Krenem ja danas igrati Journey po ne znam koji put, misleći kako me više nema što iznenaditi po pitanju "emocionalne razmjene". Htjela sam samo malo uživati u igri, njenoj glazbi i estetici i usput malo istraživati jer po trofejima vidim da, unatoč brojnim prelascima, još uvijek nisam otkrila sve tajne.
Na dijelu pustinje s predivnim dinama srela sam drugog igrača čiji je putnik bio u bijelom ogrtaču. Znala sam što to znači, no htjela sam nastaviti istraživanje pustinje, pa sam ga otkantala i krenula u nekom svom smjeru. Nije išao za mnom. Na moju sreću, istraživanje je urodilo plodom i uspjela sam naći ono što sam tražila. 10-ak minuta kasnije, sreli smo se opet. Vidjela sam da želi da nastavimo zajedno, pa rekoh - zašto ne? Zaputili smo se skupa prema podvodnom dijelu. Pustila sam njega/nju da vodi. Vidjelo se da ima iskustva i strpljenja. (Jednim djelom sam se nadala da će mi pokazati gdje se kriju simboli za šal ili kakve druge tajne. To se nije dogodilo, ali nema veze.) Došli smo do snježnog dijela i tu je još jednom pokazao kako je strpljiv i pažljiv igrač što mi se svidjelo jer ne volim kad brzaju u blizini mehaničkih čudovišta i na mjestima gdje puše onaj snažan vjetar. Dobro smo funkcionirali zajedno i sve je teklo glatko do samog kraja. U jednom trenutku smo se nakratko pogubili, ali oboje smo sretno stigli do našeg cilja.
Sletim ja, sleti on(a) i sve što je preostalo je proći kroz rascjep na vrhu planine. Krenem prema svjetlu, a on(a) ostane stajati na mjestu, zivkajući me. Stanem i vratim se da vidim što hoće, kad krene se on blesirati i trčati u krug. "Baš si pravi trenutak odabrao za zajebavanje", pomislim. Pogledam malo bolje u trag koji je ostavio u snijegu i shvatim da on to nije trčao u krug, već da je napravio srce. Napravio je oblik srca u snijegu.
DEM FEELS ಥ‿ಥ
U tom trenu dogodila se ta nenadana emocionalna razmjena koja me ostavila bez riječi - i mene i mog putnika koji je stajao nepomičan jer sam spontano maknula prste s kontrolera. Moj kompanjon za to je vrijeme nacrtao još jedno srce (vjerojatno da bude siguran da sam ga vidjela). Nakon toga, zajedno smo otišli u svjetlo i završili igru. 。^‿^。
Autorica: http://wruff.deviantart.com