pravednik Definitivno nije lako opravdati 5x veću cifru od PS5

kad si ugradio hrpu nepotrebnih i preskupih dijelova u običan stroj za igranje, nisam se htio puno miješati...ali kad sam ti pokušao neke stvari objasniti pričao si život je kratak i s. A sad ti je teško opravdati.
I ne trebaš mi na ovo odgovarati i pravdati na što trošiš vlastiti novac, iskreno ne zanima me, samo komentiram tvoju naknadnu pamet nakon što sklapaš to čudo mjesecima.

evo na brzinu složen komp koji se nema kaj sramiti novih konzola, i to po još uvijek divljim cijenama za grafičke kartice, npr. ova u kompu je 1600 kn iznad normalne cijene.

Sterlok

Je, ali to nije 4K gaming PC već 1440p.
      To ti je onak, nit vrit nit mimo.
      25% bolje od PS5 uz bolji RT za 2.5X veću cifru.

Pogledaj kako Ghostwire Tokyio ide na 3060ti.

Ja sam slagao komp sa 3080ti/3090 na umu.

Tu odma moraš dosta bolje napajanje uzeti, kvalitetno.
      Prozračno i veliko kućište, skupe ventilatore jer ne želim zujalice jebene.

Ryzen 5800X kod kojeg ću koristiti PBO, znači opet dobra matična i hlađenje.
      Plus matična mora imati wifi i BT, odma skuplje.
      Memorija mora raditi na 3800Mhz 14-14-14 kako bi infinity fabric imao smisla.
      Samsung SSD 980 Pro 1TB.
      Tu se nabere.

Istina bog da sam grafičku i preplatio iako sam ju dobio po MSRP ali prekuca RTX 3090 bez pardona.

Mislio sam i ja složiti 4K gaming na buđetu, dok nisam skužio realnost.
      Nije to tak.

Teoretski sam mogao uštedjeti i ubaciti Intela kako si rekao.
      Mogao sam uzeti Founders Edition 3080ti i strpati ju u kućište od 350 kn.
      Vjerojatno bi dobio prekrasni boost uz još bolje temperature.🙄

Želim reći da nema smisla potrošiti na jednu komponentu i onda šparati drugdje.

@Genesis
      Nisam ciljao taj model.
      Imao sam 3080ti Vision OC verziju ali ova je upala u zadnji trenutak.
      Frendač je kupio više komada sa Casekinga, jedna je uz puno nagovora išla meni za cijenu koju je platio.
      Znači MSRP za taj model, svaka je bila u 3 kutije, 2 kartonske i jedna glavna Asusova, direkt iz tvornice.
      Kartonska Asusova je imala i njihov seal sa gurtnama. Točno kako šalju uvoznicima.

Misliš na PS5 4K 30 fpsa gaming, to je tek ni vrit ni mimo. Ovdje si bar biraš, staviš na TV 1440p i 60 fpsa i ni ne skužiš razliku u rezi ak si par metra od TV-a, a većina je i ima 50'-55" TV. A 30 fpsa skužiš iz aviona. Također sa takvim računalom imaš računalo i sve konzole, uz čekanje Sony ekskluziva. Znači tu imaš opravdanje o 2.5X veče cijene, a vremenom si u plusu jer su igre daleko jeftinije, odmah u startu cdkeys, kasnije na ogromnim popustima i besplatni naslovi na Epicu. Koliko te samo dođe 5-6 godina plaćanja pretplate za online igranje.

"3060 je 1080p grafička, 3060Ti nije 4k grafička..." itd., jebeni marketing, a realnost je razlika u 2-3 postavke koje ne primijetiš osim u novčaniku.

A i nije razlika 2.5X...konzole su trenutno skupe a ako gledamo cijenu konzole po izlasku onda treba i ovom kompu oduzeti 1600 kn...ili bar 1300 ako računamo gamepad za PC. Windowsi su i tak 5-6 eura.

Deadwalker A kužim to, i meni je namjera složiti novi komp za zahtjevnije nove naslove, naravno da radije igram FPS, RTS ili cRPG na PC-u. Samo u ovom trenutku ne želim ni za 2-3 000 kuna preplatiti PC kad ionako jedva stižem igrati i na PS5. Čak i na starom PC-u imam igara koje nisam stigao odigrati, tako da mi je računica jasna.

chono - taj checkbiard je praktički neprimjetan kad igraš na velikom 4K TV-u udaljen par metara. Stvarno je kompromis s kojim možeš živjeti kad je praktički u pitanju lockanih 60 fpsa uz detalje koji su još poboljšani. Ali eto, meni to nije dovoljan razlog da se vratim igri koju sam već platinirao na običnom PS4, samo kažem da je super opcija za one koji ju već nisu odigrali.

herc the card just 5% to 10% faster than GeForce RTX 3090 at 4K resolution.
          Neisplativa katrtica uz 3080Ti ili Adu koja dolazi krajem godine IMO.

RTX 3090 i 3090 Ti ni nisu gamerske kartice, nego za rendanje, obradu, radne zadatke...to što ju netko kupi da bi se na njoj igral je drugi par čarapa.

Sterlok Taj ko je kupi samo za gaming(osim ako ne ganja 8k rezu uz DLSS na Ultra Performance) je bedak ili mu lova nije problem, nema treće 😉

4mal 3090 Ti je paper launch zauvijek.

Zero

Taj checkerboard se skuži na TV-u od 65" pa na više.

Skužim ga na svom QN95A i na bratovom LG G1.

U Forbbiden Westu.
              Onaj koji govori drugačije laže ili je fenboj razine emilija. Osim ako nije dioptrija u pitanju.

Checkerboard rendering cijelo vrijeme miče piksele lijevo desno, laički da se izrazimo, slika treperi uz mnoge artefakte.
              Prolazi u Days Gone i God of Waru donekle radi dizajna geometrije i okoline ali u Horizonu sa extra puno vegetacije nikako. Sve treperi.

Moderni paneli koji imaju visok odaziv piksela i malo do ništa motion blura sve prikazuju.
              Vostalom, potvrdio je kolega @Miro u temi.

Toliko je loše da igram u favor resolution na 30 frejma, mod koji su sjebali nakon patcha 1.06 jer sad imam sttuter.
              Šteta jer je igra top i zaista grafički nešto neviđeno do sada.

@Heat
              3090ti je nabijen Ampere čip do pucanja.
              Ništa drugo, zato velika potrošnja i grijanje.
              To su uzeli batch od možda 1000 extra odličnih čipova koji imaju full jezgre otključane.

Naravno da će ga kupiti oni youtuberi koji žele best of the best, makar 10 frejma više.

Slažem se sa kolegom jer imam G1 te isto cheker vidim bez problema., igram sa 1.5m udaljenosti i 55incha

Zero skoro je i dlss neprimjetan, skoro... 😁
              Nativno je nativno, zahtjeva resurse, pogotovo pri high detaljima. Sve ostalo su cakule i storije.

chono Ok ali ima igri di je DLSS jako dobro implementrian jos nam je za vdijet FSR 2.0, ceka nas novo doba SS algoritama.

4mal ima, prosao sam ih vecinu, ako ne i sve, ali i dalje vidis razliku, ili je mutnije sa ili nedostaje koji detalj. Od FSRa ne ocekujem da tehnicki nadmasi dlss, jer njemu je jedina prednost "free" epitet, nista drugo