Sve pise na FFA portalu i na hrvatskom tako da sve imas info. I originalna objava koju sam linkao unutar nove vijesti.
Ne dolazi nikakav remaster kao takav vec IOI zeli nastaviti raditi na svojoj originalnoj "world of assasination" komponenti. Stari sadrzaj odnosno Legacy Pack kako ce se zvati za novu igru ce biti dostupan iskljucivo vlasnicima originala kao znak zahvale sto su podrzali igru, a bome i studio koji je prolazio kroz management buyout i sami su izdali GOTY izdanje koje je prakticki bilo make or break za studio.
Znaci, kad upalis igru imas taj citav "njihov svijet" sa svime od misija, bonusa, live contractsa, escalation, i hrpetina drugih sadrzaja. Oni to stalno nadogradjuju i vrte tako da imas nenormalan replay value. Sad ce upravo misije iz Hitman 1 ubaciti u novu igru i uklopiti u postojeci format. Znaci nastavljaju svoju live komponentu sa svime, a vise lokacija ce znaciti jos vise sadrzaja. Nece biti toliki drastican "remaster" ali ce biti znacajne gameplay mehanike iz dvojke nadodane u jedinicu, a to znaci da ce obje igre biti jedinstven paket. Developeri su zapravo vec dosta graficki promjenili pa skoro remasterirali jedinicu kada su sami izdali GOTY izdanje nakon prekida suradnje sa Squareom. Tu su mape dobile novo osvjetljenje, nove skyboxeve i sitnice stvari zbog cega su izgledale brutalno, a H2 ce imat jos dodatne stvari zbog cega ce i bolje izgleda.
Legacy Pack zasad je dostupan iskljucivo vlasnicima prve igre sto je super potez i jos veci value za stare fanove. Za ocekivati je da ce kasnije isti taj pack biti dostupan i za kupiti novim igracima koji nisu igrali jedincu.
Nadam se da ce tako napraviti i dobro je sto ce istu stvar naplacivati. Zasto bi dali besplatno? Nezavisni su studio sad, a i bili su toliko fer prema svojim igracima dosad. Prakticki citavu igru su kroz godine poklonili, ako je netko pratio sad ima skoro pa citavu igru. Mislim da je u ovom trenutku upravo besplatna predzadnja epizoda iz jedinice ako nije isteklo. Ne treba ni spominjat da je citava igra svako malo na rasprodaji za ispod 15ak eura sto ti osigurava sadrzaj za novu igru tj taj legacy pack a i zasluzuje kupovinu jer se radi o najboljoj Hitman igri dosad.
Poznavajuci IOI ne bi me zacudilo da poklone taj citav Legacy pack nakon prvog vala prodaje, bas kako su poklonili citavu prvu igru. A ako ce i bit na prodaju ne ocekujem neku preveliku cijenu buduci da se original moze nabaviti jako jeftino.
Uglavnom, bas mi je drago da je IOI uspio izgurat i da su nasli deal sa WB-om te da cemo konacno dobiti nastavak. Square su ispali ljudi tu kako su rjesili citavu situaciju i dogovorili da zadrze IP, kao i Glacier engine kako vidimo iz nove igre.
https://www.youtube.com/watch?v=j9KXJCvboKM