mogu reci da sam zadovoljan. cak sam saznao nesto novo o razvoju sam igre. velike pohvale. FF12 je i dalje najbolji JRPG po pitanju velicine, lokacija i varijaicija u combatu svih vremena, a nek se Sakaguchi drzi svojih mobilnih igara jer meni ni on, ni Kitase ni Uematsu nisu falili u konacnici na ovom projektu. Da se Kitase nije uhvatio FF13, vec FF12 ekipa, vjerojatno ne bi u takvom smjeru (losem) krenuo ff serijal jer, realno gledajuci, zadnji kvalitetni naslov je upravo bio FF12. Sakaguchi, medjutim, nakon toga radi na dva relativno kvalitetna naslova Lost Odyssey i The Last Story, dok su mu ostali naslovi bili teska propast...
u svsakom slucaju velike pohvale idu sanzo za tekst kao i za odrzavanje teme na zivotu. ipak je ovo jedan od najznacajnijih gaming serijala svih vremena...
Final Fantasy serijal
Hvala, svakako mislim pisat u temi dok ne prođem sve nastavke glavnog serijala, a onda ću vidjet šta ću s ostatkom. Želio bi pokrit bar ff tactics, tactics advanced i crisis core koji su meni jako dragi, ali ako za svaki spinoff napišem ovoliko neću nikad završit s temom. Inače tekst za dvanaesticu mi je bilo najteže napisat od svih do sad. Nekoliko sam puta započinjao jer nikako nisam mogao pogodit ton. Nisam želio da bude previše negativan, dok sam istovremeno želio opisat i lošije aspekte i probleme koje igra ima. Ne znam koliko sam u tome uspio. Na kraju sam još i morao skratit tekst, jer je ispalo preko 3 strane, dok mi je cilj bio maksimalno strana i pol po nastavku.
Za 13 isto ne znam kako ću, to i 14 su jedini nastavci koje još nisam probao pa ne znam da li bi prvo bar započeo igru, ili pisao više općenito o njoj, bez prevelikog ulaska u detalje.
Savjetujem ti da odigras FF13, pa i FF13-2. Prvi je zapravo kvalitetna igra, ma sta neki govorili tj. upravo lici FF10, a svi raspalili po njemu zbog linearnosti nakon FF12 kojeg su isto tako pljuvali pa ti sad to sve shvati. Fanovima i ostalim mutavcima nikad neces udovoljiti i nedaj boze promjena, a kad ih nema onda opet zasto ih nema. Svatko moze imati subjektivno misljenje o nekoj igri, ali objektivno je da je FF12 vrlo kvalitetan JRPG i ono sto je jos bitnije vrlo revolucionaran za svoje vrijeme, nesto sto dns vise neces cuti niti vidjeti u gaming industriji jer je manje vise sve copy-paste. Cast izuzecima. Takodjer treba reci da prica nije nesta, ali konacno nije ni ono isforsirano cviljenje. Takodjer glavni lik, iako naporan prvu trecinu igre, kasnije sazrijeva i nema taj iritirajuci izrazaj. Nesto sto nikada necemo moci reci za Tidusa. FF13 je pak druga prica. Tesko je voljeti Sazs-a ili kako se vec zvao (crnjo), Snow pa do neke mjere i Hope jer umjesto da sazrijevaju, oni postaju jos djetinjastiji pa i blentaviji,a zivi primjer je Snow kad se pojavi jos iritirajuciji u FF13-2. Prica je takodjer tesko shvatljiva, tj valjd mi je bila dosadna pa se nisam previse ni trudio, ali igra u globalu nije zasluzila hejt koji se rasirio ko kuga po internetu koji je sam po sebi kolera. FF14 je pak cistokrvni MMORPG u sto ne zelim ulaziti jer ne igram takve igre tj gotovo nista sto je online, tako da tu nemam savjeta.
Sve u svemu nastavi ovako dalje. Daj si vremena i slobodno napisi vise teksta. Osobno cu rado procitati i dati svoj komentar.
Za 13 isto ne znam kako ću, to i 14 su jedini nastavci koje još nisam probaoMogu ti skratiti muke. Final Fantasy XIII u četiri riječi.
Najdosadniji među najljepšim FF-ima.
Za petnaesticu me možeš ugostiti i možemo se udružiti u epskom tekstu koji će jednom za svagda zapečatiti status tog Phantom Paina serijala, tu na FFA-u.

Odigrat ću trinaesticu svakako, bar za sebe ako ne za ovu temu. Bio bi već davno da mi je radiala na kompu ( ps3 nisam imao). Vjerujem da mi se na novom ne bi rušila svakih par min, ali nisam još probao.
A za petnesticu te mogu ugostit ako imaš jako pozitivno mišljenje o njoj, jer negativnih argumenata mi ne fali
Osobno iscekujem jednog dana reizdanje FFXIII trilogije na PS4, iako malo voljen FFXIII je na meni ostavio velik dojam i rado ga se sjetim kao kvalitetan JRPG i FF naslov unatoc kritikama.
Osobno iscekujem jednog dana reizdanje FFXIII trilogije na PS4, iako malo voljen FFXIII je na meni ostavio velik dojam i rado ga se sjetim kao kvalitetan JRPG i FF naslov unatoc kritikama.Navodno će i to doći. Square se izjasnio da želi sve FF nastavke vidjeti na trenutnoj generaciji konzoli, plus krenuli su sve živo i neživo remasterirati i portati. Tako bi trebalo i sa XIII trilogijom. Ja ću baš XIII uskoro ponovo krenuti igrati i platinirat na PS3, dok za preostale nastavke trilogije čekam remaster.
Osobno iscekujem jednog dana reizdanje FFXIII trilogije na PS4, iako malo voljen FFXIII je na meni ostavio velik dojam i rado ga se sjetim kao kvalitetan JRPG i FF naslov unatoc kritikama.Ne volim remastere, ali ff13 i nastavke za ps4 bi mogao oprostiti. FF 13-2 je vrlo dobra igra cak, koja je unistena sa onim platformerskim-pazl dijelom zbog kojega sam odustao od igre no kako ju jos Imam za ps3, mozda ju odlucim jednom ponovo odigrati i napokon i zavrsiti. Ff13 Sam dosao takodjer do kraja i odustao na onim zadnjim borbama koje se desavaju na Gran pulsu ili gdjeli vec. Zapravo jedini ff Koji Sam ikada zavrsio je ff12 i to jedno 10 puta...
Ja sam se u XIII taman spustio na onaj donji svijet, gdje kao prestaje linearnost i počinje sloboda i tu sam stao. Ne znam zašto doduše. Sjećam se da je priča bila dobra, no ubilo me u pojam ta linearnost i oni pop drek pjesmuljci umjesto Uematsua. E to nisam mogao prožvakati.
Ja sam trenutno na 5. chapteru i za sad mi je gameplay dosadan, a priča zanimljiva. Uvodna 3 sata turoriala u kojem imaš samo napad i praktički ni jedan drugi skill niti dobivaš xp je užasan.
Meni je osobno Ff13-2 najvece smece i razocaranje sto se tice FFserijala, ne volim ga cak vise i od FF15...4 lokacije koje se kao malo mjenjaju kroz vrijeme i to je to...teski jbn cash grab, a inace volim FF13!
Ja sam trenutno na 5. chapteru i za sad mi je gameplay dosadan, a priča zanimljiva. Uvodna 3 sata turoriala u kojem imaš samo napad i praktički ni jedan drugi skill niti dobivaš xp je užasan.Izdrži još samo par chaptera, kad dođeš na Gran pulse situacija s gameplayom se značajno mijenja na bolje :)
Potrudit ću se, ako za niš drugo bar da završim ovaj post, ali mislim da mi je to najgori uvod šta se tiče gameplaya u bilo kojem rpg-u kojeg sam igrao, srećom već sad je krenulo na bolje, borbe su teže i zahtjevaju promjenu klasa.Ja sam trenutno na 5. chapteru i za sad mi je gameplay dosadan, a priča zanimljiva. Uvodna 3 sata turoriala u kojem imaš samo napad i praktički ni jedan drugi skill niti dobivaš xp je užasan.Izdrži još samo par chaptera, kad dođeš na Gran pulse situacija s gameplayom se značajno mijenja na bolje :)
13 sam odigrao i ono što mi je jedino valjalo je borba, baš pogođena. Prekrasno je za sedmicu i osmicu ali 12 će jednom pasti sad kad je na PS4 a pogotovo jer je to zadnji vrhunski FF.
Bora je bila zanimljiva, grafa odlicna, fora summoni, dobro dizajnirani neprijatelji te Lightning i Oerba Yun ili kak se vec zvala ona crnokosa su jedne od najboljih picki u igrama...samo da nije uvod Bio dugacak 20 sati...
https://captrobau.blogspot.com/2019/01/ff7-remako-hd-graphics-mod-beta-released.html
Lik je upotrijebio AI kako bi napravio mod koji renderira pozadine tako da nisu ružnjikavo mutne. Stvarno je jebeno to napravio.
https://www.youtube.com/watch?v=HHy-pe37_FU
Screenshotovi baš izgledaju totalno hi res
https://captrobau.blogspot.com/p/screenshots.html
Naravno, za taj mod treba imat PC verziju igre.
Bar PC verziju nije problem nabaviti. Ipak ću čekati remake a možda se odigra i devetka na PC, već mi je dugo instalirana.
https://captrobau.blogspot.com/2019/01/ff7-remako-hd-graphics-mod-beta-released.htmlEto, sad imamo plan B ako Square Enix zajebe stvar s remake-om xD
Lik je upotrijebio AI kako bi napravio mod koji renderira pozadine tako da nisu ružnjikavo mutne. Stvarno je jebeno to napravio.
https://www.youtube.com/watch?v=HHy-pe37_FU
Screenshotovi baš izgledaju totalno hi res
https://captrobau.blogspot.com/p/screenshots.html
Naravno, za taj mod treba imat PC verziju igre.
jedva cekam da FFX dodje na switch da mogu prodat ps vitu, vita je jos ziva samo radi ffx....
Na Viti se igraju PS One klasici, Vita se ne prodaje nikad kao ni 3DS.