Prošli ponedjeljak vozim doma u svom novom autu, kamion se priključuje, auto do kamiona na kočnicu iz čista mira, auto ispred mene na kočnicu, ja na kočnicu ali voziš 90 i jel.
Smrskan prednji lijevi dio haube, iskreno srećom da su nove kočnice jer nebi bilo dobro, nešto je curilo iz auta, srećom tekućina za staklo, pomirisala sam i dirala ko horatio caine. Motor je netaknut, i šajba i vrata i sve to hvala bogu. "Samo" prednji lijevi dio.
Iz auta koji je zakočio prvi izlazi mila djevojka, dere se kako se sasrala kamiona i noga joj je kliznula na kočnicu i nije osjetila koliko jer je nosila šlapice iz zare.
Pička materina tebi i šlapicama iz zare i tko ti je dao vozačku.
Razmišljala sam da ju zatučem otpalim komadom branika i naguram joj tu šlapicu u usta, i tako je policija već dolazila pa neka se odem odmorit malo u zatvor na par mjeseci.
Sad čekam procjenu, srećom imamo ušteđevine (koja je trebala bit za tri tjedna u grčkoj pošto nismo išli još na medeni mjesec), i sad strepim što će mi reć.
Osiguranje ne pokriva ništa jer svi znamo što znači kad udariš u nekoga od iza, makar bio na kraju kolone.
I sad vozim službeni, i dobijem napadaj panike svaki put kad mi zazvoni mobitel jer me strah što će mi mehaničar reć.
Peticija da se nesposobni ljudi koji nisu za vožnju u šlapicama globe 700€ i sa dva boda na vozačkoj, za kršenje sigurnosti u vožnji i edukacija što napraviti kad se kamion priključuje na zaobilaznicu, i obavezno ponovo polaganje vozačkog u rijeci, a ne u virovitici gdje ima dva semafora i tri ravne ulice (bez uvrede ljudima iz virovitice, samo ventam, znate što mislim).