- Uređivano
@chono7
Stalker i slovi za survival horror igru, i svaki horror elemenat igre je svakako pozeljan.
Ali ako ces iskreno sama atmosfera post apokalipticnog svijeta Chernobyla i zamisljanje njegove alternativne stvarnosti (čija je lokacija nešto što se desilo u pravom životu) je dovoljno da me svaki put naježi dok prolazim kroz sve te lokacije i baci na razmisljanje nase potencijalne buducnosti jednog dana.
Zato volim igre ovakvog tipa, jer su nestvarne i jezive dok ih igras, a opet kad malo bolje razmislis, i nisu tako nestvarne kad uzmemo u obzir moguce scenarije kakvi mogu obuhvatiti nasu civilizaciju u nekoj tamo budućnosti. A to je za mene najveći horror.
Isti primjer je i Metro.
Lab X-8 je definitivno mjesto koje će se izbjegavati u sirokom luku, a kad se smogne dovoljno muda i smjelosti, onda se nadam da ce biti drukcije nego sto je u CoPu bilo, jer sam onaj X-8 znao kao svoj dlan.
Ne bi valjalo da ga samo reprintaju iz proslog dijela, vec da prosire spektar laboratorije i misterije koje nosi za sobom.
Iako ne sumnjam da će biti jos raznih lokacija koje će nam tjerati podstrah i znatizelju.