Kako je SquareEnix potvrdio izlazak FFVII Remake, pitanje je vremena kada će i drugi izdavači prihvatiti izazov i pridružiti se u re-izdavanju svojih najvećih retro hitova. Iako ima mnogo skepse prema takvom potezu, pogotovo starijim gamerima će se pružiti prilika da ponovo odigraju igre našeg djetinjstva u posve novom ruhu.

Pišite koje biste igre voljeli vidjeti, koje su igre realni kandidati za remake te koje vjerojatno nikada nećemo vidjeti.

Izašle igre:

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (2017)
Remake
Crash Bandicoot
Crash Bansicoot: Cortex Strikes Back
Crash Bandicoot: Warped

Final Fantasy VII (2015)
PC port
- Final Fantasy VII

Final Fantasy IX (2017)
PC port
- Final Fantasy IX

Oddworld: New 'n' Tasty! (2014)
Remake
- Oddworld: Abe's Oddysee

PaRappa the Rapper Remaster (2017)
Remaster
- PaRappa the Rapper

Resident Evil (REmake) (2015)
GameCube remaster
- Resident Evil/Biohazard

Spyro Trilogy Reignited Trilogy (2018)
Remake
- Spyro the Dragon
- Spyro 2: Ripto's Rage
- Spyro 3: Year of the Dragon

Star Ocean: Second Evolution (2016) japan only
Remaster
- Star Ocean the Second Story

Najavljene i potvrđene igre:

Crash Team Racung Nitro-Fueled (2019)
Remake
- Crash Team Racing

Fear Effect: Reinvented (2018.)
Remake/Remaster
-Fear Effect

Final Fantasy VII Remake (?)
Remake
- Final Fantasy VII

MediEvil (2019)
Remake/Remaster
- MediEvil

Oddworld: Soulstorm (2019)
Remake
- Oddworld: Abe's Exoddus

Resident Evil 2 (2019)
Remake
- Resident Evil 2/Biohazard 2

Resident Evil 3: Nemesis (?)
Remake
- Resident Evil 3: Nemesis/Biohazard 3

Valkyrie Profile (?)
Remake/Remaster
- Valkyrie Profile: Lenneth

Kakav bi show bio da najave Chrono Cross, ne znam zbog cega je ta igra i kod maticnog studija na crnoj listi.

Treba Vagrant Story remakeati,ufff to bi bil san :)

Crash Bandicoot originalnu trilogiju, Spyro originalna trilogija....

Soul Reaver.

Uff,da bar,al nema sanse,sad onaj blesavi Nosgoth izlazi(valjda) i to je to,mislim da ne budemo nikad vidli pravi Soul Reaver nastavak,na veliku zalost.

Kakav bi show bio da najave Chrono Cross, ne znam zbog cega je ta igra i kod maticnog studija na crnoj listi.
Remake Chrono Crossa je u rangu sa FFVII. Dakle sve je moguće ;)

Zašto je ovaj topic ograničen samo na rimejkanje PS1 igara? Mislim, konzole su postojale i prije PlayStationa, a kako je (primjerice) Sega odavno odustala od ''konzolaških ratova'', vjerujem da je moguće da će svoje velike hitove rimejkati u skoroj budućnosti.
Phantasy Star 1 i 2 su rimejkane za PS2 (po nazivom Generation 1 & Generation 2), nažalost samo u Japanu (iako postoji kompletni english patch za PS/Gen1) i ja bih, evo, volio igrati na novijim konzolama... ali da budu oku ugodnije grafički, naravno. 
Final Fantasy V remake bi dobro došao, također.
...auuu, a tek Snatcher remake...

Neka naprave Rollcage. Iss. Mislim da bi odlijepio.

Moraju omogućit emulaciju PS1/PS2 naslova na PS4. To im ne bi trebao bit neki problem za razliku od PS3 igara.
PS1 ima ogroman broj odličnih naslova, neće svi naslovi dobit FF VII tretmane.
Lijepo bi bilo da su stari klasici pri ruci novim/starim igračima na aktualnim platformama.

Očekujem da će i FF VIII PC verzija doć na PS4 kao i FFIX.
Od remakeova bi Chrono Trigger vjerovatno najviše odjeknuo, uz FF7 najpopularniji jRPG.

Nakon uspjeha Resident Evil remakea ne bi me iznenadilo da se Capcom odluči za remake Resident Evila 2.

Očekujem da će i FF VIII PC verzija doć na PS4 kao i FFIX.

Nakon uspjeha Resident Evil remakea ne bi me iznenadilo da se Capcom odluči za remake Resident Evila 2.
Vjerujem u FF8 i 9 , posebno jer sam nedavno vidio sva tri strategy guidea spakirana zajedno (7,8,9).

Uh, RE2 bih odmah uzeo  8)

Ne znam za sve te remake-ove koliko će bit dobri,za neke igrice je bolje da se ih ostave takve kakve jesu...ff7 obožavam i jedva čekam da izađe remake ,al bojim se da mi ne pokvare igricu....Al opet ima još igrica koje zaslužuju remake...ff6 koji mislim da je odličan ,chrono trigger,suikoden 1,2.breath od fire ili od sege npr. Comix zone...al opet mislim da ona grafika i svojedobna muzika ima svoje čari i po tome su posebne....A na kraju kad bolje razmislim bolje da počnu raditi remakeove jer opčenito JRPG i RPG igre su u zadnje vrijeme jednostavno za mene preloše....nijedna me još nije toliko privukla i zaokupile ko te stare igre....

Pitanje ima li smisla radit Snatcher/Policenauts remakove bez Kojime sad kad odlazi.
Da bar originale pošteno izbace na zapad.

Syphon Filter ima potencijala za reboot, žanr je aktualan. Onaj na PS2 je bio krš.
Medievil je posebna igra, remake bi dobar potez. Čak su i bile neke glasine u vezi toga.
Dino Crisis , Hogs of War...

Pitanje ima li smisla radit Snatcher/Policenauts remakove bez Kojime sad kad odlazi.
Da bar originale pošteno izbace na zapad.

Syphon Filter ima potencijala za reboot, žanr je aktualan. Onaj na PS2 je bio krš.
Medievil je posebna igra, remake bi dobar potez. Čak su i bile neke glasine u vezi toga.
Dino Crisis , Hogs of War...
Nisam ni mislio bez Hidea...:)

Što se Dino Crisisa tiče volio bi vidjeti neki remake, samo da ne useru kao sa svim Resident Evil naslovima nakon četvorke...:)

Neka naprave reboot Crash-a u ovom engine-u što se vrti novi Ratchet :) kakva bi to perverzija bila mati mila.

chrono cross
crash bandicoot, CTR i Crash bash
FF 8
Micro maniacs
Medievil
Bugs bunny lost in time i time busters

23 dana kasnije

Vise od svega bi htel:

Tenchu: Stealth Assassins

FF IX

Silent Hill 1&2 (to mora biti skupa)

MGS

Driver 2

A dosta ste vec i spomenuli, a da je po mojim zeljama, kao svinje rata iznad, CTR itd.