Ti i ja onda gledamo druge filmove i čitamo druge stripove kaj da ti velim.
Totalno nemogu to povezati sa MCU filmovima.
Pod 2. sam mislio da Marvel pogađa istinski ono kaj je npr. Spider-man sa Homecomingom. Ne samo ponašanjem lika, karakterizacijom, radnjom... Tu igraju ulogu i vizuali i kretanje likova (pogotovo akrobacije), šale, razgovori, odnosi među likovima, reakcije na licima, čitavi ton filma... Sve je odlično pogođeno dok recimo Raimi filmovi pogađaju sa dinamikom Parkera i odnosima među likovima, ali Spider-Man je totalni promašaj koji se ne ponaša uopće kao Spider-Man u stripu, vizuali i dizajn kostima su potpuno odmaknuti od stripa pa sad Spider-man ima srebrnu mrežu koja tolko viri iz odjela da me čudi da se silikon nije potrgao da treće minute snimanja. Spider-Man nikad nije bio edgy, metallic i sa oštrim očima, a kostim je toliko loše ostario da bi bilo bolje da su umjesto silikona preko svega velikim crvenim slovima napisali "RANE DVIJETISUĆITE".
Naravno to i samo sebe opravdava. Kao klinac sam te filmove štovao svakim atomom u svome tijelu i još uvijek ih nostalgija faktor drži visoko, ali ne znaš za bolje dok bolje ne vidiš.
S druge strane reboot sa Garfieldom je pogodio kompletno Spider-Mana i to kako bi se on trebao ponašati (to kaj je Garfieldov delivery malko iritantan kako kome), dvojka je pogotovo pogodila stripovsku dinamiku sa villainma, ali su se posrali na sve kaj se događa sa druge strane. Odnosi među likovima su totalno drugačiji, mjenja se origin story, Oscorp u centru svega, Norman Osborn je opet glavni negativac iako ga nisu uspjeli uvest.
Evo za primjer novi trailer za Venoma.
Totalno razočaranje meni osobno. Sve kaj je Venom u stripu on tu nije. ALI vizualno izgleda bolesno dobro i vjerno.
Opet nekakve tajne organizacije, opet pokušaji da se stripovske priče ispričaju "realnije" jer svi znamo da "that won't work on film".
Izjava koju je Marvel Studios od svojeg prvog filma dokazao kao krivu.
Fanovi žele strip na platnu, a ne kompletne redizajne likova koji sa predloškom djele samo moći i kostim, a ponekad niti to.
Kaj nije ovo već raspravljeno odavno?
Odluči se, jesu li vizuali bitni ili nisu?
Vizuali u stripovima ovise o crtaču i često se užasno razlikuju.
Niti jedan heroj nema konstantno isto odijelo i malo je blesavo to koristiti kao argument protiv. Po tome onda Garfieldov ne valja nimalo jer nema bijele oči nego crne. Kaj onda sa Spider-Man igrom u kojoj Spider-Man ima odijelo koje nema veze sa niti jedim prijašnjim odijelom (hiperbola)?
Spider-Manova mreža je kroz devedesete izgledala kao uže koliko je bila debela i slojevita.
Spider-Man je često znao biti đubre prema drugima, mislim da je jednom čao i ošamario MJ.
Tony Stark je u stripovima žestoko đubre.
Drax je jako ozbiljan i porijeklom je čovjek.
Groot je kralj Planeta X.
Fanovi stripa realno nisu uopće bitni u cijeloj toj priči. Od milijardu dolara koje je Disney stavio u svoju kasicu vjerojatno je svega 10% došlo od fanova stripa. Ostatak su sve mase ljudi koje ne mare za stripove, ali žele pogledat zabavni popcorn movie u kinu. I, naravno, djeca. Brdo djece.
Opet kažem, to su sve zabavni filmovi ali nemaju nikakvu posebnu dubinu.
Vjernost originalnom predlošku ne utječe na ništa, pogotovo ne na kvalitetu i popularnost. Da je tako, Watchmeni bi bili najbolji i najpopularniji film po stripu.
Shooter - Winter Soldier je možda nešto bolji jer imaš dojam da gledaš neki špijunski akcić ala Bourne. Civil War je imao jako dobru premisu i mogao je biti jako dobra dekonstrukcija superhero filmova. Nažalost, film je odlučio da centralni konflikt bude oko Buckyja i potpuno se urušio zbog totalno besmislenog zapleta. Mislim, u filmu su Stark i Black Panther koji su vjerojatno najbogatiji ljudi sa pristupom najnaprednijoj tehnologiji i prevari ih neki no-name kvazibugar sa lošom videomontažom. Lol.