Nemojte me krivo shvatiti, FH4 je jebeno dobra igretina.
Ogroman i prekrasan svijet (pogotovo 4K/HDR/X1X combo), bezbroj utrka i toliko različiti evenata, more autiju. Promjena dana i noći je odlična, promjena godišnjih doba je naprosto genijalna i čudo je vidjeti cijelu mapu kako se mijenja u različitim dobima. Sama vožnja se drastično mijenja zavisno o dobima te neki favorite auti postanu gotovo nevozljivi u jesen i po zimi. Ako recimo niste igrali FH3, ovo će vam biti pa gotovo savršena igra.
Ono što mene malo smeta u ovih 20+ sati igranja je što osim promjene godišnjih doba i još ponekih sitnica, igra je gotovo identična FH3, bez da su se ispravile neke velike mane. Roster autiju je gotovo identičan, kupovina istih traje vječnost, i dalje ne postoji opcija prodavanja autiju igri već isključivo na aukciji. Koje opet možeš staviti svega 10 dnevno, rijetko kad išta se proda te traje vječnost da se postavi auto na aukciju. Kad ista završi, ne postoji jebena relist opcija, već moraš reclaim auto i onda opet postaviti aukciju. Što traje cca 3 minute.
Uveli su obleku lika, emote te su sve to stavili kao filler sadržaj u wheelspinove. Kojih ok ima masu i dobivaju se za svaki drek, ali u 85% slućajeva dobivam ili komad obleke ili emote, jako rijetko auto ili novac. Plus, naočigled je vidljivo da wheelspin preskoči u korist obleke ili emota naspram novca ili auta. Također, stabla su i dalje magneti u vožnji te prilikom offroad vožnje ukoliko nekontrolirano klizim po livadi i na 1000m2 je samo jedno stablo, šanse su 90% da ču pogoditi baš to stablo i poništiti skill chain. Stabla su savršeno postavljena u svakom zavoju baš na mjestu gdje se izleti pri pretjeranoj brzini da bi se sjebalo igrača tijekom vožnje (nešto što je Test Drive Unlimited 2 doktorirao i što me je dovodilo do nekontroliranih ispada bijesa tijekom utrkivanja).
Ima masu tih stvari koje se provlače još od prethodnika, a nisu uopće dirane. O customizaciji autiju neći ni govoriti. Prednji branici su i dalje koma, kad stave lijepi neki onda nema podešavanja aerodinamike, već samo za jedan jedini najbijedniji. Stražnji pak branik rijetko se kad može vidjeti na nekom autu kao i sideskirts. Spojleri su uglavnom oversized wings, koja na većini autiju izgledaju nakaradno. Nepojmljivo mi je da jedna Forza nema gotovo nikakve mogućnosti vizualnog uređivanja limarije, dok konkurencija radi čuda po tom pitanju.
Soundtrack je copy paste prethodnika, iako se ne mogu požaliti na muziku, nije loša.