Još da kažeš budžet? ;)
Njuskalo je glavni, tamo svi imaju oglase, pa čak i autokuće. Ja kad sam kupovao svog Megana, sve što je prošlo moju vizualnu provjeru trebalo je ići i na pregled u službeni servis. Ako prodavač ne pristane, znaš da mulja. Potrošiš nešto više, ali barem znaš što dobiješ.
Ja sam nažalost naučio na svojoj koži, kad sam kao student kupovao Corsu iz '94. Nikakvog pojma o autima nisam imao, još me stari rushao (a zna manje i od mene) pa na kraju kupio auto predivno ulickan, a ispod karamboliran tri puta. Naravno, preprodavači to nikad neće priznat, samo bi da te zajebu. A pun ih je Njuškalo.
Autokuće isto izbjegavat, ili na pregled prije kupnje. Bio je jedan predivni Megane, crni, na izgled očuvan, malo kilometara, 1.6 motor. Prodavač tvrdi da je imao samo jednog vlasnika, neku bakicu, sve idealno... Svašta je nasrao. Nešto iznad prosjeka na Njuškalu bila cijena i skoro ga kupio na lijepe oči. Ipak, došao ksebi, inzistirao na pregledu, vlasnik nevoljko pristao, da bi se saznalo da je u njemu druga mašina, a samo prva prešla 250k...
Znači pod ruku nekoga tko zna o autima, ili ako nemaš takvoga kao i ja inzistiraj na pregledima pa plaćaj.
Inače, kad sam kupovai Megana na sve i svašta sam nailazio, ima mali milijun anegdota, jednom ću se raspisat.