I šta sad na kraju, igrati online ili offline prvi put?Za prvi prolaz neka bude offline, a nakon toga online. Odlično u oba slučaja; u dvoje je ipak bolje, bilo da ti pomažeš drugima ili drugi tebi.
Journey
Tnx za preporuke, znao sam da će mišljenja biti podijeljena. Hmm, mogao bi igrat online kad mi pukne internet veza...
Gledaj to ovako, ne gubiš ništa ako igraš online ili offline.
Međutim po mom skromnom mišljenju online može na tebe ostaviti jači dojam nego da igraš offline, tako da je u neku ruku win-win (IMO)
Ma kakav offline. Kad sam prvi put igrao bas je bio super osjecaj kad sam skuzio da zapravio igram s drugim igracima
bas ono wow efekt, iako na papiru nije to nist sad posebno niti napredno no taj minimalisticki nacin na koji je to slozeno u igru ti da super osjecaj
Moj savjet, prvo igrat offline i onda online. Kada se shvati filozofija igre, shvati se i moj prijedlog zašto tako ;)
Dirljiv video koji ujedno pomaže u razumijevanju igre (i igara općenito).
https://www.youtube.com/watch?v=cxAiFuA6dz8
Jenova Chen: "There's a lot of online games where you can shoot each other in the head, but that’s more of a physical exchange; but emotional exchange is something deeply social. (...) I really want to create something that can create that bonding experience."
Da Journey je zaista poseban. Zavrsim igru nedavno s nekim companionom i deset minuta nakon creditsa mi dolazi poruka. Pita me neki Haiko8 dali sam ja s njim maloprije zavrsio igru. Zahvaljuje se covjek sto sam igrao s njim.
Tako nesto sam samo dozivio u DS coopu. Ako dobijem poruku od nekoga protiv koga igram ratni FPS uglavnom je uvredljivog sadrzaja.
Krenem ja danas igrati Journey po ne znam koji put, misleći kako me više nema što iznenaditi po pitanju "emocionalne razmjene". Htjela sam samo malo uživati u igri, njenoj glazbi i estetici i usput malo istraživati jer po trofejima vidim da, unatoč brojnim prelascima, još uvijek nisam otkrila sve tajne.
Na dijelu pustinje s predivnim dinama srela sam drugog igrača čiji je putnik bio u bijelom ogrtaču. Znala sam što to znači, no htjela sam nastaviti istraživanje pustinje, pa sam ga otkantala i krenula u nekom svom smjeru. Nije išao za mnom. Na moju sreću, istraživanje je urodilo plodom i uspjela sam naći ono što sam tražila. 10-ak minuta kasnije, sreli smo se opet. Vidjela sam da želi da nastavimo zajedno, pa rekoh - zašto ne? Zaputili smo se skupa prema podvodnom dijelu. Pustila sam njega/nju da vodi. Vidjelo se da ima iskustva i strpljenja. (Jednim djelom sam se nadala da će mi pokazati gdje se kriju simboli za šal ili kakve druge tajne. To se nije dogodilo, ali nema veze.) Došli smo do snježnog dijela i tu je još jednom pokazao kako je strpljiv i pažljiv igrač što mi se svidjelo jer ne volim kad brzaju u blizini mehaničkih čudovišta i na mjestima gdje puše onaj snažan vjetar. Dobro smo funkcionirali zajedno i sve je teklo glatko do samog kraja. U jednom trenutku smo se nakratko pogubili, ali oboje smo sretno stigli do našeg cilja.
Sletim ja, sleti on(a) i sve što je preostalo je proći kroz rascjep na vrhu planine. Krenem prema svjetlu, a on(a) ostane stajati na mjestu, zivkajući me. Stanem i vratim se da vidim što hoće, kad krene se on blesirati i trčati u krug. "Baš si pravi trenutak odabrao za zajebavanje", pomislim. Pogledam malo bolje u trag koji je ostavio u snijegu i shvatim da on to nije trčao u krug, već da je napravio srce. Napravio je oblik srca u snijegu.
DEM FEELS ಥ‿ಥ
U tom trenu dogodila se ta nenadana emocionalna razmjena koja me ostavila bez riječi - i mene i mog putnika koji je stajao nepomičan jer sam spontano maknula prste s kontrolera. Moj kompanjon za to je vrijeme nacrtao još jedno srce (vjerojatno da bude siguran da sam ga vidjela). Nakon toga, zajedno smo otišli u svjetlo i završili igru. 。^‿^。
Autorica: http://wruff.deviantart.com
Ovakve situacije i tekstovi me podsjete zasto volim gaming i sve ono prekrasno sto dolazi uz njega,a emocije su ono sto najveci trag ostavlja i ono sto se zauvijek pamti. Hvala mandragori sto je podijelila sa nama ovo, zbilja jedno prekrasno iskustvo koje ni ona zaboraviti zasigurno nece...
Btw. moram jednom ovu igru odigrati...
Jeli igra jos uvijek free na PS+?
Pise mi da je zakljucana :/
Produzi pretplatu. Bila je na plusu prosli mjesec ili kad vec, nije ovaj.
I taj plus je takva prevara.. užas. Imam ja lifetime free
putnik bio u bijelom ogrtaču. Znala sam što to značiNoćna Mandragora prosvjetli me :)
Bijeli ogrtač dobiješ kad pronađeš sve svjetleće simbole koji produžuju šal. http://journey.wikia.com/wiki/White_Robeputnik bio u bijelom ogrtaču. Znala sam što to značiNoćna Mandragora prosvjetli me :)
Ako je tko propustio, evo i vijesti da thatgamecompany radi na novoj igri. :)
te puni se sam od sebe cim pipnes zemlju.
Ogrtač ili šal? Jer sam u jednom od prohoda skupio ama baš sve i nisam bio bijel...
Ogrtač ili šal? Jer sam u jednom od prohoda skupio ama baš sve i nisam bio bijel...U glavnom hubu imaš sve grobove koji svjetle ako si pokupio sve možeš poći tamo i prominuti boju
Presao igru nedavno. Predivno putovanje i bas posebno iskustvu. Art je i glazba fantasticni. Svida mi nacin na koji te povezuju s drugim igracima. Vidim da je bila rasprava jeli bolje igrat online ili off. Mislin da je puno ljepse zavrsit putovanje s nekim.
Presao igru nedavno. Predivno putovanje i bas posebno iskustvu. Art je i glazba fantasticni. Svida mi nacin na koji te povezuju s drugim igracima. Vidim da je bila rasprava jeli bolje igrat online ili off. Mislin da je puno ljepse zavrsit putovanje s nekim.istina, puno je zanimljivije igrati s nekim , jos na kraju pise koga si sreo putem tako da mozes stvoriti potencijalne nove prijatelje :)