Fico Ne znam koliko si gledao Brazil zadnjih par godina, ja sam gledao puno, ali oni nisu napadačka momčad. Oni su ekstremno tranzicijska momčad koja lovi ekipe u prvoj sekundi osvojene lopte u prostor. Uzmeš im prostor, uzmeš im tranziciju i brzinu i dao si si šansu. Od kad su Vinicius i Rodrygo eksplodirali prije par godina i pojavili se Richarlison, Raphinha i Antony oni su modificirali igru i išlo im je jako dobro.
Mi jučer nismo mogli ganjat kontru s tri igrača. Pašalić i Perišić su prvo duplirali krila i pomagali, pa kad se i otvorila prilika za kontru bili su jako duboko u terenu, koji je smisao konstantno šprintat cijelu polovicu terena gore dolje? U kojoj minuti bi umrli na terenu? Još uz to je na terenu Kramarić koji ne može zadržat loptu i kupit koju sekundu više pa su ti šprintevi osuđeni ionako na propast. Drugo, ako ti i izađeš s tri igrača u kontru, na izgubljenoj lopti si u teškom sranju protiv najbolje tranzicijske reprezentacije. Trojica igrača su ti u startu vani, veza je razvučena i puca, bekovi nemaju šanse. S tim da smo izašli nekoliko puta dobro van i imali par poluprilika i jednu veliku. Birali smo kad izaći u kontru s više igrača, a kad umrtvit tempo i smirit utakmicu. Da je Hrvatska igrala bilo kako drugačije jučer nego je igrala izgubila bi u 90min.
Ja sam prvi ovdje kritizirao ovu taktiku i preveliki respekt Maroku, Belgiji i Japanu, jer mi ovo igramo od starta i mislio sam da smo mogli uzimati više rizika. Jučer - samo ovako smo imali šansu.