Monster design u ovoj igri je slava i oda žanru (bossevi su top). Tako je oduvijek i bilo sa ovim serijalom, ali sada posebno blista i dolazi do izražaja u ovom U4 Engineu. Sama animacija svakom čudovištu daje nevjerojatnu osobnost. Pogotovo njihova animacija padanja kad dobiju završni udarac. Čisto veselje.
Igra me sve više i više oduševaljava. Neću spoilat, ali tko je završio Gondoliu:
Mapa!!!! Aaaaaaaa, mapa i kruzanje brodom, pa mislim da ću plakat od sreće. I tak je sve lijepo fino, istraživanje otoka pa malo fajt na brodu...Koja nostalgija.Jedino da baš nisu ubacili hint za sve, i da točno vidim gdje mogu dockat brod, volim se nekad i mučit malo i istraživat.
Top. Nemojte me krivo shvatiti, zbog samog osjećaja zadovoljstva napredovanja u ovom prekrasnom svijetu, čak nisam imao nikakvu zamjerku na (ipak) vidljivu linearnost u prvih dvadesetak sati. Samo zato što je tempo savršen, ali jednom kad se igra otvori i napokon zagrebe taj
Dragon Quest feel, to je to u pičku materinu.
Pazi šemu. Art stil Dragon Ball-a, world building One Piece-a i gameplay old school Final Fantasy-a.
Čak ima i (plot)
tournament arc. Epski anime.
Ja toliko istražujem i pričam redom sa svima, da jednostavno totalno imam spori progress. Dok ne ogulim cijelu mapu u nekoj regiji, ne mičem se. Ima toliko sitnica, da to nisu istine.
Kada postoji drugačiji način? To je normalan progress, ne postoji spori progress u ovako opuštajućoj igri. Već sam spominjao koliko je zapravo bitno pričati sa svima, doživljaj je neusporedivo značajniji. Da ne govorim da ćete tek onda primijetiti koliko su neke stvari dobro napisane i isplanirane. I često vas NPC navede na nekakav item, ili samo izbaci neku korisnu informaciju. Probajte ponekad odgovoriti i sa NO kad vam se pruži mogućnost. Najsmješnije situacije su proizašle iz odgovora NO.
Recimo Gondolia, možete se cjenkat sa braćom oko equipmenta, što je ovako, ne bi to ni znao da nisam pričao sa svima. Nema quest markera niti ičega. I onda fino otkrijem tak neku pizdariju i baš mi je milo što je igra toliko detaljna oko svega.
Sviđate mi se mladiću.
Fora je kaj i side questove mozemo rijesiti on the go (nema ih ko u Ni no kuni recimo gdje imas oglasnu plocu i 15 komada gore). 2 3 po gradu i super.
IMO, osim onog "poštarskog" side questa iz Gondolie (iznenađujuće emotivnog), prilično šturo po tom pitanju. Nadam se da će se i u tom dijelu stvari poboljšati i razgranati, kao što je bio slučaj sa svim ostalim. Dva
fetch side questa po gradu su razočaravajući. Hoćemo najveći JRPG ikad.
Crafting ni u jednom pogledu nije naporan, već upravo suprotno, što ga automatski radi odličnim. Čak boljim od lonca iz
osmice.
Ne želim ulaziti u vaš način igranja, ali ako nemate uključen ni jedan Draconian, grindanje je nedopustivo. Ja izbjegavam 80% mobova, jer jedino tako imam nekakav challenge kod bossa. I puno sam sretniji. Igra je cakewalk, i to joj je jedina mana. Ili nije, jer je baš svi mogu odigrati. A to od srca i preporučam. Svima.
Ako se već želite iskaljivati na tim simpatičnim Toriyaminim beštijicama, radite to tek kad imate kompletan party. (Da ne moraju hvatati levele između sebe.) A onda je i dual wield majka za metal slimeove. Zapravo i ne vidim drugi način da ih se slomi, osim criticala.
Igra je pravi dragulj japanske erpegeografije. Još jedan kultni jrpg.
Ajmo ostali, pridružite se slavlju.