ljudi nisu glupavi i mining kartice se jedino isplate uz jamstvo od 2 godine, i debelo ispod cifre.

Ajmo lagano krenuti s predviđanjima koji je idući događaj apokaliptične razine koji će natjerati da cijene skoče na 3x MSRP? Ja bih rekao pojava gotovo neprimjetne bakterije koja jede silicij i uništava tehnologiju.

pravednik

Kolika bi bila realna cijena te kartice da nije došlo do ovog ludila s cijenama, kriptom i čipovima? Ako netko zna otprilike.

Stvarno sam odlično prošao s prodajom 5600XT za 5000 kn. Uskoro bi mogao uzeti jaču RTXicu za manje pare.

Brijac

3080?

Pa MSRP je 700 dolara, odnosno 700 eura za nas ako preračunamo, 5300 kn.

To ti je oko 6000-6400 kn kod nas sa PDV-om i visokom maržom koju naši imaju.

Njemačka oko 5500 sa dostavom.

I to su cijene Founders Edition kartice od Nvidie, dodaj gore 100-200 eura za TOP Asus Strix OC ili Liquid Cooling modele od Asusa, Gigabytea i EVGA.

Što znači da smo tu negdje već.
                  Ova TUF koju sam postao koštala je oko 800 eura prije poskupljena i tih sranja.

pravednik meni jedna od najdrazih kartica i ako se dobro sjecam, rekli su da je(barem tada) najbolji omjer cijene i performanse...