Tzereen Ne kužim kaj je urnebesno, nisam generalizirao, već se potrefilo da aute iz Francuske ne volim, zato sam napisao tako. Ne da ih ne volim jer su iz Francuske, već ne volim aute koji su slučajno baš iz Francuske, to je bila poanta. A ovdje pričamo o najsubjektivnijoj stvari na svijetu - izgledu. Ne pričamo o broju kvarova, koji je najprodavaniji i slične stvari koje su mjerljive pa da se iščuđavaš toliko mojem mišljenju. Ne sviđaju mi se ti auti i gotovo.
Nije točno da ne volim moderan dizajn, volim. Ne volim to futurističko govno koje oni guraju, taj dio mi je odbojan. Ovo što se meni sviđa izgleda moderno, ali ne pretjerano.
Da volim analogne aute volim, zato sam i uzeo poor man's spec Miatu koja nema apsolutno ništa od dodatne opreme, auto iz 2020. nema senzore, nema kameru, nema grijano ništa, klima je ručna (i ručna je ručna <3), nema nikakvih driving asistova itd... Htio sam auto koji je fokusiran na vožnju. Meni se kod modernih automobila sviđa što su pouzdani, udobni, sigurni i brzi. Sve ovo guranje tehnologije i sigurnosne tehnologije mi ide na kurac, ali jbg, nemaš baš izbora više oko toga ako hoćeš novi auto. Više od tog mi ne treba, ni virtualni kokpiti ni da on mene drži u traci. Što se mene osobno tiče, sve od tehnologije u autu što meni treba je ekran u boji bar 5" da vidim šta svira i USB port preko kojeg mogu gurat glazbu. Senzore neću odbit jer imaju smisla, a za ostalo ću se pobrinut sam.
Slažem se s @StarFox_N najradije bi Giuliu 2.0 turbo s 200KS, mislim da ti ne treba u životu ništa više od toga. No, pošto imam Miatu za gušt, radije bih imao nju i vozio Octaviu kao daily, nego imao samo Giuliu. Razmišljao sam ja i o opciji da prodam Miatu i nadoložim razliku ili za Giuliu ili za novu BMW 3, ali Miata is life. Svjestan sam da mi je taj auto bačen novac, u godinu i pol napravio sam samo 7500 km, 99% vremena taj auto je u garaži. No, kad uđem u navedenu garažu i vidim ju onako izglancanu i crvenu, meni je toplo oko srca i ne mogu zamisliti da ju prodam.