Zašto nam je vezni red izgledao bolje? Upravo zbog obrane. Ja ne pamtim kada me bilo manje strah kako će loptu iznijeti netko od stopera kao jučer Šutalo i Erlić. Da, defenzivno su odigrali sva četvorica perfektno, ali to da se ne moram bojat oće Lovren dat nekom loptu u noge ili ispucat tako da pogodi protivničkog igrača je najveći dobitak. Erlića sam gledao u Speziji i svidio mi se, ali sad me skroz kupio. Šutalo je ogroman potencijal, ali imao je par crnih rupa u u21, no ovo je bilo brutalno.
Nema se što razmišljati, Sosa Gvardiol Erlić Stanišić se moraju ustaliti kao početna četvortka. Šutalo prvi backup, Juranović koji može pokriti obe pozicije, zovi Duju ko četvrtog stopera i trebalo bi isprofilirat još nekog na lijevom beku. Možda se da što s malim Soldom ili Križmanićem napravit. Barišić mi je totalni bezvenjak, prije bih Melnjaka vratio iskreno.
Sada treba ići na rješavanja ostalih problema. Onaj prvi je da imamo jedno dobro krilo na čitavom popisu a to je Perišić. Brekalo je po meni potrošio sve kredite, Oršiću i Ivanušecu se očito ne vjeruje, ovaj eksperiment s Pašalićem desno je suicid. Perišić i Majer će morati to odigrati, ali druge opcije su nikakve. Treba podhitno tu uzeti nešto iz u21 opcija ili hnl-a. Stojković ili Marin bi mi prije dobili šansu od Brekala, pa i Kiki Lovrić ili Bočkaj. Desna strana je nevjerojatan problem a jedna od opcija, koja je jebeno suluda, je vidjet kako će Murić igrati u Turskoj. Od mladih je tu eventualno Fruk.
Ljudi vole Budimir zbog požrtvovnosti, ali najiskrenije, on je meni igrač za lovit gol kad se ekipa povuče, a ne za ova dubinska proigravanja. Pokazao je da jednostavno nema reakciju ni trka ni šuta za to. Uz Livaju i Kramarića, nadam se da će Petar Musa biti zdrav i razvijat se dobro u Benfici te postati prva napadačka opcija. Kao četvrti mi je tu Dion Drena Beljo koji me oduševio u HNL-u. I držat na oku Šimića i Matanovića.