Likovi su uspjeli softwareski ubit Polarisa s Async computingom. AMD Polaris grafe hardwareski su bolje u tom polju i realno su trebale vladati trzistem, medutim Nvidia je kroz kod boostala Pascal i sada imamo 1060,1070 i 1080 tu gdje jesu. Nova generacija AMDa pocetkom 2017. bi trebala okrenuti stvari naglavacke, jer su najavili HMB2 memoriju u consumer sektoru, ali budemo vidjeli.

5 mjeseci kasnije

Imam jedno komplicirano (barem mislim da je) pitanje vezano za update drivera pa mozda bude netko znao odgovoriti.Buduci da prvenstevno igram na konzolama uzeo sam prije 2 godine gamerski gledano slab, tocnije uzasan laptop - Acer Aspire ES1 512 sljedecih specifikacijaOS - Windows 8.1CPU - Intel Celeron N2840 / 2.16 GHzNumber of Cores - Dual Core64-bit Computing - YesGraphics Processor - Intel HD Graphics 4600RAM - 4GB DDR3L SDRAMNa ovom laptopu igram uglavno samo Team Fortress 2 i to na toaster konfiguraciji, ali idalje imam problem sa cestim padovim frame ratea. Znam da TF2 nije dobro optimiziran, ali sumnjam da najveci problem lezi u zastarjelim driverima. Naime, proizvodjac laptopa (Acer) na sluzbenim stranicama ima nekoliko godina staru verziju drivera, a na Intelovim stranicama dostupna je verzija stara tek mjesec dana. Problem nastaje kada pokusam zamijeniti stare novim driverima. Postupak je sljedeci: u Device manager otovrim "Display adapters" > Update Driver Software > Browse my computer for driver software > Let me pick from list... > Have disk > pronadjem novi driver i izaberem ga > ignoriram upozorenje da bi mogao poremititi nesto u sistemu> sljEdeci error Windows mi govori da driveri ne podrzavaju moju verziju Windowsa iako sam sa Intelovih stranica skinuo tocno one drivere koji odgovaraju mojoj grafickoj kartici i operativnom sustavu (Win 8.1 64-bit).Zna li netko sto dovodi do ovog problem i kako ga rijesiti?Pitao sam vec na Steamu i nekoliko drugih foruma, ali izgleda da ne znaju.

Jel si probao pokrenut samo setup od drivera?..iako mislim da ti nikakvi driveri nece pomoc,jednostavno taj celeron je preslab i zato dolazi do padova

Prvo pogledaj u device manageru koji je chipset maticne i skini najnoviji driver na stranicama Intela. Zatim instaliraj to i onda kompletno obrisi Intelove drivere za grafiku i instaliraj najnovije putem Setupa. I vidi koju verziju biosa imas i ako postoji novija.

3 mjeseci kasnije

Imam jedno pitanje koje ću brzinski postaviti prije nego odem na posao; cijelo se jutro jebem s time.

Skinuo sam neku igru pri pokretanju me traži OpenGL 4.3 ili veću verziju.
*uzmite u obzir da ja nemam običaj pratiti na netu svakodnevne promjene i redovno ažurirati*
Skinem si update sa grafičku (AMD Radeon HD 6700 serija, makar mislim da to nema neke pretjerane veze s mojim problemom, ali neka se zna koja je) i igra radi, ali sad mi se (za neki drugi progrma) pojavi prozorčić i poruka ''The program can't start because api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.''

Uglavnom, nema mi zvuka. Uopće. Igdje.
Pogledao sam na netu što ljudi kažu; navodno moram skinuti zadnji Win update (imam sedmicu, btw) i Visual C++ 2015. Stvar je u tome što ja, kao i svaki iole ozbiljni čovjek sa Balkana, imam piratske Windovse pa se uopće bojim apdejtati ih, a VC++ 2015 se, barem koliko sa mja skužio, ne žele pravilno instalirati na ''vanilla'' Win sedmici, već tek na SP1.

Što da uradim? Ima li možda neka alternativna metoda za koju neznam?

EDIT:
Inače, igra je prilično dobra. (King of Fighters XIV)

Hrpa novijih igara ti zahtijeva SP1 za Win 7 kao minimum, a imat ćeš kudikamo i bolje iskustvo s paketom bitnih zakrpi. Nisam siguran za zaobilazno rješenje, ali ja bih definitivno reinstalirao Windowse s novijim service packom. Imaš takvih verzija i na torrentima. Ili probaj updejtaj pa onda iskoristi nešto tipa Removewat za micanje zaštite.

Samo pazi da ti MS ne uvali Win 10.

Hrpa novijih igara ti zahtijeva SP1 za Win 7 kao minimum, a imat ćeš kudikamo i bolje iskustvo s paketom bitnih zakrpi. Nisam siguran za zaobilazno rješenje, ali ja bih definitivno reinstalirao Windowse s novijim service packom. Imaš takvih verzija i na torrentima. Ili probaj updejtaj pa onda iskoristi nešto tipa Removewat za micanje zaštite.

Samo pazi da ti MS ne uvali Win 10.
Haha, dobro.

Ma, na kraju sam isprobao zadnju glupost koja mi je pala na pamet - ubacio sam prastari CD sa driverima za matičnu, instalirao Audio drivere i sad mi zvuk radi ALI SAMO preko slušalica.

Nije najbolje rješenje, ali bolje i to nego ništa.

Ma samo deri update, MS ti ne mari za pirate.

5 mjeseci kasnije

Što napravit kad ti nestane nvidia control panel?što im je onaj driver za zvuk?što mi to daje?veže se za zvuk s matične il kaj?ja imam zasebnu zvučnu mogu ih obrisat sad nakon što sam ih instalirao?

kad ti nestane nvidia control panel uzmeš fino DDU https://www.wagnardsoft.com/DDU/download/DDU%20v17.0.7.8.exe obrišeš sve drivere i reinstaliraš drivere na način da kad instaliraš drivere instairaš samo physx i drivere. ostale opcije su potpuno nepotrebne  (ako ne koristiš shadowplay i ostale pizdarije kao npr ja)
to je odgovor za i za jedno i za drugo :)

ako ti svaki dan nestaje nvidija control panel onda ti nešto šteka kod drivera definitivno a moguće i do windowsa creators updatea.
btw kad right clickas na desktop jel ti se pokazuje ovdje

Ne nema ga zato i pitam,ma samo sam jednom drivere instaliro i odmah drugi dan mi je nestalo.Win je na zadnjem updateu

napravio sam reinstal bez onih nepotrebnih gluposti bum vidio kolko će potrajat