http://www.motogp.com/
Prošlog vikenda u Kataru nam je krenula 70. sezona Moto GP sezone. I to odličnim utrkama. U Moto 3 smo imali zanimljivu borbu između 2 najveća favorita za naslov ove godine, Jorgea Martina i Arona Caneta. Dobar dio utrke smo imali i veliku borbu između 7,8 motora, što je i odlika te klase - uvijek zanimljive borbe za pobjedu. U Moto 2 nije bilo toliko napetosti, pobjedio je Rossijev pulen - Peco Bagnaia koji ce zasigurno postat nova velika talijanska zvijezda u buducnosti. Do postolja su još došli Baldasarri i Alex Marquez, mlađi brat šesterostrukog svjetskog prvaka koji sigurno ima ambicije postat kao brat.
U MotoGP-u smo imali odličnu utrku. Većinu utrke je vodio Zarco, iako životno prilično iskusan, u Moto GP-u jedan od onih s manje iskustva pošto mu je ovo tek 2. godina. No pokazao je da je fantastičan vozač koji se može boriti za pobjede iako nije u tvorničkoj momčadi. Za pobjedu su se zato borila dvojica najboljih vozača zadnje dvije godine, Andrea Dovizioso i Marc Marquez koji su i ove godine, čini se, najveći favoriti za naslov. Borba se doslovno vodila do zadnjeg metra jer je Marquez u zadnjem zavoju na kratko preuzeo vodstvo, ali je išao preširoko i Dovi je to iskoristio. Legenda Rossi došao je do posljednjeg mjesta na postolju. Nadamo se odličnim utrkama i na sljedećoj utrci u Argentini.
Moto GP
Kao što sam rekao u drugoj temi, postao sam okorjeli fan Moto GP-a zadnjih par godina i od 2016. svakako pratim kvalifikacije i utrku u sve 3 klase. 2011. sam počeo gledat, ali samo poneke utrke. Sve pratim na Sport Klubu kad sve prenose. Možda nemaju najkvalitetnije komentatore, ali to mi nije ni najvažnije.
Nemam neke omiljenje vozače/momčadi kao u F1, uvijek navijam za dobru utrku, ali ipak mi Dovizioso i Marquez malo prednjače. Marquez je stvarno neviđeni talent koji će, vjerujem, porušiti sve Rossijeve rekorde i dostići 10 naslova, no ima vremena do toga.
Bravo za temu
Svakako se prati, pogotovo kad je u svim kategorijama ova sezona počelo jako zanimljivo. I dalje mi je žao Zarco-a, ali vidi se da može uletit i ovim jačim ispred njih u kvalifikacijama samo se to treba održat u utrci. Također i Moto2 i 3 su dosta zanimljivi te uvijek dobro dođe odgledat sve kategorije jer motosportova nikad dosta.
Bit ce dobrih utrka danas. Lose vrijeme je u Argentini, to bi moglo zaciniti utrku. Miller inace ima Pole, bit ce zanimljiva utrka.
Bit ce dobrih utrka danas. Lose vrijeme je u Argentini, to bi moglo zaciniti utrku. Miller inace ima Pole, bit ce zanimljiva utrka.Da, izgleda ove sezone na Pole svi osim ''favorita''. Iako kako ide trenutno teško mi je ikog prozvat favoritom jer doslovno na dobar dan može pobjedit svako, plus ako je loše vrijeme.
Stigao tek na zadnjih par krugova, moram replay pogledat.
Napeto izgleda bilo.
Sramota za kontrolu utrke...shebali su Millera u potpunosti...a ludosti Marqueza ne treba ni komentirati...
Dobra utrka, ali sveukupno sramota za MotoGP.
Nisam stigao gledati posto je F1 bila u isto vrijeme, ali cim se oslobodi TV, budem gledao, jedva cekam.
Nisam stigao gledati posto je F1 bila u isto vrijeme, ali cim se oslobodi TV, budem gledao, jedva cekam.Utrka je od pocetka mirisala da ce bit cudna, puna svega. Dodatno ju je zapaprio ludi Marquez. Kakav je vozač strašan, ali u glavi je Pastor Maldonado. Kod Rossi-a bi mu crnu zastavu bacio, ipak je pretjerao. Je da je bio najbrži na stazi, ali tako na video igrama možeš slobodno vozit jer ovdje stvarno nekog možeš dobro sjebat u nekom lošem scenariju i nije za zajebanciju. Dobra utrka, ali smješno je gledat start di prvi starta 20 metara ispred ostatka cijelog grida. I za nadodat drago mi je za prvu trojku utrke; bio sam za Zarco-a, ali svaka čast Crutchlowu i Rinsu dali su sve od sebe i malo mi žao Millera ali je zavrsio kao i Zarco prošlu utrku.
Jel se zna na kraju zasto su odgodili utrku i zasto je Miller imao 5 redova prednosti pred ostalima?
A Marquez... on ima nevjerojatnu zelju za pobjedom, ali jucer je stvarno pretjerao. Da je bio malo smireniji, svejedno bi zavrsio 5., a ovako je bez bodova ostao.
Utrka odgodena kako je pisalo due to bad weather i onda start ni sam nisam shvatio zašto su toliko bili udaljeni(moguće lokve iako meni to nije izgledalo toliko kritično kao u nekim zavojima kad su znali promašit kočenja,putanju), dok znam da je ostatak se vratio nazad u boks, a Miller je ostao na P1 standard ispred linije bez da ide u boks, dakle 20m od ostalih jer ga se vjerovatno ovi iz race directiona nisu usudili micat, bome ni on na kameri nije izgledao kao da se i htio maknut s P1.
EDIT: Da se ipak ispravim.
''And just seconds before the race was due to start, his rivals decided to follow suit and ditch their wets for slick tyres.
As Miller was the only rider not to make the change, he wasn't punished.
Making the tyre switch so late would usually result in the MotoGP stars starting the race from the pit lane.
However as so many decided to change, it was instead decided they would all start on the grid, but a long way behind Miller.''
https://youtu.be/rrFEPoMwwvs
Sintisajzer
Sintisajzeron radi frule i onda meni motor napravi, to moze rossi vozit
Ovoliko obrata u zadnja 2 kruga u MOTO 3 utrci jos nisam vidio... tu se ni 3 minute nakon utrke nije znalo tko je pobjedio, a tko je na postolju. A i ovi novi suci su isto bedasti...
xD
Ali bokte, stvarno kakav kraj, Kornefeil prvo preleti 10 metara i savrseno se doceka na sljunku, zatim prva dvojica iz poretka se sudare 50 m prije cilja dok su bili na postolju, pobjednik dobije preveliku kaznu, dvojica dobe kazne koje nisu ni trebali dobiti, Arenas dode do prve pobjede... a sto je najbolje prva trojica su 5 minuta prije kraja bili 7., 8. i 9. i tako se ocekivalo da ce zavrsiti... nevjerojatan kraj utrke. Ali bar ce se bodovno u prvenstvu dosta njih izjednacit, tj. doci na jako malu razliku.
Nadam se da cemo imati ovako zabavne i Moto 2 i GP utrke.
Dobra utrka danas. Lorenzo fino odvozio
jesi gledao ZoNTrA koji spektakl od utrke
do samog kraja nisi znao tko ce dobit haha predobro