Automobili
- Uređivano
Matador Jesu to oni isti koji su rekli da Alfi padne cijena za pola čim iz salona izađe? Pogledaj neovisne revieowe za Michelin CrossClimate 2. Po dimenziji guma koje si naveo bih rekao da nije u pitanju neki auto s 200 konja i 400NM okretnog momenta, s tim da i na takve ljudi stavljaju cjelogodišnje i zadovoljni su. Imao sam predrasude pa sam dobro proučio gume. Za tu kilometražu i slabiji auto su dušu dale, dobro koče i na mokrom i suhom i ne troše se puno, to ti je najbitnije od svega. Nećeš utrke vozit na njima. A ušteda je super jer imaš jedan set. Samo ih rotiraš jednom godišnje i dobar si.
- Uređivano
Jučer kupio sa kolegom neki auto i gledam u Welt autu Golf 1,5 tsi 249 000kn samo sam prošao pored njega mislim halo... Uglavnom cijene paprene da paprenije nemogu. Recimo ja sam 2016 kupio passata 249 000kn sad je takav sličan blizu 380 000kn.
Strašne su cijene. Do sad smo vozili stare krame, strah me kroz par godina na što će nam ličiti vozni park.
Ma.... ima ljudi koji imaju novaca, u vozni park na cestama uopće ne sumnjam
Evo svaki dan gledam nove aute oko sebe.... Bayon, Sportage. ma koji god izađe, odmah su na našim cestama....
Torla Statistika ovog puta ne laže, a i Zagreb nije pravi pokazatelj stanja u državi.
Ja sam baš nedavno prolazio po parkingu od firme, nas je više stotina zaposlenih pa ima svega i mislim si kako je ok vozni park i nisu tak stari auti i onda skužim da jesu kad sam malo pobliže gledao modele i godišta. U mojoj glavi stari auto je Golf 3, a ne Golf 5. A u biti kad pogledaš zadnji Golf 5 je s trake izašao prije skoro 14 godina.
Jučer neki crni Porsche proletio kraj mene sa, rekao bih, blizu 3 glave. Vidio sam ga zadnju sekundu u retrovizoru, srećom nisam krenuo u preticanje jer nema tih kočnica koje bi mene i njega spasile da jesam. Nakon toga me skoro neki kombi izgurao na auto pored mene (poslije naplatnih), ne znam šta je s tim ljudima. Samo gas pa šta bude.
Jel neko od vas iz Istre blizu ovoga?
https://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-208-1.2-turbo-allure-kamera-samo-66tkm-stanje-oglas-36946143
Da pogleda jel sve ok s autom?
- Uređivano
buz najveći problem je dosadna boja. Ali preživio bih to ako je sve ostalo kako izgleda i piše.
Edit:
Evo još jedan dobar, ali i on je na moru...
https://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-208-1.2-puretech-oglas-36703023
Čak je doslovno mačak u vreći, al divlji
Možda bi kupio nešto rabljeno do 10k eura. Što se preporuča u tom rangu? Radije bi ispod, nebi nikako iznad toga.
Otprilike imam ukus kao Cerin (buz sorry), ne zanima me brza vožnja i više cijenim udobnost. Ne treba mi ništa veliko, eventualno toliko veliko da ako se dogodi dijete da mogu njega i djecje stvari furat godinu dana dok ne kupim veći auto.
- Uređivano
Hyundai i20/i30, ovisno naravno o starosti i kilometraži. Superpouzdani su i ugodni.
Iz Europe možda Megane ako uleti dobar.
Od svih autiju, s Hyundaiem smo imali najmanje problema. i30 je meni bio gušt za voziti.