- Uređivano
@fensisuperstar izgleda da je onaj tvoj youtuber bio u pravu. Nvidia zaista priprema revolucionarno hladenje na Ampere, jer su napravili monstruma iz straha odd RDNA2
@fensisuperstar izgleda da je onaj tvoj youtuber bio u pravu. Nvidia zaista priprema revolucionarno hladenje na Ampere, jer su napravili monstruma iz straha odd RDNA2
@chono7 rumori da nvidia odustaje od nv cache???? Wtf
U nizem segmentu navodno. Citao sam to jucer bas
Good way to think about it is that a 3070 is faster than 2080 Ti. Whereas a 3080 has 2x the throughput of the 2080. If you're on 1440p you're good with 3070. If you want to go 4K with RTX ON then 3080.
Jebemu sve sad me vuce da uzmem 3070 i ubodem novu maticnu sa cpuom.
Hm, 200 eura razlike i nije malo. Spominju rezu, ali dodajmo tome da možda netko ima high refresh monitor, onda već i 3080 ne djeluje kao promašena investicija za 1440p ili 1080p, pogotovo kad dignu zahtjeve s novim igrama. Ali možda i najveći mamac je što 3080 stiže već 17. ovog mjeseca.
ja ove godine nemrem uzeti 3080. imam previše financijskih obaveza. Registracija, vrtić, računi
fensisuperstar ja moram kupiti stan frende ahahahaha
@chono7 ma uzet ce se ali ono ne zuri mi se nigdje. ovako i onako imam 1080p monitor. 1070 je i dalje mašina za tu rezu. trebao uzeti novi proc matičnu ssd i grafičku. jbga to je investicija. i da ne zaboravimo jedan dobar 4k 60 fps monitor ili 2k 144 herza
fensisuperstar ma znam, pricekat ce se cijela godina da se sve to pokrene. Mozda i ubodem uskoro Ampere grafu, ali svakako ide PCIe 4.0 maticna kasnije i novi CPU sa PCIe 4 SSDom
tbh ja ne vidim smisao uzimati ampere bez pcie4.0
zato mi je žao woodija koji je uzeo super proc ali je na pcie3.0 matičnoj
fensisuperstar zasto? Pa sama Nvidia je rekla u Q&A da je ta razlika u vrlo malom postotku i da je bitnije imati dobar cpu.
PCI 4.0 je doslovno nebitan. Ampere ima tehnologiju koja praktički dupla performanse SSD-a a razlika u samim performansama u odnosu na PCI 3.0 je u najboljem slučaju par postotaka. Najbitnija komponenta za gamerski komp je grafička, potom procesor i sve ostalo nakon toga. Ništa se ne mijenja u poretku.
@chono7 ma jebeš to. print smaller stack higher. novi amdovi procesori će biti brutalni. vjerujem i novi intelovi. mislim vidit ćemo sve no ugl. ja ću pričekati jer nema smisla ništa radit sad. Već smo u govnima što trebam uložit "znaš već koliko" u kuću. za renovaciju. Mislim 3-5 soma kuna će u toj računici napravit apsolutno nikakvu razliku ali zašto pogoršati situaciju ako ne treba
Krivo.
Ploča je PCIe 4.0 - to je jedan od razloga zašto sam ju uzeo.
Samo glupi Intel se nije sjetio da to postoji kad je izdavao 10. generaciju.
Sreća pa je dosta puno rumora da će 11. generacija ić na ove ploče.
Tko god bude igrao na 1080p, bit će bottleneck city zbog procesora, eventualno neće na 10700(k), 10900k i stariji ekvivalenti.