Mislim da se neće raditi o time travelu već da su svi oni koji su umrli nakon snapa zarobljeni u alternativnoj dimenziji tj. unutar souls kamena.
Zanimljivo je da su živi preostali samo originalni Avengersi + Rhodey, Nebula i Rocket, te vjerojatno Ant-Man, Wasp i Wong. Originalni broj Avengersa je 6 kao što je i broj kamenja, a ukupan broj ovih članova je 12, brojka koja se ponavlja u nekoliko filmova (Star-Lord kada kaže da ima 12% plana, Tony kada kaže u Avengersima Pepper da možr preuzeti 12% zasluge za izgradnju Stark Towera, Quicksilver kada kaže da je 12 minuta stariji od Scarlet Witch) i možda tu treba tražiti neku simboliku.
Što se time travela tiče, mislim da je jedini način kroz time stone, ali on je kod Thanosa i ne vidim kako mu mogu uzeti samo jedan kamen iz ruke, a i poprilično sam siguran da bi ostalih 5 negirali moć jednoga. Moja osobna teorija je da će koristiti Quantum realm koji je uveden u Ant-Manu da uđu u alternativni univerzum u kojem se nalaze svi likovi mrtvi od snapa prstiju, i da zbog toga sada dobivamo drugi nastavak Ant-Mana te Captain Marvel da nas upoznaju s tim pojmom. Uvjeren sam 100% da će u Ant-Manu ići na spašavanje Janet van Dyne iz tog realma, dok oko Capt. Marvela nemam nekih nagađanja. Feige je rekao da je ona najjači lik kojeg uvode u priču i biti će zanimljivo vidjeti kako će je povezati te objasniti gdje je bila s obzirom da se film odvija u 90ima.
Centralnu ulogu u Avengersima 4 bi doduše morao imat Tony jer je očito da je ona 1 šansa koju je Strange vidio ta gdje Tony ostaje živ. Russo braća su izjavila prilikom jednog intervjua gdje su pričali o slikama koje su procurile online (scene se odvijaju u New Yorku za vrijeme borbe iz Avengersa 1) da su ljudi zaboravili na važan dio tehnologije korišten u Civil Waru, a radi se o Tonyevom BARF-u s početka filma. Smrdi mi na to da će rekreirati događaje toga dana i da će tražiti nešto što su propustili vidjeti da im pomogne u borbi. Pročitao sam i jedan scenarij koji je jedan fan napisao da ga želi, a taj je da Tony žrtvuje Captaina na litici gdje se dobiva Soul stone što je intrigantna ideja.
Sve u svemu, mislim da neće ići na čisti i jednostavni time travel nego na kompleksnu verziju putovanja kroz realmove nakon koje će se osjetiti jake posljedice gdje će se žrtvovati originalna ekipa na ovaj ili onaj način da izbavi novajlije. Svi oni koji su živi su ustvari najnesigurniji.
Sama činjenica da je Tony ključan za daljnji razvoj je sjajna za njegov story arc. Jebali su ga za Ultrona, živi sa ptsp-om, sarkazam mu je glavni obrambeni mehanizam, The Futurist mu se rugao Hawkeye, i sada dolazi vrijeme da pokaže kako je stvarno htio dobro, kako mu je stvarno stalo do njih (što je u ovom filmu vidljivije nego ikad) i kako će sada dokazati da je cijelo vrijeme bio upravu.
Ono čemu se iskreno nadam je to da Capt. Marvel stvarno ne bude pretjerano ključna za rješenje jer je ona overpowered do pakla. Pričali su da će je možda precrtati kompletnom kakva je u stripovima što je za ovaj universe stvarno ultra jako. Mora imati neku ulogu, al ne želim da lik koji je uveden nakon jednog filma samo uleti i spasi stvar. Čak bi radije i time travel progutao.
Eh da, mislim da će Hawkeye imati strašno važnu ulogu i predviđam da će preuzeti svoju Ronin personu iz stripa nakon što vidi kako mu se žena i djeca pretvaraju u prah.
Također od onih mrtvih mrtvih možda Gamoru vrate ako se Nebula žrtvuje što bi bio savršen arc za nju. Poništava ono što je njen otac napravio i odnosi pobjedu.
Sve su ovo divlje spekulacije i treba imati na umu da su iste ovakve spekulacije za Infinity War bile potpuno krive, ali kad već pričamo, eto.
Što se samog filma tiče, Loki, Gamora, Vision, Spidey i Groot smrti su bile stvarno teške i za pretpostavit je da se prvih troje ne vraća. RED SKULL SCENA JE BILA SVE, to me uhvatilo potpuno nespremnog i skoro sam se zagrcnuo u tom trenutku.
Thor je sad ultra moćan, djeluje na sebe iz stripova što je suludo jako i žao mi je ako će Avengersi bit njegov posljednji film jer ovo otvara brojne cosmic mogućnosti.
Iron Manov novi nanosuit je perverzija i isto strašno moćan (također kao u stripovima), te se super držao u borbi s Thanosom.
Rocket i Bucky su duo za koji nikada nisam znao da ga želim na velikom platnu, a Thor, Rocket i Groot su predobar trio.
Glupi Star-Lord sjebao sve, ali dobro su to odradili jer je reagirao na Thanosa koji priča o Gamori kao na Ega kad mu priča o majci. Zaboravio je doduše da više nije Celestial.