Miro To u liziku da bude philly cheesesteak, mislim da bi bilo jos bolje od lepinje. Ali da, vrh izgleda i ovak
FFA: Food For All
Evo nakon ono zaleđenog ramsteka iz metroa dosao je na red domaci ramstek malo odlezan 90kn kila bilo je u njemu 1.95kg I onaj iz metroa je duplo slađi i meksi, bas ima onaj pojacani okus junetine.
Nakon dugo vremena uhvatila me volja za kuhanjem pa da unesem malo ravnoteže među ovu silnu mesinu.
Rižoto od tikvice i mrkve.
Je li fino? Je.
Bih li ga mijenjao za komadić ramsteka iz posta prije? Bez razmišljanja.
Kalup za serviranje sam koristio samo zbog vas, inače bi zidarskim potezom završilo u tanjuru.
Miro Što to serviraš uz ramsteke? Pohani luk?
Čim vidim ramsteke (i sve ostale steakove) cure mi sline. Pogotovo ako je ovako medium rare pečen koliko je suditi po slikama.
TexasFlood
Ma ovo sam imao doma onion ringse pa je to islo a napravija san u umak od zelenog papra jos
Evo trošin zalihe ramsteka ovaj san non stop spremao i bio top ali kad probas bolje natrag je tesko i ovaj je sad teski prosjek.
I dalje stojim pri onome ako je meso top na njega ide samo sol i papar nikakve marinade i umaci.
Bilo je dobro ovo sa senfom ali klasiku nemoze nista nadmasiti
Miro to za meso se slažem. Šogorica mi je iz Kolumbije i kaže kako je njoj nevjerojatno koliko se kod nas prikriva okus mesa, a sve radi loše kvalitete mesa. Kod njih je govedina takva da jedva da stave nešto soli jer je okus puno bolji, uopće ne koriste marinade. A što se tiče kvalitete mesa, jedna od najvećih delicija im je kapibara iliti vodenprase.
Stari mi je uvijek oduševljeno pričao o tom njihovom mesu kako je neusporedivo s našim. I restoranima chuaraskariama po kojima se visilo u južnoameričkim lukama, a cijene prejeftine. Njihove krave još uvijek pasu travu po pašnjacima, vjerojatno nisu ni napunjene antibioticima ko naše.
Nisak uopće znao da uvoze zaleđeno kod nas, baš ću isprobat.
buz
Kad vidis pik samo se okreni njihovo meso niti pod razno.
Cak san i probao taj maturo i precjenjeno govno.
Prije san samo pik ramsteke kupovao onda odjednom meso stavljas na gradele a ono ne dobija boju niti sol i papar daju ista, unutra ostaje sirovo nebi ga bog spekao.
Maturo je ipak bolji ali kazem ti kosta skuplje nego u iti jednoj mesnici di ces kupiti nesto provjereno.
Nego bija san u subotu u Rijeci i trebalo je na rucak ici pa san malo gledao di poisti dobru pizzu jer to obozavamo ja zena i dica po guglanju mi izbacilo Maslina, cak i zeni neki rekli na fejsu da je to kao top.
I tako dođemo sidemo idemo naruciti pice dica uzela kole i to meni i zeni se pila voda i on mene pita da ucu li u bokalu da mi donese, reko ne ocu u boci vodu platiti cu je boga ti. Narucili 3 pizze donosi on i cetvrtu neku sa porilukom a reko nismo to narucili a kaze nista oprostite. Onda pojeo ja a zena i dica pri kraju a on dolazi da jeli bilo dobro i moze li kupiti sa stola ono koji k. Aj reko nosi.
Pošli moji na wc kad evo njega sa racunom mislin se super nisan ga ni pita jos racun ali bolje da platim i letim od tu kad ono kaze a uf oprostite nije ovo vas racun niste me ni pitali racun...
A pizza prosjek totalni jos kad se mrvicu ohladila i gore od toga, cijena 60kn za mjesanu.
Vise nikad