• Offtopic
  • Upoznajmo Fensija pomoću slika opet

Izgleda čudno bez tih naočala.

To je slikano na poslu, kolega FensiSuperstar , ili...?
Jok kod frenda. Kad se pojavim ovakav na poslu nitko nebu skužil da sam to u biti ja haha. zadnji put kad su me vidili imao sam dugu kosu i bradurinu.

FensiSuperstar jeli imas koju sa toxicpandom?

Malo sportskog duha u ovoj temi 

Pltivice maraton 42 km

Utrka na 14 km

moj fejs je prepun slika sa toxicpandom.

moj fejs je prepun slika sa toxicpandom.
Primljeno na znanje.

FensiSuperstar Ova ti je najbolja u povijesti.

resident_evil Daj reci mi kakav je osjećaj trčati toliko puno, ja sam krepav'o na tjelesnom, trčanju 6 minuta.

FensiSuperstar konacno izgledas normalno, a ne one bradice i frizurice.

resident_evil Daj reci mi kakav je osjećaj trčati toliko puno, ja sam krepav'o na tjelesnom, trčanju 6 minuta.
Baš. Ja se sad tjeram u teretani malo na traci trčati i majku mu nakon 3 minuta na 15 km/h padam u komu. Poslije me vuku do doma.

Neopisiv osjećaj i jedno posebno iskustvo koje se zauvijek pamti. Svaki maraton je priča za sebe, pogotovo kad istrčiš ispod 3 sata. Krv, znoj i suze..

someone baš tom brzinom sam trčao svoj osobni na maratonu 2h 48' 51" a na 21km imam osobni 1 (to je oko 16.5 km/h)

Daj mi samo reci kako ti noge drže ako je cijeli maraton na asfaltu ili tako nekoj tvrdoj podlozi.
Od nedavno svake subote trčim, sad nekih 7-8 kilometara, ali vec na 5 ako ne i manje me pocnu ubijat listovi i kost cjevanice... Jos ako ubacim dan poslje košarku na betonskom terenu, skocim 5 puta i ubijaju me noge.

Znaci, energija mi nije uopce problem, završim uvijek zadnjih 100tinjak metara sa šprintom i osjećam kako imam energije za trčat još tri puta toliko, ali noge me ubijaju.

Odmah poslije u ledenu vodu i ko nove.

CroZac_Drake

Izdrže bez problema jer je sve stvar treninga, i da svaki pravi maraton je po asfaltu. Vjerojatno te boli pokosnica, to je i mene boljelo tek kad sam počeo s trčanjem i kad sam povisio tjednu kilometražu.

Nadam se da trčiš baš u tenisicama za trčanje. Na kraju se obavezno istegni (barem 5-10min) i ako živiš blizu mora isto je super stvar točati noge u moru :)

resident_evil
Koliko si ti visok?

Izdrže bez problema jer je sve stvar treninga, i da svaki pravi maraton je po asfaltu. Vjerojatno te boli pokosnica, to je i mene boljelo tek kad sam počeo s trčanjem i kad sam povisio tjednu kilometražu.
To i mene boli, ta pokosnica ali samo na desnoj nozi. I to sam prvo mislio da imam lošu tehniku trčanja pa sam pokušavao razne kombinacije i najmanje me boli ako trčim prsti-peta. Ako idem peta-prst ili cijelo stopalo onda me brže počne boliti.

Pohvala. Takoder sam svakodnevno u treninzima kako trcanjem tako i street workoutom i teretanom i moram reci da je sve stvar treninga. Ovisno kakav trening radite i rezultat koji zelite postici prilagodavate svoje tijelo koje svakim treningom ojacava i prilagodava se odabranim vjezbama.

Naravno da je stvar treninga, ali i navike koja dolazi s istim. Prije kad sam imao slabiju kondiciju bolile bi me već noge na, karikiram, 2 kilometara, sad je to na kojih 5-6 tako da ide to na bolje. Sve iziskuje naviku.

Trčim u tenisicama za trčanje, mislim da sam u nekim drugim da bi mi otpale noge, a što se tiče tehnike trčanje, ona i ide prsti pa pete, nikako ne obrnuto. Ja znam prebacit u tih 7-8 kilometara koliko sad trčim nakon kojih 5, 6 baš kad osjetim bol par puta po kojih 100 metara peta-prsti, ali to je tek toliko da malo razbijem rutinu i opustim mišiće.
Svaki tjedan povećam kilometražu, još samo da malo nabijem brzinu.
Iako, to trčanje mi je onako popratna stvar, jednom tjedno onako za gušt. Inače u teretani sam preko tjedna, a tamo rađe ubacim HIIT dva puta u tjednu.

Vjerojatno se radi o shin splints, to je dosta cest problem kada ljudi krenu trcati

https://en.wikipedia.org/wiki/Shin_splints

Proguglaj si malo

resident_evil
Koliko si ti visok?
184 cm

E da, trči se prsti peta..Također pohvale za sve.

Cro moja preporuka, ako želiš što brže trčati. U početku ne trebaš trčati više od 8km. Ne znam koliko trčiš brzo na 5km ali pokušaj to istrenirati da bude tempo 4'30'' pa do 4'00'' ili brže. I onda povećavaš kilometražu.

Unazad par godina sve više ljudi trči što je za svaku pohvalu. Samo postoji jedan mali problemčić. Dosta njih želi već nakon par mj istrčati polumaraton ili maraton, a trče brzinom 6 min po km ili sporije. Realno gledajući to je skoro ko brzo hodanje. A trčati 5 min po km je već sasvim okej za rekreativce.

Znači netko krene trčati 6 km tempo 6'30'' i onda za mj dana trči 10 km isti taj tempo, pa za tri mj 15 km isti taj tempo. I kad nakon pola godine skuži da je to sporo, želi trčati brže ali tijelo se već naviklo na taj spori tempo. Pa bude poprilično teško nagovirt samog sebe da se mučiš. Zato je bolje kad se krene odmah u samom startu razvit pristojnu brzinu, i onda povećavati kilometražu :)