Već mi dugo izletavaju videi na instagramu kako ljudi naprave rebarca da meso samo spada s kostiju i evo konačno sam išao isprobati. Rebarca sam kupio marinirana u Kauflanu za 5€.

S obzirom da su već bila marinirana, nisam ih previše začinjavao, ali sam malo dodao BBQ i Smoker začina.

Nemam smoker, a ovi svi na instagramu to rade u smokeru tak ja sam svoja nekih 45 min prvo pekao na roštilju, ali na minimalnom žaru tek toliko da se primi miris roštilja.

Nakon toga sam ih izrezao, još malo začina dodao, stavio gore maslac i zamotao u foliju. Htio sam dodati još BBQ umaka, ali žena trenutno ne jede slatko pa nisam. Ovo sam radio u običnoj pećnici.

I ovo je rezultat:

Ispalo je stvarno dobro. Meso se raspadalo baš kako sam i htio. Jedino mi je falio taj BBQ umak rekao bih da bude barem malo slatkasto, a jednom prilikom ću probati i one poznate Honey Ribs tak da dodam meda preko mesa. Također, sljedeći put ću uzeti nemarinirana obična rebarca, napraviti svoj dry rub i vidjeti kako će ispasti.

Brijac

Obavezno bez marinade i onda sam sve pravis

Evo ja danas pizze 2 obicne i jedna sa telecim ramstekom

Ubijacina

Posto san napravio vise tjesta danas je bio dan za sendvice

A evo malo san u novoj firmi pa je vrime i da njih pocastim ali ih je manje pa samo jedan vrat na ražnju…a piše mi u osobnoj da mi je danas i ondaj dan u godini pa cemo 2 muhe jednim udarcem

• Prika

•  
        •  
        •  
        •  

Miro sretan rođendan kralju!

Sretan rođendan @Miro i nek' si zdrav da možeš pripremati i jesti kao dosad. Sve najbolje.

Živ bio, legendo @Miro. Sve najbolje! 😁

Fala ekipa

Stake day

9 dana kasnije

Ma

Zove @Tuhy dolazin kod tebe reko super sve je spremno…da ne da je on smrsavio da sad ne jede meso nego ribu.

Zoven frenda vataj nesto brzo covih ubije hamu od 30kg i jos san satavio malo lignji

Di ovo ide da ja ribu spremati moran

Ti otvori neki meza rostilj turizam da se ima negdje prenociti, ja cu ti pola Sarajeva bukirat sljedecih 6 mjeseci

voltriz Ti otvori neki meza rostilj turizam da se ima negdje prenociti, ja cu ti pola Sarajeva bukirat sljedecih 6 mjeseci

A vec san to u glavi preslagivao ali neman muda za dati otkaz i uhvatiti se toga.

Mada san kad isplatin kredite planiran napraviti konobu pa viditi bili islo iznajmljivanje i taj dir.

Uglavnom morao san isprati okus ribe od jucer

Od idućeg četvrtka u Lidlu. Pa da probamo.

Jebeš 90 eura, slične električne su po nekoliko stotina.

Jedan brzinski rucak

Danas malo steak day

9 dana kasnije

Malo lososa danas

A danas imao san nekih komadica ramsteka pa san isao probati raznjice i od svinje su bolji

A usput isa pribati i taj cvijet soli da vidin razliku i ne vidin je osim u cijeni

7 dana kasnije

Bio maloj rođendan pa ce sad za desetak dana malome pa reko sto ce te da ce odojka na raznju.

U interšpara 5.50e kila i u subotu da ce doci frisko ja tamo i nije doslo nista aj reko iden do mesnice a tamo 13.50kila za mene kao po 13e spasilo me nemilo.

I evo spremo i da je barem malo bolje od ovog u spara do sad sto san uzima ali ne ovo je gore.

Ova mesnica je ionako bila na granici križanja a sad je definitivno prekrižena.

Vjerovatno uvozno i ko zna kad zaklano a eto mene znaju pa uzmi ovo super je.

Hvala necete me vise viditi.

Zali boze novca i truda

U mom selu na plaži od četvrtka do danas se održavao 4. Burger Festival.

Organizira Beach Bar Copacabana.

Stvarno bude jako lijepo. Osim burgera, budu pizze, fritule, palačinke itd.

Bude i živa muzika. Ove godine Dino Dvornik i Balašević tribute bandovi.

Šteta je propustiti tako lijep događaj ali ga seru s cijenama.

Jeo sam Black Angus Burger.

150g mesa, 100 g kruh, panceta, sir i barbacue umak.

12 eura

Pomfrit s cheddarom 4,50 eura.

Što se okusa tiče nisam imao zamjerke. Bio je jako dobar ali ne vrijedi toliko. Cca. 8 eura bi bila neka realna cijena.

Za četveročlanu obitelj npr.

4 takva burgera i piće dođe blizu 80 eura.

Boli me briga jer nije da idem često ali došlo je vrijeme kada je brza hrana postala luksuz.

StarFox_N

Je, užas su cijene, ali ne samo na takvih eventima, nego općenito i zato mi je drago da smo se i žena i ja odviknuli i od Megića, KFC-a, raznih smash burgera itd. Jednom mjesečno se počastim kebabom jer to baš stvarno volim i tjt, sve ostalo (burgere, pizze, ćevape) pravimo doma.