I tako sutra valentinovo posto mi pun k prepucanih cijena u restoranima i jos uz to ne bude bas spremjeno ekstra reka san zeni da uzmemo nesto bolje i spremati cu doma. Plan je bio uzeti stejkoge u Mbrothersa to planiran vec duze ali uvik nesto iskrsne, mesto nije jeftino ali reko ko ga jebe izaci ce me isto ko vecera u restoranu. Ali nesto opet iskrsli pa nismo stigli naruciti a jos uz to radin sljedeci tjedan popodne a zena ujutro bilo mi je glupo ista uzimati.
I onda odem do metroa jucer neke sitnice uzeti i naletim na nesto u zaleđenom dijelu.
Iskreno ne uzimam bas zaleđeno meso kad uvik ima friškog ali sad sam po prvi put u životu naletio na picanhu to je u brazilu kao najbolji steak. Jednom san nabavio bio neku malu feticu ali cili komad nikada.
Ovo me ful zanima kako ce ispasti cijena je bila mislim oko 90kn kila.
Onda nastavim gledati i naletim na ramstek bez kosti naravno toga ima uvik i cijena bude ok sad je jos bila akcija pa je sa 80kn doslo na 60kn ali kazem toga ima uvik i nisan nikad kupova ali sad je bilo nesto drugo zasto mi je upalo u oko i zasto sam na kraju kupio komad ok 4kg.
Masnoca na mesu je žuta a ne bila, to samo znaci jednu stvar a to je da se tu radi o kravi ili biku, toga kupiti bude jako ritko u mesnici ali jako jako ritko zato jer se sve to uzgaja se sto prije kolje i proda i onda dobivamo meso kako dobijemo.
Kod krave ili bika starog meso je zrelo i slađe i bolje imate odlezano meso koje nije trebalo odležati.
Jedan put mi je stara kupila takav ramstek jer su ga dobili u mesnici i bio je top.
Tako da na kraju sutra ce opet biti nesto specialno za rucak a oce li biti dobro e jebiga viditi cemo