Picek koliko ja znam, Kulen je muško, a Kulenova seka je žensko! 😃

Šalu na stranu, osnovna razlika je u obliku. Kulen je debeo i kvrgav, a seka je oblikom nalik klasičnim trajnim salamama iz dućana ala zimska, čajna ili srijemska.

A druga razlika je da je seka pikantnija od kulena, iako neki rade oba proizvoda jednako pikantno.

Tzereen Kulen je debeo i kvrgav, a seka je oblikom nalik klasičnim trajnim salamama iz dućana ala zimska, čajna ili srijemska.

Znači kao i inače što se tiče žena i muškaraca, kužim 🤣

7 dana kasnije

Pocela je sezona a napokon san našao vrimena za berbu

1 / 4

Skuliraj se. Naučili smo se od tebe na gospodske stvari.

Ništa, ajmo thumb down svi.

A boga ti pa nemogu meso svaki dan🤣

Večera za siromašne
    Riža sa povrčem i pečena jaja!

Jucer isao do Rijeke i reko moran kupiti steak od Boškarina da vidin sto je to. Guglan di uzeti i izbaci mi neku mesnicu boškarin odem kazem ima boškarina kaze on da nema da što ce mi to. Jos neki stari u redu čekao i kaže nije ti on baš nešto za jesti. Bogami pojma nisan ima za to.
    Vec kad san došao uzeo neki mix za danas baciti na gradele

Minus sto kost na ramsteku nije malo skratio, svaki bolji mesar baca kost od kraljeznice jer na 2 rmasteka se skupi 400g kosti odnosno otpada. Viditi cemo kakav ce biti.

Kad san isao doma stao sam u pizzeriu Ruspante u lici dosta je razvikana pa san morao ici. Da san odusevljen i nisan ok je ali da cu se vracati tesko, nije bas usput.

1 / 3

I evo konacan rezultat

1 / 4

Mesnica je vjerovatno poznata jer je red bio ogroman a i iza mene je dosta ljudi cekalo.
    Cevapi su losi, tvrdo gumeno bez puno okusa imas dojam da jedes one pravljene naveliko u centru ali cak san i tamo jeo bolje.
    A ramstek isto tako jedan od gorih jako jako tvrd je bio davno nisan naletio na ovako tvrd ramstek, a i falilo je okusa malo pojacanog junetine dosta mlako.

Dosta dosta losije od mojih mesnica di idem tu u Zadru

1 / 2

Na Bolt Food, restoran Kaptol, mesna trilogija za 2 osobe 112kn
    U životu se cura i ja nismo tako najeli za 112kn da ostane još i za kasnije. Naručivali plate za dvoje od svakud (koje su i po 50kn skuplje) i uvijek netko (ja) ostane gladan ali ovo je bome vrh, još hrpa pomfrija, lepinjica i gljive. Preporuke

kauboj Na Bolt Food, restoran Kaptol, mesna trilogija za 2 osobe 112kn

Nisam tamo nikada jeo, ali svakako budem probao, hvala na preporuci.

No na stranici stoji za tu platu 140 kn, tamo jel..... tako da si ti vjerojatno imao neki dobar popust na aplikaciji....

Torla
        Ne znam imaju li svi ali na Boltu evo prošli tjedan i jučer ta plata 112 + 8kn dostava, tako da baš pogledajte isključivo preko Bolta

Zgodan recept, jednom ću ga isprobat.

Post jebiga nece @weky biti zadovoljan ali sto cu kad je takav dan
        Losos na gradele
        Ja jednostavno obozavam ovu ribu

E sve mogu ali lososa kad vidim muka mi dođe!
          Svu ribu svijeta osim te

Evo ja ispekao tortu,pa koliko moras bit lud da ko musko ispeces tortu...sve sam u zivotu probao ali ovo,ZVIZNUO SAM NA ZIVCE!
          stvarno za puknut glavom...e pazi da krema ne pukne,nemoj da ti biskivit propadne,e pazi kad spajas kreme...bla bla bla bla bla bla bla bla....
          NIKAD VISE!Nije pukla krema ali sam ja zato puko glavom!
          Doslovno moras bit lud covjek da bi pekao kolace,musko...i da pece kolace,ja za ovo zivce nemam ni sekunde!
          To mi je u rangu onog Zavladava sto je pucao po Splitu...
          doslovno da pricaju ljudi:Eno puca Prika po ljudima...ma nije ni cudo...vjeruj mi....cuo sam da pece kolace i tko zna sto jos radi!

Prika Ak ti je to prva torta u životu i još kao muškarac ju napravio, svaka čast i možeš bit samo ponosan na sebe!

TITANXIS ma prva ikad i vise nikad!
              Zena mi bolesna dolazi Uskrs aj govorim ja idem napravit tortu da imamo za Uskrs...
              Ma stvarno sam puko glavom,gram ovaj,ovo istopi ono ohladi,spoji ovo,pazi da ne pukne,rezi po pola biskvit...STRAVA
              Stvarno tko ima za ovo zivce divim mu se,ja sam popio bocu rakije iza sam u mraku.
              Inace torta od mrkve 😃

Prika Nikad ne reci nikad, žena kad to shvati ponekad će i odglumit da je bubina samo da još jednom proba tvoju tortu.