Automobili
Garrus_V Ma znam sve fore, zato nisam nikad htio gore po auto, a gledao sam svašta na Mobileu. Prerizično mi je bilo radi jednog auta ići i onda dođem gore i nije to to, bacio sam pare na put i sve. I puno ljudi znam koji su kasnije saznali da su km skidani i to dosta. Frendica uzela E46 sa 250K km, kasnije saznali da je na 330K. Prisjelo im.
buz neki dan je bio prilog da je na njemackom trzistu rabljenih svakom trecem autu vracena kilometraza, naravno to je samo neka procjena ali mislim da sigurno nisu toliko daleko. Recimo postoje dobre stranice za provjeru automobila poput carvertical na kojem uz pomoc broja sasije mozes vidjeti da li je auto imao sudar, da li se vodi kao ukraden ili je mozda koristen kao taxi. Takodjer su upisani i datumi i kilometraze kad je bio u servisu nazalost zbog zastite podataka ne pise sto je tocno radjeno ali uz pomoc servisne knjizice moze se i tome lako uci u trag.
btw. ovdje takodjer pise o manipulaciji s kilometrima na njemackom trzistu https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/auto-kaufen-verkaufen/gebrauchtwagenkauf/tacho-manipulation/
Ima se, moze se
Garrus_V nemogu se previse pozalit sto se tice financijske strane, al eto razocarao sam jako puno hrvata jer nisam dosao u osijek s BMW/AUDI/mecka...
@StarFox_N a slazem se, no kao taj dodatak je bio valjd u Tekna+ opremi al nisu imali taj auto tad u ponudi...
Baš sam pričao s frendom koji je car guy, sretnik živi u USA, kupio novog Mustanga za 30K dolara. V6 doduše, nije 5.0 V8, ali ne bi se žalio za te pare. Pričali smo kak mrzimo moderne aute i te gluposti. Jedino što se meni iz modernih autiju sviđa je pouzdanost, infotainment i od assistova parking senzori, iako sam bez njih evo preživio 15 godina vožnje. Sve drugo je nepotrebno i bullshit. Radije budite skoncentrirani i vozite auto, neće se ništa dogoditi.
buz Sve drugo je nepotrebno i bullshit
Istog mišljenja bio dok mi ženi neki dan nije zakočio automatski kad joj je čovjek izletio i pretrčao put.
Ona se kune da bi zakočila na vrijeme jer je išla jako sporo, i da je auto bespotrebno zakočilo za nju, ali ne zna da radar djeluje u krajnjoj nuždi već kad auto ocijeni da će udariti, upali City Safety sistem da te pokuša izvući.
Ne krivim je jer neki tamo idiot misli da je u selu na njivi, a ne na cesti, ali ko će se maltretirati policijskim zapisnicima i sudovima.
Uglavnom poenta mi je ta da definitivno već kad imaš mogućnost potražnje dodatne opreme, da ne treba zanemariti Bliss, City Safety i lane assist i slične opcije.
Zlu ne trebalo.
- Uređivano
Raziel Ja vjerujem da bi stala, makar bila i žensko.
Do kraja tjedna bi mi auto trebao stići, ima sve te sustave pomoći. Odmah ću gledati kako da pogasim toga što je više moguće. A ne da mi vibrira volan ili da mi pokuša sam skrenuti jer sam ja obišao nekog kilavca bez žmigavca jer gmizi 20 na sat.
Ali svjestan sam da sam u manjini. Ni tempomat ne koristim na dužim putovanjima, radije držim nogu sam na gasu.