Hrvatska nogometna reprezentacija
- Uređivano
k Baš zato što smo mali nam je bitna svaka pobjeda u Europi da bi možda u nekoj hipotetskoj budućnosti svi bili uspješniji, a domaća liga bolja. Iz te perspektive drago mi je da pobijedi i Hajduk, to je onaj mali objektivni buz (ne čita se baz) u meni. Naravno iz navijačke perspektive mi je isto drago za Gzire i Tobole, nisam to nikad skrivao pa je bespredmetno prozivati me za licemjerje.
Podržavam pravo svake osobe da odlučuje za sebe, ne bi ni od koga očekivao da navija za nekog koga ne voli, ma kako god bile plemenite pobude.
Ali ako si na takvoj funkciji, pazi što pričaš, jer inače snosiš posljedice. Radiš u savezu koji (bi trebao) predstavljati sve Hrvate. Ako želimo da "dođe kraj tami", onda ne možemo okolo širiti animozitet.
k sasvim je normalno, i, dapače, PREPORUČA SE, da, ako si navijač dinama--mrziš hajduk i navijaš za njegov neuspjeh i obratno, naravno. ma šta god vam o tome rekli teroristi hrvatskih medija i tiskovina.
Ali ovdje čak ni to nije tako.
Španjolski medij ga je pitao hoće li navijat za Betis, čija je legenda i bivši igrač, ili za Dinamo. Njegova glupost je samo što je odg na pitanje, odg smo ionako svi znali.
Picek ja cijenim tvoj stav, ali uopće se ne možeš uspoređivat. Jesi, veći si čovjek od mene jer ja ne navijam za Dinamo ni u Europi, ne mogu, zgadio mi se (iako mi bude drago kad pobjedi ako gledam s prijateljima), ali ne možeš ni ne možemo se uspoređivat. Nisi igrao za Betis godinama i nisi legenda kluba. Čovjek ne navija protiv Dinama nego za Betis koji je njegov klub
Kad je u pitanju kriminalna organizacija Dinamo naravno da navijam protiv. Kad su u pitanju drugi normalni hrvatski klubovi normalno da navijam za napredak HR nogometa.
- Uređivano
ok, gospodski si odgovoria, poštujem. sjevernjaci su zbilja drugačija beštija .
ugl, moja poanta kad vrtimo taj "naši klubovi" narativ je da ja nemam svoje klubove, imam SVOJ KLUB. to je to. ne zanima me koeficijent. zanima me stručnost i predanost mog kluba da kuje svoju vlastitu sreću na tom planu, a ne da se šlepa na račun drugog.
a za jarnija me boli kurac. šarlatan. odjela su mu očajna.
- Uređivano
Fenix uopće ne pričam o Jarniju i njegovoj izjavi, dapače nisam je ni pročitao, samo sam vidio naslov. Govorim općenito da time što ne navijamo za sve hrvatske klubove u Europi radimo sebi štetu, a treba nam Europa da bi i sama liga bila puno kvalitetnija. Koliko god navijam za DInamo, moram priznati da mi je drago da se vodi ovakva borba na vrhu jer tako nešto može rezultirati samo većom kvalitetom lige, ulaganjem u bolje igrače itd. Imati jedan klub koji je apsolutno dominantan i koji rješava prvenstvo praktički na polusezoni nije dobro za nikoga, čak niti za taj klub (u ovom slučaju to je bio DInamo).
EDIT: pročitao sam izjavu Jarnija i moje mišljenje je sljedeće - da Jarni nije trener naše reprezentacije U-17 vrlo vjerojatno mu ne bi nitko ništa rekao. No s obzirom da je Jarni bio trener hrvatske U-17 reprezentacije predstavlja državu Hrvatsku u koju spadaju i Hajduk i Dinamo. Izjavom da će navijati protiv Dinama (kojeg na neki način isto predstavlja) izjavio je da će navijati sam protiv sebe. Time je prvenstveno pokazao da je glup. A takve zbilja ne bi trebali birati kao reprezentativne trenere.
- Uređivano
Fenix Španjolski medij ga je pitao hoće li navijat za Betis, čija je legenda i bivši igrač, ili za Dinamo. Njegova glupost je samo što je odg na pitanje, odg smo ionako svi znali.
Znači 3 godine u Betisu i odmah status legende? Mislim ono, čak i za standarde u nogometu ovo je malo previše, odnosno premalo. Nemojmo se zavaravati, pitanje je bilo više provokacija za podgrijavanje strasti i da se vidi je li Jarni u stanju diplomatski odgovoriti. Želio bih vjerovati da mu je jednostavno dopizdilo na klupi te je želio otići sa stilom, jer jednostavno ne možeš biti toliko nepromišljen s klubom koji ti za repku daje najviše igrača i mladih nada.
- Uređivano
k Slažem se, dok je "sinjski dijamant" duboko u sudačkoj nadoknadi zabijao Anderlechtu nije da sam ja plakao doma od neke velike sreće. Svejedno, bio sam svjestan da to jedino može dugoročno biti bolje za mene, nego da je pobijedio Anderlecht, jer od Anderlechta stvarno neću nikad imati ništa. Znam ja da ste dolje drugačiji od nas, ali valjda ima netko dolje tko je bio bar malo ponosan kad je npr. klub iz male zemlje okrenuo u uzvratu Tottenhama i izbacio ga iz natjecanja.
Pa sjetio sam se, ima barem jedan.
Picek kako Dinamu može pomoć ili odmoći ako ja navijam ili ne navijam za njega? Dinamu sam nebitan isto kao što je i on meni. Ne navijam ni za Betis, iskreno da nije ovoga s Jarnijem nebi ni znao da je utakmica danas. Doslovno me ne zanima.
Zapravo, dok ovo pišem palo mi je napamet da bi bilo dobro da Dinamo prođe dalje, pa da bude umorniji u prvenstvu. Možda iz tog pogleda… Uopće me ne dira ako sam zbog toga manji Hrvat ili tako nešto.
Zero Znači 3 godine u Betisu i odmah status legende?
Guglaj, doslovno da nema teksta ili osvrta fanova koji ga ne spominju na listama legendi. Zovu ga stalno, igra humanitarne i dalje je voljen tamo
- Uređivano
Fenix ako netko ne prati nogomet kužim da mu je svejedno. Ne pratim ni ja nogomet nešto detaljno no znam što se događa. I znam da naši klubovi jedni drugima pomažu pobjedama u Europi, to je činjenica.
Što se tiče Jarnija, kakva god da je legenda u Betisu, kao trener hrvatske reprezentacije to ne smije izjaviti. Kao što sam rekao, da nije trener hrvatske reprezentacije vjerojatno mu većina ljudi ne bi zamjerila. Voditi hrvatsku reprezentaciju u kojoj igra i određen broj Dinamovih igrača i reći da će navijati za Betis je baš glupo.
Na kraju krajeva, Jarni je na plaći HNS-a u čiju blagajnu i Dinamo nosi novac tak da ne znam kaj mu je bilo s glavom da je dao takvu izjavu.
Fenix A vidio sam statistiku…oko 100 nastupa i 19 golova, čini mi se. Impresivno za veznjaka odnosno beka, ali po meni su klupske legende igrači tipa Totti, Del Piero, Gerrard i tako ti. Oni koji su bili krdo godina u klubu i koji su prošli "sito i rešeto". Prelako se danas razbacuje epitetom legende, al ajd, kako god.
Zero to je neka druga tema, ali drugačija su pravila u manjim klubovima. On je tad bio jedan od najboljih bekova na svijetu, klubu koji je rovari između dvije lige ostvario finale kupa i top 4 u prvenstvu, prerastao je tu razinu i prodao se u Real (a klub kasnije opet ispao u drugu l)
Činjenica je da je njegov klub. Isto kao što je činjenica da je glup što se uhvatio + meni je on loš trener i trenira reprezentacije čisto na račun slave iz 98. Ali ovako dramatično ga odškartat preko noći, još je ujutro imao utakmicu na turniru gdje je već dvije pobijedio… Samo je jako licemjerno od kriminalne organizacije s milijardu skandala da se linija, eto, povlači na Jarniju koji je bio sam glup i ništa drugo
Poanta cijele priče je da navija protiv kluba vije igrace vodi u repki. Trebao je ne odgovorit na pitanje i svima bi sve bilo jasno…ovako je samo ispo glup i dobio otkaz na poziciju koju realno znanjem nije ni zasluzio
Naravno da ne bi netko krivo shvatio i Petković je zasluzio kaznu on isto nije trebao odgovorit
HNS pokrenuo postupak protiv Brune Petkovića, napadaču Dinama prijeti velika kazna
Koji cirkus