Mislim da se to sa propuštenom prilikom odnosi na Titan.
Definitivno se odnosi na to. Rekao je (Thanos) da je ponudio rješenje svojim ljudima, ali nisu pristali i sve je propalo, čitav planet. To neće ponovit za cijeli svemir pa makar i žrtvovao Gamoru.
Upravo se vratio iz kina gdje sam drugi put gledao film i opet odlično sjeo.
Thanos mi je sad još i draži nakon drugog gledanja. Toliko je uvjeren da radi dobru stvar i da je good guy i to se toliko dobro prikazuje na liku iako je CGI da ga teško mogu gledat kao negativca, a rečenica "Perfectly balanced, as all things should be." mi je prebrutalna i stalno ju ponavljam u glavi.
Rekao sam to još u Civil War-u, ali sad je i potvrđeno da je Vision totalno useless lik. Robot s faking Infinity Stone-om u glavi ne može kurca. Black Widow se bolje borila protiv djece Thanosa od njega. Lik doslovno nije pokazao nikakve moći osim malo snage, letenja i lasera iz kamena koji ništa ne može.
Scena s Red Skullom još brutalnija.. totalni WTF moment još od prvog gledanja.
Iron Man je na Titanu ostao sam s Nebulom i pretpostavljam da će Thor po njih doći s obzirom da sad može pozvati Bifrost sa sjekirom. Reakcija Tony-a na doktorovo davanje kamena Thanosu "Why did you do that?" govori da je bio spreman žrtvovati se što može značit da će to i napraviti u sljedećem dijelu kad će vraćati ekipu.
Infinity Gauntlet definitivno pokvaren i 99% se više ne može koristiti, ali vjerujem da će Thanos kamenja još uvijek moći posebno koristiti. Možda ga popravi kod Tyriona ili mu napravi novi, no to mi je nerealno i daje mogućnost da se priča bzvz vrti u krug, ali i uostalom rekao je kad izbriše pola svemira "I can rest" kao da je njegov posao ili sudbina izvršena i tamo nema više ništa za njega.
Nakon drugog gledanja mi je došla i ideja da je Strange u kamen vremena "ugradio" nekakav timer kad će se kamen aktivirati i vrijeme će se automatski vratiti do nekog određenog trenutka.
Btw. ima li netko link na post credits scenu?