Evo nešto dojmova nakon ludog klanja sa demonima...
DOOM 2016 sam prešao na najvećoj težini i iako sam se namučio bilo je ok, ali ovaj je definitivno teži od prethodnika.
Odlučio sam se za Extra Life Mod + Hurt Me Plenty težinu; demoni nisu toliko ubojiti, ali napetost je u zraku jer nakon izgubljenih svih života bude game over.
Potrebna je taktika i traženje dodatnih života da prolazak kroz horde ipak bude manje stresan.
Vjerovatno, ako nakon provedenih cca 15 sati dobijem game over vjerovatno će biti malo puno nervoze, ali eto... Idemo probati tako...
Gameplay jer puno bolji, ponajprije radi većih lokacija gdje dođe do ludog klanja, a tome pridonose i bolja oružja koja i zvuče mnogo bolje te napucavanje djeluje mesnatije. Dodaci poput topa na ramenu i slično su dobrodošla promjena.
Municije je manje te to traži kombiniranje oružja, melee borbu i traženje slabih točki pojedinih spodoba. A i ta promjena mi se sviđa jer traži više taktike. Također, više tih slojeva armora je dobar dodatak.
Kao npr - Revenant:
Odlično je šta mu možemo uništiti te topove na ramenima... Ne sjećam se dali je to bilo moguće u prvom dijelu iako mislim da nije...
Retro dizajn pojedinih montsera mi je odličan, ka npr - Cacodemon i Soldier jer mi ima DOOM 1 i 2 štih.
Također opcija da nam oružje stoji nasred ekrana mi je isto tako odlična; mislim da je u prvi dio došla kroz neki update tokom vremena.
Također pohvala developerima šta su dali više opcija UI boja jer meni se prvom nije svidio onaj novi šareni UI koji su predstavili. Sada mi je crveni UI + oružje nasred ekrana odlična kombinacija!
Grafički igra izgleda vrhunski i na Ultra Nightmare postavkama sa 2560x1080 rezolucijom imam lock@75.
Čak i 3840x1620 rezoluciju vrti na 60 FPSa
*AMD RX 5700 XT
Prvih desetak minuta: